Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 13. februarja, opravili 2853 PCR in 109.352 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 7122 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1062 PCR in 48.983 hitrih antigenskih testiranj potrdili 3601 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 135.865 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 943 oseb

Trenutno je po podatkih Vlade Republike Slovenije v bolnišnicah hospitaliziranih 943 covidnih pacientov, od tega je 131 pacientov na intenzivni negi.

Po zadnjih podatkih je zaradi covida hospitaliziranih 541 bolnikov, s covidom oziroma drugih bolezni pa 402 bolnika.

Na intenzivni negi je tako 114 bolnikov zaradi covida, 17 oseb pa s covidom in zaradi drugih stanj. Na navadnih oddelkih pa je hospitaliziranih 427 bolnikov zaradi covida, 385 posameznikov pa s covidom.

V Sloveniji smo včeraj zabeležili 22 smrtnih žrtev s koronavirusom. Po podatkih Covid-19 Sledilnika je skupno umrlo že 6121 oseb s covidom.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
5345453554332132132 (nepreverjen)

Ma kakšne okužbe PREHLAD NATEG I PREVARA!
PODKUPLJENI mediji vam lažejo 24ur 10x na dan! NATEG in PREVARA po celem svetu! https://www.facebook.com/100055981178962/videos/939050340295424/
NOBENE NEVARNOSTI NI RAZEN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH MASK IN STRUPENIH CEPIV!
EVROPSKO SODIŠČE JE PRESODILO DA GREJO VSI SODELUJOČI V TEJ PREVARI V DOŽIVLJENSKI ZAPOR!

MZ3000 (nepreverjen)

Zdravniki smo že dlje časa priča številnim političnim, medijskim in sindikalnim napadom, zato nas odločitev ustavnega sodišča niti malo ne preseneča. Presenečenje tudi ni, da sta izdani dve nasprotujoči mnenji ustavnih sodnikov.

Smo v situaciji, kjer se zdravstveni sistem sesuva. Minister za zdravje “rešuje” zdravstvo brez zdravnikov. Javnost in sindikati izvajajo javni linč nad zdravniki. Dvig plač zdravnikov, ki se sploh ni zgodil, je medijsko problematiziran do skrajnih meja. Prevladuje mnenje, da so praktično vsi poklici v javnem sektorju neposredno primerljivi z zdravniškim.

Nismo prepričani, kaj točno sledi, ali še sploh želimo vlagati napore v popravljanje sistema, ki vidi v nas največje sovražnike in ne partnerje pri nujnih rešitvah. Še enkrat bi želeli poudariti, da se osnovne plače zdravnikov vse od nastanka enotnega plačnega sistema niso spremenile.

Dejstvo je, da je obstoječi enotni plačni sistem slab in da zdravstvo potrebuje korenite spremembe. Verjeli smo v nov zakon, ki bi lahko pomenil nov začetek za vse zdravstvene delavce. In še vedno stojimo za zahtevo celotnega zdravništva pri izstopu iz enotnega plačnega sistema.

Žal nas je pri tej zahtevi najbolj izigral ravno minister za zdravje, ki je kot odgovoren za učinkovito in dostopno javno zdravstvo tisti, ki bi moral stremeti k vzdržnim in celostnim rešitvam. Nasprotno je z ločenimi dogovori z zaposlenimi v zdravstvu, ki so mu tokrat napovedali celo stavko, povzročil razdor znotraj zdravstvenih delavcev, dodatno ponižal poklic zdravnika in sprožil splošni val nezadovoljstva.

Čas je, da za nastalo situacijo prevzame odgovornost.

Z lepimi pozdravi, Mladi zdravniki Slovenije

38320 (nepreverjen)

Ne bom bral te klobase, če ste zdravniki potem ne pišite kot politiki in ne klobasajte. Oglasili ste se ko gre za eur in vašo denarnico. Kje ste bilo ko se je šlo za zadravje in uvedbo nezakonite in neživljenske ter neučinkovite ukrepe PCT. Uvedbo potnega lista ki nima veze z zdravjem. Zakaj se niste oglasi in promovirali preventivo. Tiho.
Biti zdravnik da boš služil veliko eur, za pacienta pa ti dol visi oz. je zadnja prioriteta.
Zato bomo tudi mi tiho.
Z lepimi pozdravi, Mladi državljani

In reply to by MZ3000 (nepreverjen)

kepelajslin (nepreverjen)

Virologi so prišli do spoznanja, da nošenje mask negativno vpliva na moč našega imunskega sistema. Zato nekateri zdaj težje prebolevajo tudi običajne prehlade. "Ko nosimo maske, ne stimuliramo našega imunskega sistema. Ne spodbujamo ga, da se aktivira in ohranja naš imunološki fitnes," je za Jutarnji dejala hrvaška mikrobiologinja Irena Tabain, vodja oddelka za virološko diagnostiko na Hrvaškem institutu za javno zdravje (HZJZ).

Gees (nepreverjen)

Tou je od kusuvanja!!! Prepovejo naj tou!!!

09o09 (nepreverjen)

"Welcome to 2030. I own nothing, have no privacy, and life has never been better." By Ida Auken (posurfajte in boste našli)
To je World econimic forum objavil leta 2016. Spet teorija zarote?

Go Kanada... (nepreverjen)

Kanadski predsednik vlade Justin Trudeau, je prvič v zgodovini te države razglasil izredne razmere na njenem celotnem območju s širokimi pooblastili represivnim organom.
Še zadnji poskus zadušitve upora ljudstva, s strani morda že povsem obupanega tirana?
Srečno Kanada.

gesatra (nepreverjen)

ne moremo se delat k da se nič ni zgodilo in se zivet s to politiko,mediji,zdravstvom,..
ko bo "ovca" dojela v kaksnem obsegu je s cepivom zdravstevno poškodovana se ne bo ustavila več.
naravni zakon je, brani se ko si napaden.

napadeni smo!

necepec (nepreverjen)

Mladi zdravniki,
vem, da ta stari vlečejo čuda cifre - ampak, to morate rešiti znotraj zdravnikov, ne pacientov mešati v to.
Sicer pa, poglejmo 50 najvišjih plač v SLO . razen zadnje in predzadnje mesto zasedata ne-zdravnika, če sploh!!
Govorite o plači 2, 3 jurje, --> kako pa potem netto na račun dobi zdravnik 12., 17., 40 tisoč??????
A, dodatki??? A "dodatek" k plači ni "plača"???
Vsem vam dati 7 jurjov plače, vas dati v turnus (NOBENIH DODATKOV!!!) in potem bo tako, kot v vaši sanjski Nemčiji in Avstriji. Če vam pa kaj ne paše, pa pojdite tja, samo dobro bi bilo, če bi prej narodu izplačali študijski kredit. A ga nimate? Vsak v Nemčiji in Ameriki ga ima, kak ga te vi nimate?
Da skrajšam: treba je starim prdcem res odvzeti in dati mladim zraven.
In to je to!!

In reply to by gesatra (nepreverjen)

Starejše novice