So dijaki Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota res nezadovoljni s šolsko prehrano? To odgovarja ravnatelj šole.

Na uredništvo Sobotainfo se je obrnila bralka, ki opozarja na nezadovoljstvo dijakov Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota nad šolsko prehrano.

»Dijaki se pritožujejo, kaj dobivajo za hrano, ampak nič ne ukrepajo glede tega,« je zapisala.

Za odziv na omenjene trditve smo se obrnili na Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota.

Ena izmed fotografij ravnatelju poslana že lansko leto

Ludvik Sukič, ravnatelj šole je odgovoril, da trditev o tem, da vodstvo šole ne ukrepa, ne drži.

Bralka je v naše uredništvo poslala tri fotografije, Sukič pa je pojasnil, da je fotografijo testenin z mletim mesom dobil že 25. oktobra 2022 s strani enega od staršev, takoj naslednji dan pa je tudi odgovoril in se za neljubi dogodek opravičil.

Letos prejeli eno pritožbo, meso več kot očitno premalo pečeno

Sukič je v odgovoru poslal tudi grafikone iz ankete o zadovoljstvu z malico v lanskem šolskem letu in v letošnjem. Preko e-Asistenta so bili zaprošeni vsi dijaki Srednje poklicne in tehniške šole (čez 900 dijakov), da izpolnijo anketo in ocenijo ponudbo in kvaliteto malice

Sukič je pojasnil, da vsako pritožbo resno obravnavajo in takoj stopijo v stik s kuhinjo in o tem obvestijo pritožnike, ne glede na to, ali so to dijaki ali starši.

»Prejšnja leta pritožb nismo zaznali, lani smo imeli eno pisno, ki je zgoraj navedena, letos pa eno samo ustno po telefonu pred približno dvema tednoma.

Ko so si v kuhinji sliko ogledali, so se strinjali, da je meso na sliki v konvektomatu več kot očitno bilo premalo pečeno, česar pa sami takrat zaradi hude gneče pri izdajanju malice niso opazili.

Obžalovali so neljubi dogodek in se opravičili, vsem morebiti prizadetim dijakom pa so obljubili zastonj malico, vendar jih morajo o neustrezni ali pomanjkljivi malici takoj obvestiti in jo prinesti nazaj pokazat,« je pojasnil.

Večina dijakov zadovoljnih z vijoličastim krompirjem

Za fotografijo z medaljoni in krompirčkom, kjer so nekateri krompirčki vijoličaste barve, so Sukiču v kuhinji razložili, da to ni nobena napaka, ampak je takšna vrsta krompirja, ki je vijoličast zunaj in znotraj.

»Večini dijakov je zaenkrat takšna barva všeč, zato ga tudi naročajo. Če pa jim več ne bo všeč, pa ga lahko tudi zamenjajo z drugo vrsto krompirja,« dodaja Sukič.

Dva kuharja na bolniškem, glavni kuhar odsoten že več kot mesec dni

Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota smo preverili tudi, kakšen je stanje s kadrom v kuhinji.

Sukič je pojasnil, da sta trenutno na bolniškem dva kuharja, glavni kuhar pa je v bolniškem staležu že več kot mesec dni in bo zaradi bolezni odsoten vsaj še nekaj mesecev, zato se v kuhinji iskreno opravičujejo, če pride do kakršnih koli neljubih zapletov in prosijo dijake, da jih o morebitnih neustreznih malicah takoj obvestijo.

»Dnevno namreč pripravijo več kot 1000 malic in nekaj sto kosil (SPTŠ in GMS), zato prihaja pri deljenju malic večkrat do hude gneče zaradi velikega števila dijakov v kratkem časovnem obdobju,« opozarja Sukič.

