Slika je simbolična.
Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 14. februarja, opravili 2853 PCR in 109.352 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 7122 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1062 PCR in 48.983 hitrih antigenskih testiranj potrdili 3601 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 135.865 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

V Pomurju 448 novih okužb, vse občine z novimi primeri

V Pomurju so največ okužb zabeležili v Murski Soboti, in sicer 81 okužb, Murski Soboti sledi Ljutomer s 47 okužbami in Lendava z 41 novimi okužbami.

Nato sledi občina Beltinci z 31 novimi okužbami, 26 jih imajo v Gornji Radgoni, 23 v občini Tišina, 21 v Turnišču, 20 v Puconcih, 19 pa v občini Apače.

Nove okužbe imajo tudi v Radencih, beležijo 16 novih okužb, 15 novih okužb imajo v Moravskih Toplicah, po 13 pa jih imajo v občini Križevci, Rogašovci in Kuzma.

Deset novih okužb ima občina Črenšovci, osem novih ima občina Grad, sedem občina Odranci, po šest pa občine Sveti Jurij ob Ščavnici, Cankova, Velika Polana, Razkrižje in Šalovci.

Pet novih okužb ima občina Gornji Petrovci, po tri občini Dobrovnik in Veržej, dve so zabeležili še v občini Kobilje kot zadnje pa so eno okužbo zabeležili v Hodošu.

Tako so prav vse pomurske občine v zadnjem dnevu zabeležile nove okužbe s koronavirusom.

Najbolje kaže občini Kobilje

V Pomurju najbolje kaže občini Kobilje. Tam imajo 21 aktivnih okužb. Sledi Hodoš s 24. 

Po aktivnih okužbah pa močno prednjači Murska Sobota, tam jih imajo kar 1356, sledi Ljutomer z 880 okužbami.

Kako je s precepljenostjo?

V Pomurju, kjer biva 114.725 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 69.057 oziroma 60,2 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 66.932 posameznikov oziroma 58,3 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Pomurju cepljenih 34.713 oseb oziroma 30,3 odstotka prebivalcev.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
KoronaNATEG (nepreverjen)

Nobenih okužb ni tukaj se gre za prehlad NATEG IN PREVARO da vam jebem mater u smrdejča lažniva usta!

Pacijent (nepreverjen)

Malo izbiraj besede a vseeno maš prav .

In reply to by KoronaNATEG (nepreverjen)

prekmurc (nepreverjen)

RAZKRIVAMO: Gostišče Šinjor v roke soboškega podjetnika

lepo (nepreverjen)

a je kupec ein reinrassiger Slowene
Natur !

In reply to by prekmurc (nepreverjen)

prevaran (nepreverjen)

od kod pa tebi ta podatek?

In reply to by prekmurc (nepreverjen)

MZ2022 (nepreverjen)

Zdravniki smo že dlje časa priča številnim političnim, medijskim in sindikalnim napadom, zato nas odločitev ustavnega sodišča niti malo ne preseneča. Presenečenje tudi ni, da sta izdani dve nasprotujoči mnenji ustavnih sodnikov.

Smo v situaciji, kjer se zdravstveni sistem sesuva. Minister za zdravje “rešuje” zdravstvo brez zdravnikov. Javnost in sindikati izvajajo javni linč nad zdravniki. Dvig plač zdravnikov, ki se sploh ni zgodil, je medijsko problematiziran do skrajnih meja. Prevladuje mnenje, da so praktično vsi poklici v javnem sektorju neposredno primerljivi z zdravniškim.

Nismo prepričani, kaj točno sledi, ali še sploh želimo vlagati napore v popravljanje sistema, ki vidi v nas največje sovražnike in ne partnerje pri nujnih rešitvah. Še enkrat bi želeli poudariti, da se osnovne plače zdravnikov vse od nastanka enotnega plačnega sistema niso spremenile.

Dejstvo je, da je obstoječi enotni plačni sistem slab in da zdravstvo potrebuje korenite spremembe. Verjeli smo v nov zakon, ki bi lahko pomenil nov začetek za vse zdravstvene delavce. In še vedno stojimo za zahtevo celotnega zdravništva pri izstopu iz enotnega plačnega sistema.

Žal nas je pri tej zahtevi najbolj izigral ravno minister za zdravje, ki je kot odgovoren za učinkovito in dostopno javno zdravstvo tisti, ki bi moral stremeti k vzdržnim in celostnim rešitvam. Nasprotno je z ločenimi dogovori z zaposlenimi v zdravstvu, ki so mu tokrat napovedali celo stavko, povzročil razdor znotraj zdravstvenih delavcev, dodatno ponižal poklic zdravnika in sprožil splošni val nezadovoljstva.

Čas je, da za nastalo situacijo prevzame odgovornost.

Z lepimi pozdravi, Mladi zdravniki Slovenije

09988 (nepreverjen)

Vi ste del problema, ker ste le posredniki farmacevtskih korporacij. Problem plac bomo resevali nazadnje, ko bo vsebina spet na ptvem mestu.
Z lepimi pozdravi.

In reply to by MZ2022 (nepreverjen)

09988 (nepreverjen)

Dražja hrana, dražja energija, vsiljevanje zelene preobrazbe, digitalni družbeni nadzor, obvezna letna cepljenja, legalizacija tretjesvetnih migracij, omejitev svobode govora...

Vse to so sestavine novega svetovnega reda.

Starejše novice