FOTO: BOBO
Murska Sobota očitno nezanimiva tudi za dostavljalce hrane.

V Murski Soboti imamo kar pestro izbiro različnih ponudnikov hrane, za vsakega se najde kaj. So pa le še redki tisti, ki omogočajo dostavo hrane na dom, skoraj, da jih lahko preštejemo na prste ene roke. 

To so pogoji za širitev

Za priznane dostavljalce hrane, ki z rumenimi in modrimi nahrbtniki razvažajo hrano po številnih slovenskih mestih pa je očitno Murska Sobota nezanimiv trg. 

V uredništvu Sobotainfo smo namreč preverili, kaj v podjetjih Wolt in Glovo pravijo na možnosti širitve njihove ponudbe v Pomurje oziroma Mursko Soboto. Kot kaže, Pomurci ne bomo še tako hitro deležni ugodja naročanja dostave hrane preko aplikacije iz domačega kavča. 

V podjetju Wolt pravijo, da se za širitev odločajo predvsem na podlagi sociodemografskih kazalnikov in interesa s strani restavracij, trgovin in uporabnikov.

»Sicer nimamo pogojev, ki bi jih mesto moralo izpolnjevati«.

Povpraševanje veliko, načrtov za širitev ni

V Woltu dodajajo, da ves čas razmišljajo o tem, kako biti dostopni čim več Slovencem. S svojo prisotnostjo želijo izboljšati kakovost življenja v mestih, kjer delujejo.

»Zanimivo je, da iz Murske Sobote dobimo veliko povpraševanja s strani restavracij, trgovin in uporabnikov, kar nas izjemno veseli, vendar trenutno načrtov za širitev še nimamo,« so jasni pri Woltu.

V Ljubljani celo testiranje na domu

Wolt je sicer v Sloveniji prisoten skoraj dve leti in pol. Začeli so v Ljubljani, v letu 2020 so ponudbo razširili v druga večja mesta, in sicer v Maribor, Celje in Kranj, nato lani v Koper in Novo mesto, medtem ko so se pred dvema tednoma razširili še v Domžale in na Ptuj. 

Prisotni so torej v osmih mestih in se ves čas geografsko širijo. Trenutno so še v fazi razvoja zadnjih dveh mest, tako novih načrtov še nimajo.

Med tem, ko si v Murski Soboti preko aplikacije ne moremo naročiti niti hrane, pa si lahko denimo v Ljubljani, poleg hrane in dostave, zdaj lahko naročijo tudi storitve. 

»Namreč uporabniki lahko prek Wolta v Ljubljani na svoj dom naročijo usposobljeno zdravstveno osebje, ki izvede brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi,« dodajajo v Woltu.

Širitve v Mursko Soboto ne načrtuje niti Glovo

Podobna situacija je tudi z Glovom, ki je lani prevzel slovenskega ponudnika Ehrana, kjer pravijo, da se vedno trudijo razširiti ponudbo, da bi strankam omogočil dostavo stvari, ki jih potrebujejo, v svojem mestu. 

O širitvi v mesta, kjer še niso prisotni, se odločajo na osnovi številnih poslovnih dejavnikov. »Ko bo pripravljena kakšna nova širitev, vas bomo o tem obvestili,« so iz Glova sporočili za Sobotainfo.

Komentarji (16)

realnooo (ni preverjeno)

clanek za posrati. Ne svetujem branja. Gre za klik clanek...

ehmm (ni preverjeno)

Si ze priso k sebi od povozavanja lidi v rondoji?

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

na sreco se nejsan naredo taksne norosti.

In reply to by ehmm (ni preverjeno)

Parsifal (ni preverjeno)

realno...zaradi cesa odsvetujes branje clanka?? pa zakoj je klik clanek?...samo na tevi dvej vprasanji bi te proso za odgovor..

apacer (ni preverjeno)

Pa mislin ka je vsem jasno, ka je realno en običen internetni troll. Malo se ti more zasmiliti, ampak hkrati pa moreš ostati vzdržen in se nej vdati skušnjavi odgovarjati takšnin trollon. Don't feed the troll!