Komentarji (70)

Bivši dijak (ni preverjeno)

Haha :) e moj sukič. Kda san še tan jo pou mejšanoga z franzucon je še bar bilao dobro gesti. Pa kosila so tuj fejst dobra bila. A glavno ka so vam preseratoran klobase smrdele v zbornico geli a? Pa ste nan na konci tak več nej pustili ka bi odili gejst k zorkoji. Dobro ka san te biu zadnji letnik ka san se rejšo šoule. Pa te je bilao kelko dijakov na šouli? Pa je vse štimalo.Zdaj pa nemrejo 1000 malic razdelite? Smejšni ste 😂😂
p.s.
Pa naj vam dale teknejo pomije kere van polagajo ;)

žaga d.oo. (ni preverjeno)

Iščemo ravnatelja
ki bi na žagi ravnal deske
Veste deske v skladovnici morajo biti lepo poravnane
če se kup lahko prevrne

In reply to by Bivši dijak (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Ali si predstavljate, da bi v dobri restavraciji
rekli
da če kaj ni dovolj pečeno
prinesite nazaj
Taka restavracija gre u kurac
in nikoli nihče več ne prestopi njenega praga
Učenci morajo pa vse pojesti
Ubogi učenci

In reply to by žaga d.oo. (ni preverjeno)

Žalostna mamica (ni preverjeno)

Žalostno ja in še plačati moramo te pomije, otroci pa si dodatno hodijo po drugo užitno hrano, da niso lačni. Torej plačujemo starši dvojni obrok po nepotrebnem. 😞

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

maxixxi (ni preverjeno)

tudi na OŠ I murska sobota bi mogli malce kontrolo narediti. Kaj ta deca morajo vse pojesti - katastrofa, zraven tega pa še mrzlo kosilo. Ne vem komu plačujemo malico in kosilo?

Fifiek (ni preverjeno)

To se pa strinjam, 80 eur placujem kosilo ka mi mali lacen odi domov. Pa kaksno gesti rajsi nemo piso nic… sramota.

In reply to by maxixxi (ni preverjeno)

Metod Trobec (ni preverjeno)

V nekaterih šolah učitli nosijo hrano domov
kaj takega

In reply to by Fifiek (ni preverjeno)

El macho (ni preverjeno)

kaj
kaj takega

In reply to by Metod Trobec (ni preverjeno)

tuki fuki (ni preverjeno)

ja v nekaterih šolah nosijo učitli hrano domov

In reply to by El macho (ni preverjeno)

232 (ni preverjeno)

podarjenemu konju se ne gleda v zobe. Ko bodo za to malico plačali 6+ eur

Žalostna mamica (ni preverjeno)

Me zanima, če bi vi z veseljem jedli surovo, še krvavo meso, ker vam je bilo podarjeno? Starši to plačamo in nič nam ni podarjeno.
Torej, če se kuha za otroke, ni potrebno, da je hrana vsaj užitna???

In reply to by 232 (ni preverjeno)

Bubek (ni preverjeno)

te pa naj Sukič svojoga soseda zamenja za nekoga drugoga,če sosed ne lada

dfuki (ni preverjeno)

za Slorest,pa te te vidli ka je kvaliteta

In reply to by Bubek (ni preverjeno)

gafasf (ni preverjeno)

te se tij še od sloresta nej đo pa ne motaj neka na pamet. Slorest so čiste pomije!

In reply to by dfuki (ni preverjeno)

Budalerazvajene (ni preverjeno)

Mcdonalds jin tan v soli napraviti ka do srecni pa se bole debeli.

Žalostna mamica (ni preverjeno)

Eno je razvajenost, ko otrok kake hrane ne je, drugo pa je, ko je hrana surova - meso, na pol pečeno, še krvavo, kromir na pol huhan, musaka prelita z maščobo, da se ti otrok doma zvija od bolečin v trebuhu in s prebavnimi težavami, bruhanjem in drisko.
Nekaj pisati na pamet, ko ne poznate realnega stanja, je zelo žalostno.
Kajti na sliki, ki jih imajo prikazane na šolskem jedilniku je hrana po izgledu fantastična in zelo mamljiva otrokom, v resnici pa na krožniku, ki ga dobijo nekaj popolnoma drugega - neužitnega.
Naj omenim - ravno včeraj so imeli pečenko - znova na pol surovo. Otrok je odnesel pokazati in v zamenjavo dobil drug kos mesa, prejšnji pa je romal v odpad.
A je to način? Se tako dela s hrano???

