Vir: Prostovoljno gasilsko društvo Ljutomer
Povečana količina dežja in snega v minulih dneh je povzročila precej preglavic enotam gasilcev v Pomurju.

Težave povzroča predvsem izdatna pošiljka padavin, zaradi katere ponekod zastaja padavinska voda in poplavlja prostore. 

V Agenciji Republike Slovenije za okolje so opozorili, da bodo čez dan začele naraščati reke v večjem delu države.

To bo najbolj izrazito predvsem v vzhodnem in severovzhodnem delu države, kjer bodo pretoki rek veliki.

Zaradi močnejših padavin je na območju Puconcev že v jutranjih urah bilo zabeleženih večje število prijav poplav, ob nastalih težav so na pomoč priskočili gasilci iz območnih prostovoljnih društev. 

Nič kaj boljše se ni godilo gasilcem na območju Gornje Radgone in Apač, ki so do dvanajste ure prav tako zabeležili več poplav. Zaradi posledic obilnega deževja k sreči ni bilo poškodovanih. 

Tudi gasilske enote Prostovojlnih teritorialnih gasilskih društev Ljutomera so se spopadale s poplavljenimi območji. Na območju prleške prestolnice poročajo o več prijavah poplav. V minulih dneh so se prav tako soočali z odstranjevanjem podtalne vode iz kletnih prostorov. 

Zaradi obilice zapadlega snega in dežja se je povečala nevarnost podrtja dreves, tako so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ljutomer s sprehajalne poti odstranili podrto drevo.

Ob tem so odstranili še preostala viseča drevesa, ki so se nagnila zaradi glodanja bobrov, ki se nahajajo v neposredni okolici reke Ščavnice. S tem so preprečili dodatno nevarnost, ki je pretila na mimoidoče. 

Nevšečnostim pa še ni konec konca. Agencija Republike Slovenije za okolje za Pomurje napoveduje verjetnost razlivanja manjših vodotokov in rek.

Prav tako bo zaradi kombinacije močnejših padavin in predhodne namočenosti tal bo na ravninskih delih Pomurja zastajala padavinska voda

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice