Foto: Judo Klub Štorkljice
V Austria Trend hotelu v Ljubljani se je včeraj odvijala slavnostna podelitev priznanj najboljšim judoistkam in judoistom v letu 2022. Priznanja za uspešno delo na področju juda so prejeli tudi prekmurski judoisti. 

Na slavnostni prireditvi so bile s strani Judo zveze Slovenije slovenskim judoistkam, judoistom in judo klubom podeljene tradicionalne nagrade za najboljše v letu 2022.

Prireditve so se udeležili tudi prekmurski judo klubi, med njimi Judo Klub Štorkljice s pobratenima kluboma Judo Klub Klima Center Tratnjek Beltinci ter Judo Klub Moravske Toplice.

Slavnostna prireditev Naj judoist leta 2022

Judoist leta je postal Vito Dragič, judoistka leta pa Anka Pogačnik, ki je na evropskem prvenstvu osvojila bronasto medaljo in s tem dosegla uspeh kariere.

Nagrada za najboljši klub je romala v roke ljubljanskega Judo kluba Bežigrad.

Prekmurski judoisti prejeli častne listine in plakete za življenjsko delo na področju juda

Poleg priznanj za naj judoiste in naj judo klub leta pa so na prireditvi podeljevali tudi posebna priznanja, plakete in častne listine za uspešne dosežke in večletno neprekinjeno delo v judu.

Štefan Vehab, najstarejši član Judo Kluba Štorkljice, je prejel posebno častno listino za življenjsko delo v Judo zvezi Slovenije. 

Branko Meničanin in Daniel Kisilak, prav tako člana kluba Štorkljice, pa sta prejela plaketo za 45 let neprekinjenega dela v judu ali judo športu.

Foto: Judo Klub Štorkljice

Priznanja tudi za večletno delo v judo športu

Med nagrajenci so bili še ostali člani prekmurskih klubov, ki pa bodo prejeta priznanja dobili na zboru članic oziroma bodo priznanja poslana na klube. 

Prejemnika priznanja za 35 let neprekinjenega dela v judu ali judo športu - zlata značka sta Goran Hašaj in Tarik Mazouzi, priznanje za 25 let dela na judo področju oziroma srebrno značko prejmejo Maja Uršič, Peter Rančigaj, Boris Rudaš ter Danijel Vehab.

Prejemniki priznanj za 15 let neprekinjenega dela v judu ali judo športu - bronasta značka pa so Damir Miholič, Niko Janković, Iztok Jerebic in Robert Tratnjek

Med nagrajenkami je bila tudi Prekmurka Leila Mazouzi, članica judo kluba Z'dežele Sankaku, ki je zasedla 1. mesto v starostni skupini kadetinj (U18) v Sloveniji.

Utrinke iz slavnostne prireditve Naj judoist leta 2022 si lahko pogledate spodaj.

Foto: Judo Klub Štorkljice
Foto: Judo Klub Štorkljice
Foto: Judo Klub Štorkljice

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Opazovalec2 (nepreverjen)

Čestitke vsem dobitnikom priznanj!

Starejše novice