In reply to by Budalerazvajene (ni preverjeno)

Občan Š (ni preverjeno)

Tam ge ma Horvat keco prste poleg so nigdar nej bilij čiati posli. Soma šmuglarija ka se leko čimveč v žepko deje mimo davkov. Vse podkupi .

GoŁob (ni preverjeno)

Trta grill

Dr. (ni preverjeno)

Z daume se lejko tudi v šaulo kaj zeme🤔

Kar Ena (ni preverjeno)

Zakoj bi se pa z doumi jemalo malico, če pa jo dobijo v šouli, pa še plačati jo morejo.

In reply to by Dr. (ni preverjeno)

kakić (ni preverjeno)

Mc njin gor napište, lejko je surovo, malo, preslano,prežgano, itd, važno ka je donald. pa de vsem dobro tudi tistin zlatim od manjenih mamic ka ne vejo nika skuhati, tej so najhujši. Ka telko glumite?, se je pač zgodilo, nišče je nej mrau. Niti na urgenco nej šao, ka pa da se njemi šmrklaš pijva ali pa kaj ojštroga ka v bauti kujpijo nalije? pa kozlari, te se na pivovarno pritoži? Hejnjajte s tem, komi nej dobro naj ne je, pa naj si sendvič kupi, tisti je z vsakim dnem bokši, vej vsakši den je nekši odpoklic živil.

56890 (ni preverjeno)

Daj daj. Me zanima ka bi pravo če bi tebi polagali surovo pa kosmato meso.

In reply to by kakić (ni preverjeno)

NI KONTROLE (ni preverjeno)

Na večina OŠ so malice in kosila katastrofa, PA JEBENTI TU NI NOBENE KOTROLE ? Non stop nam tupijo kako morajo deca imeti primerno kvalitetno in zdravo prehrano. Problem je v tem, da hrana - jedilniki (ki so javno objavljeni) so sestavljeni iz sestavin, ki sploh niso primerni za odraščajočo deco, VSE JE TAKO SESTAVLJENO, DA OSNOVNE ŠOLE ČIM CENEJE SKOZ PRIDEJO TOREJ ŠPARAJO NA PREHRANI DECE. Rezultat tega je da skoraj polovico hrane gre v pomije, ker jo otroci enostavno nočejo jesti. Če kdo temu ne verjame pojdite na splet kjer imajo šole jedilnike javno objavljene pa boste videli vse. Ne razumem samo, da to ne morejo, ali pa ne smejo pogledati ti inšpekcijski lenuhi, da bi uredili, da bi otroci uživali odraščanju primerno hrano in se zdravo prehranjevali.

smokki (ni preverjeno)

Na kelko osnovnih šol te ti hodiš dnevno na malice in kosila ka tak vse tou znaš?
Nemate pojma kak se nabavla pa kontrolejra hrana za deco v osnovnih šolah pa li nekaj nakladate, lažete in si zmišlavlete... in te mislite ka pametni izpadnete. Piizda ste eni zarukani do amena. Bougi lidje keri morejo z vami in v vaši bližini živeti.
Moja sestra dela na eni šoli... neje nej učitelica nej kuharica, ka se neboš palik pameten delo... srmašna deca vse pojejo, v smeti se meče hrana zaradi razvajenih varaških sončekov, keri bi sakši den nuggetse pa pomfri jedli.
Pogledni si tej jedilnik:
https://www.os2ms.si/files/2023/10/2023_10_Jedilnik.pdf
In če ti ta hrana neje OK, te si resno za mentalno ustanovo... ka si očitno tak ali tak.

In reply to by NI KONTROLE (ni preverjeno)

snops1 (ni preverjeno)

Verjetno je težko posploševati na "dosti šol", ampak na "naši" je gvüšno za ku*ac. V svojon komentari se obnašaš, kak či je sploj nej mogoče, ka bi se gesti slabo sküjalo, kar je seveda čisti izrodek uma. Pa nejso problem samo sestavine, problem je tudi način priprave. So pa tudi vse sestavine nej glij podrobno opisane. Npr., na jedilniki pijše brokolijova župa, deca pa dobijo brokolijovo župo "iz vrečke". Ali pa na jedilniki pijše špageti z mesno-zelenjavnin prelivon, tej preliv pa dobijo z nekših konzerv, ge so še valda veverce not zmlete.