In reply to by Parsifal (ni preverjeno)

Ex (ni preverjeno)

Na soboških cestah bi jima dal dva tedna,garant da bi jih divjaki povozili...

Tišinčar (ni preverjeno)

Lepo vas prosen, ge pa te to v sobote praf pride, če jo pa 10 minut peške preodeš. Tu za tej ponudnike nega niti teoretične računice. Naj se pa najde nešče pa proba na svoje delate to pa de vido če se splača. Sicer je pa že bil nekši ponudnik takših storitev keri je tudi oglaševal to storitev in isko potencialne kandidate glede gostincof keri bi šli v takšo obliko dostave hrane, samo neven če še obstaja ker je vse potihnilo. Je pa seveda ena od priložnosti za kakšoga zagnanoga pa iznajdljivoga podjetnika.

Dedek Bedenko (ni preverjeno) Izbor uredništva

Sobota ma problem, ka ma vedno menje gostincov dostavo hrane. Gostinci nemrejo dobiti ljudi, ka bi dostavo razvažali. Pa nej mi zaj pa s to floskulo, ka naj jih primerno plačajo... Jasno je, ka nemre en gostinec dati dostavljalci jurja pa pol plače, ker je to nerealno. Pomoje je edini vzdržen model tej kak ga majo takšni dostavljalci hrane kak je Wolt in Glovo. Pa nejde se samo za dostavo hrane na dom, ampak predvsem v službah je problem. V centri MS je vedno več pisarniških delovnih mest, ponudnikov hrane pa vedno menje. V centri praktično nemaš normalne restavracije. Najbližja je Uno na Lendavski. Iz centra MS do ta maš 10 minut. Pa 10 minut nazaj. Torej si 20 minut že potrošo. Za pogesti hrano ti ostane 10 minut. Ob predpostavki, ka si takoj dobo naročeno hrano v roke in je nej trbelo karkoli čakati.

In reply to by Tišinčar (ni preverjeno)

anton77 (ni preverjeno)

Pa si tij prepričani, ka so dostavlači Glovoja pa Wolta normalno plačani???? Rajši preveri, pa tudi vij "novinari" v "uredništvi"!

In reply to by Dedek Bedenko (ni preverjeno)

Linkoln (ni preverjeno)

V soboti je dosti povprasevanja za dostavo,tak,ka se glih sakome neda peski odite.
Kak so za Mc pravli ka je nej za soboto,pa ga te nazadnje vsewno mamo,tak de tudi kalsen dostavljalen za kaksni cas,priso v Ms.

In reply to by Tišinčar (ni preverjeno)

Drsalko (ni preverjeno)

Majster glih zato se jin v Soboti splača dostava. Ker lejko na račun kratke relacije opravi več dostav. Itak je minimalna dostava verjetno 2-4€, kar mi je najmensi problem plačati, ker telko zapravin samo ka avto kurblan do oštarije pa nazaj. In kda se zadeva prime, ma lejko v 1 vri 10 dostav. Drugače pa tak: wolt plača sp-jevca 3,5€ po dostavi do 1,5km, dodatni km 0.8€. Rečmo ka v ms nega dodatkov ker je mala, ob predpostavki ka ma 5 dostav na vro dobi 17,5€ bruto. Plus napitnina če je kelko telko normalen. Meni se ne zdi slabo. Pa še flexibilne vre.

In reply to by Tišinčar (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Peekmurje se more povezari z mađarsko, bo prej deležno napredka.

anton77 (ni preverjeno)

Vupan ka nikdar... Nemajo zaposlenih, nego novodobne SUŽNJE!!!! Lidgej delajo zanji v skrajno nehumani razmeraj.

soc (ni preverjeno)

Glovo v soboti dela.!

Rt (ni preverjeno)

Res je, ampak ne na način, ka bi oni to dostavljali. Tu ide samo, da ti lahko naročiš preko aplikacije in plačaš. Dostavo ti pa more zrihtati gostinec sam. Posledično je malo teh gostincev, ki bi se vključili. Torej, to kar je zdaj v MS za Glovo je polovična storitev.

In reply to by soc (ni preverjeno)

H fel vd ti i (ni preverjeno)

To v malih mestih ne prolazi.

Starejše novice