In reply to by smokki (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

ali je tvoja sestra čistačica
puc frau po naše

In reply to by smokki (ni preverjeno)

Gigi667 (ni preverjeno)

Smoki-sestra čistačica????
Ma še zdava koljena??

In reply to by smokki (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Ukiniti vse te šolske kuhinje.

V Nemčiji si vsak prinese malico s seboj in ni problema.

viski (ni preverjeno)

No, potem se bodo pokazale šele razlike med socialnim stanjem učencev, dijakov ...

Aja, pa če se bo to zgodilo, ne jočite, kako nezdravo hrano bodo učenci prinašali s sabo.

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

ćlč (ni preverjeno)

Šolsko prehrano ukiniti, pa naj starši sami pripravljajo obroke in bo mir.

janez janez (ni preverjeno)

Točno tak!!
Tak je v Avstriji, tak v Nemčiji, tak marsi kje,
samo pri nas moramo našim sončkom vse pod nos prinesti in v rit sklačiti...... ka nas te lejko v riti nosijo.
Te malice in kosila bi ukinil takoj; ka njemi mati s seuf spakiva, to naj gej!!! Kak indri!!!!!

In reply to by ćlč (ni preverjeno)

Žalostna mamica (ni preverjeno)

Čisto iskreno se strinjam, tako bi jedel vsaj užitno hrano.

In reply to by janez janez (ni preverjeno)

gafasf (ni preverjeno)

kakšno geste pa še mij na ferme gejmo bruhanje. Bokše, če bi se neka sebov neso kak pa tiste pomije, ka nan na ferme davlejo.

kakić (ni preverjeno)

gafasf še si živ? ka tak slabo ješ! Ali si na infekcijskom že? daj ne motaj, delal sem med takšimi ka jim nika ne paše, nič nej bilo dobro, tak ka idi k doktori, pa ti naj napijše ka si na bleki ( ali pa v g.avi) malo bubani pa nesmeš gesti toga pa si te nosi z doma. Ostalim pa daj mer.

In reply to by gafasf (ni preverjeno)

ButikHotel (ni preverjeno)

Malo novinari pitajte arogantnoga Ringo Sukica, kelko potnih stroskov si izplača p primerjajte to z drugimi podobnimi zavodi.

čarni vrag (ni preverjeno)

ravnatelj lahko gre z avtobusom v ljubljano na sestanek

In reply to by ButikHotel (ni preverjeno)

Gutko (ni preverjeno)

Tak odi polovica dijakov na kavo pa čike namesto na güžino te pa so vsi krivi zakoj pa deca v večini držav nema toga pa si nosijo s sebov najbokše ka do jim >fugo< davali ka de ti mir?🥺💣

tuki fuki (ni preverjeno)

baje imajo tudi muhe v jedilnici

Julči (ni preverjeno)

Lakota je najboljša kuharica!

Zdrahar DF (ni preverjeno)

D. Fuknjenec je spet napihnil komentiranje pod svojimi najmanj 22 različnimi nicki z namenom,
(kot vedno) zaradi stopnjevanja napetosti, poniževanja zaposlenih, povečevanja nezadovoljstva ...

ovi (ni preverjeno)

samo da vas jebe najmanj 20 krat u bučo zabito
z drisko polito
po defoltu

In reply to by Zdrahar DF (ni preverjeno)

trg zmage

Neverjetno, koliko znalcev za malice in izgleda, da so vsi hodili na šole, kjer je bilo vse narobe?
Nisem poklican, da kaj dosti komentiram, razen, da smo v mojih časih za malico npr. jedli kos kruha in če je bil ta namazan s pašteto, dodan pa je bil kozarec čaja, "smo bili v nebesih." Kosil mislim da ni bilo?
In smo bili zadovoljni in vsaj "v glavah" glede materialnih dobrin na splošno, veliko bolj zdravi, kakor današnja mladina. Ta je solidno razvajena, največ pa so krivi starši! Vso sliko vidimo v komentarjih teme in bi kar sklepal, da komentatorji tudi doma tako vzgajajo otroke, vedno krivce, če so sploh, iščejo drugje. Ne zamislijo se nad sabo, pa to ne samo zaradi malic!

Az (ni preverjeno)

Ka ti to socializem hvališ?

In reply to by trg zmage

trg zmage

Po svoje da! Tudi v prejšnjem sistemu ni bilo vse narobe, kakor nekateri mislite. Seveda je bilo življenje drugačno, zahteve manjše, z manj smo bili zadovoljni. Pa tudi, da si ni vsak starš izmišljeval to in ono in takoj grozil s tožbami samo, če je njegovega mulca ali frkljo kdo malce postrani pogledal.
Bistvo... bili smo z manj zadovoljni, rastli smo prav tako, zdravnik je bil na dosegu roke, kar sedaj ni. Si zadovoljen? Do sem verjetno, druga stran medalje pa je tudi, da ni bilo svobodnih volitev, če si bil preveč "politik" si se lahko hitro znašel nekje v "ćuzi" in še bi se našlo.
Pa tudi manj debeli smo bili, ni bilo toliko hrane, katera se dandanes veliko meče stran, televizorji, razne elektronske naprave in luči niso imele daljnica in smo se morali več gibati. Ja... pa saj ni bilo tako hudo, a?

In reply to by Az (ni preverjeno)

trg zmage

Neverjetno, glede na to, da sem skoraj vse komentatorje pošimfal, samo en minus? To, kar sem napisal sicer tudi mislim, vseeno pa je moj "doprinos" k temi mišljen kot en eksperiment. Je sploh kdo samokritičen glede svoje vzgoje, obnašanja? T. i. DF je izvzet... pač nekdo, kateri "vse ve", v bistvu pa ne premore nobenega nežaljivega komentarja, komentarja, kateri bi imel težo in bi kaj povedal!

In reply to by trg zmage

čarni vrag (ni preverjeno)

a je tebi bik v glavo prdnil
tako kot DF
da sta tako fuknjena

In reply to by trg zmage

Žalostna mamica (ni preverjeno)

Vam povem, da bi otroci bili veliko bolj zadovoljni s kruhom in pašteto, kakor z krvavim kosom mesa. V to ne dvomim.

In reply to by trg zmage

en dijak (ni preverjeno)

Ni cudno da so vsi tak debeli, neko sranje jemo ko je al surovo al pa mastno kak neven ka

pőcek k.... (ni preverjeno)

Te pa to surovo naj gej te Sukič brezi šinjeka .

Gost#3 (ni preverjeno)

hja bo nekaj na tem...smo že imeli otroka doma zaradi črevesnih težav...

čarni vrag (ni preverjeno)

je mali prinesel domov hrano ker v šoli ni mogel pojesti
Smo vrgli ta kos našemu pesu
Je vse požr
drugo jutro je pa mrtev bil v pesjaki

In reply to by Gost#3 (ni preverjeno)

Bog moj (ni preverjeno)

Keco Keco, pa tak pameten si...

123342 (ni preverjeno)

Eh daj ovi na GFML gejo kak da so v 5 zvezdnicni restavraciji nan pa na GMS pa SPTS ene vredi malice nemrejo skup spraviti.
Sramota nad vodstvon obeh šol

Špangaaa (ni preverjeno)

Ko gledan te slike, mi ide na bruhanje, rejsan ... Slaba kosila gor ali dol, ali to pa pac nemres gesti ... pa san nej haklava ...
Pa ka so zašenki dobili te drujgic? Seveda so jako tek meli vec tan gesti 🤮

Vaški Pivec (ni preverjeno)

Opažam da veliko komentarjev omenja kako razvajeni so otroci, upam pa da se vi, ki to kometirate zavedate, da na Srednji Poklicni in Tehniški Šoli Murska sobota, dobivamo surovo hrano. Ne vidim kako razvajenost otrok vpliva na to, da je hrana neužitna in potencionalno nevarna za zdravje.

FIGARO (ni preverjeno)

A grafikone, da je ravnatelj poslal? Pa celo opravičil se je? Te pa mu itak nič ne morejo.
NE VEM PA, ZAKAJ NIKJER NI ČLANKA O INCIDENTU NA KRANJSKI ŠOLI JAKOBA ALJAŽA, KJER JE UČITELJ TRDO ZAGRABIL UČENCA. STVAR JE SICER JASNA. NEVZGOJEN SMRKAVEC JE UČITELJU SPIL ŽIVCE, AVTORITETO IN VSE, KAR SE DA. UČITELJ BO SEDAJ ŽRTVOVAN, DA SI RAVNATELJICA NABERE POLITIČNIH TOČK, NEVZGOJENI SMRKAVEC PA BO S SVOJO RABOTO, POSPREMLJENO S SOCIALNIM APLAVZOM VRSTNIKOV, NADALJEVAL. TUDI JAZ BI GA NALOMIL, KER VEM, KAKO SE OBNAŠAJO, IZ PRVE ROKE!

Ja, psihič (ni preverjeno)

Ti bi sakšnoga nalomo, ka si pshohopatek. Do prišli Alahovi fkratkon, gda EU razdeli
migrantske kvote po državaj. Te boš DF doubo, ka si zaslujžiš.

anonimni (ni preverjeno)

Ta šola je v vseh pogledih katastrofa ne samo pri hrani, ampak tudi glede določenih profesorjev ( sploh ene profesorice) . Ogromno pritožb, a se ne naredi nič. Pa ne samo od enega učenca, ampak celih razredov in to vsaki leto znova. Ta gospod ravnatelj, pa ne naredi nič! Hvala bogu, da smo se jih rešili in zamenjali šolo. Daleč najslabša šola v SLO!

Ledava

Ce bi CINC vrnil okrog 150 000 evrov ukradenega denarja na gimnaziji , bi bila malica sigurno boljsa. En ravnatelj je imel mlado racunovodkinjo pred katero je v njeni pisarni dol spustil hlace , ta je odsla , ker jo je potem zacel sikanirati,ker ni dobil uslug , z drugo pa je te usluge dobil , so se zgodile druge stvari ...

Ledava

Tou vsi znajo,pred dvema letoma je bilo odtujeno ,lepse se slisi okrog 150 000 evrov ,verjetno niti sami ne znajo koliko, vse je tiho, nihce nic ne pise , nic ne govori ,prava stranka , ali je denar vrnil

In reply to by Tanja flasskon (ni preverjeno)

Ledava

Tou vsi znajo,pred dvema letoma je bilo odtujeno ,lepse se slisi okrog 150 000 evrov ,verjetno niti sami ne znajo koliko, vse je tiho, nihce nic ne pise , nic ne govori ,prava stranka , ali je denar vrnil

In reply to by Tanja flasskon (ni preverjeno)

He Pan (ni preverjeno)

A Lendava? Ne, zgledne, ka ti je nick name sfalo, samo ka nede pa Defuk, bedak zavrejti.

Rock8 (ni preverjeno)

Se zgodi pri tolikšni količini hrane in kadrovski podhranjenosti.

Dijak 100 (ni preverjeno)

S hrano na SPTŠ oz. na gimnaziji nisem imal nikoli nikakršnih problemov in sem zelo zadovoljen.

Dijak 10010 (ni preverjeno)

S hrano na SPTŠ nisem nikoli imel nikakršnih težav.

Dijak8 (ni preverjeno)

Hrana je odlična!

Dijak 3 (ni preverjeno)

Hrana je vredu je manjka nic

Dijak 31 (ni preverjeno)

Hrana na šoli je zelo okusna in raznolika.

Dijak2 3EL1 (ni preverjeno)

Malica na šoli je okusna in dobra, tako da glede malice nimam nobenih težav.

Trolko (ni preverjeno)

Hehe...kda se en trolko najde pa po nareku naštejple par postov v nasprotno smer. Ali se je dobavitelj zatrolal?

Starejše novice