Občani občine Gornja Radgona so zgroženi nad katastrofalnim stanjem Trga svobode v Gornji Radgoni.

V pobudi članic in članov občinskega sveta Gornja Radgona je bilo izpostavljeno, da je Trg svobode v Gornji Radgoni popolnoma zanemarjen. 

Občani opažajo, da fontana, ki stoji na trgu, ni delujoča, v njej pa se zadržuje voda, ki je po navedbah krajanov vse prej kot čista. 

»Fontana ne dela, voda v njej je ogabna, ob drevesih je listje od jeseni, slabo je pometeno. Grdo stanje. Mislim, da to ni dobro za dober vtis o nas, če niti pred lastnim pragom nimamo urejenih površin, ki so v lasti občine.

To kaže tudi na odnos do preteklosti, kakršna koli pač je,« je o obupnih razmerah v pobudi zapisal član občinskega sveta Franci Žižek.

Kaj odgovarjajo pristojni?

»V podjetju se zavedamo stanja na Trgu svobode in se aktivno trudimo zagotoviti ustrezno vzdrževanje tega prostora. Glede odpadanja listja želimo poudariti, da trg redno čistimo,« pojasnjuje o razmerah trga direktor Komunale Radgona Boštjan Vaupotič

Podjetje odgovarja, da vsakodnevno izvajajo čiščenje površin, pri čemer posebej enkrat tedensko odstranjujejo odpadno listje, ob tem pa poudarjajo, da težave z odpadanjem listja povzročajo predvsem betonske površine, ki obkrožajo drevesa, zaradi česar jim primanjkuje ustrezne vode.

Odpadanju listja pa so botrovala tudi silovita neurja, ki smo jim bili priča to poletje.

Kaj pa vzdrževanje preostalih območij trga?

Vaupotič pojasnjuje, da dež iz dreves izpira snov, ki se trdovratno zažira v hrapave pore granitnih plošč, s tem pa otežuje popolno odstranjevanje umazanije. Kljub čiščenju z visokotlačnim pralnim strojem naj to ne bi bilo popolnoma učinkovito.

Podjetje Komunala Radgona tako načrtuje pranje omenjenih površin in odstranjevanje umazanije s pomočjo ustreznih čistil, ki bodo dovolj agresivna, da bodo učinkovito odstranila trdovratno umazanijo.

Preglavice dela tudi fontana, pojavlja se problem iztekanja

Iz fontane na Trgu svobode, ki je bila sprva zagnana v aprilu, so kmalu opazili večje iztekanje oziroma puščanje na tem območju.

Komunala Radgona je iz tega razloga v dogovoru z občino Gornja Radgona sprejela odločitev, da bo fontana letos ugasnjena, na podjetju pa zagotavljajo, da kljub temu skrbijo za redno vzdrževanje:

»Kljub temu fontano redno čistimo, čeprav v trenutnem stanju vode, ki se nabira po dežju, ni kemikalij, ki bi preprečevale nastajanje alg. Kljub temu jo redno ročno očistimo.

Še naprej se bomo trudili ohranjati urejenost in skrbeti za ustrezno vzdrževanje Trga svobode. Vaša povratna informacija je za nas zelo pomembna in nam pomaga izboljšati stanje na tem območju.«

Komentarji (14)

realnooo (ni preverjeno)

MALO SI GA PA ZMISLAVLETE NA SOBOTAINFO??? NEGA NIC ZA PISATI?

Bindi (ni preverjeno)

Če so še nej opazili - cejla G. Radgona je grda, tak v urbanističnoga vidika, kak glede neurejenosti. Biser na biser, en zadnjih biserov je, ka opistiš avtobusno postajo, jo preseliš, zdajšnja postaja pa je kak v kakšni nerazviti državi. Rajši iden kilometer, dva fkraj v avstrijsko Radgono, tan je drügi svejt.

ena pač (ni preverjeno)

potem pa se odseli preko meje, pa živi tam....taki kot se večji del pamenjakoviči, delate tak nič, šimfate pa vse prek. Socialce skupaj pobrati, pa naj si zaslužijo ta denar, ki ga mi, zaposleni težko.

In reply to by Bindi (ni preverjeno)

trg zmage

Ampak ima Bindi verjetno kar prav. Sicer sem Sobočanec, pa vseeno: vnaprej so vedeli, da bodo selili postajo. Denar za novo bi morali preskrbeti, kajti ta sedanja je res ena velika sramota. Saj je nova verjetno v načrtu, pa vseeno?
Gornja Radgona bi po mojem morala imeti neko obvoznico, da se ves promet ne bi valil skozi mesto. Potem bi tudi pridobila kvaliteta življenja? Vendar, kje speljati to obvoznico, ko so vse naokrog hribi, na eni strani pa Mura in državna meja?

In reply to by ena pač (ni preverjeno)

Lili56 (ni preverjeno)

To je za hrbtom občanov naredil prejšnji župan skupaj z vodstvom krajevne skupnosti, brez plana in brez denarja. Zato nove avtobusne postaje še nekaj časa ne bo, občina še niti ni lastnik vseh zemljišč tam, denarja pa v proračunu ni. Enostavno bi bilo prestaviti postajo nazaj, je DARS že povedal občinskemu svetu, pa pripraviti papirje in zbrati denar, do takrat bi pa ljudje vsaj pod streho stali.

In reply to by trg zmage

Sticky (ni preverjeno)

če tak misliš daj odpoved pa idi še ti na socialno. jao ste eni stvarno _______________

In reply to by ena pač (ni preverjeno)

Lili56 (ni preverjeno)

Radgona je dejansko brez avtobusne postaje, enostavno je slabše kot v vaseh, kjer imajo vsaj neko nadstrešnico. Z avtobusom se vozijo v glavnem deca in upokojenci in za njih je očitno vse dobro. Če bi vsaj kdo od odločevalcev uporabljal avtobus, bi bilo mogoče boljše ali pa če bi se občinski peljali z avtobusom na izlet ko bo fejst deževalo in bo veter. Prav me zanima, kako se bodo počutili.

In reply to by Bindi (ni preverjeno)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Podobno se vidi, kot smo ugotovili ob poplavah.

Urbanisti in projektanti se izživljajo nad naravo, prostorom, mestom, ljudmi !!!

Zadeve umeščene v prostor povsem napačno in nekatere tja sploh ne sodijo.

Glavna odgovornost pa je na tistih, ki so takrat, ko se je to delalo bili odgovorni na občini, župan in svetniki.

Sicer je pa Radgona ena sama KATASTROFA že dobrih 30 let odkar je Popov s tanki odšel.

pomoje (ni preverjeno)

radgona Radkersburge sramoto dela

ena pač (ni preverjeno)

potem pa se odseli preko meje, pa živi tam....taki kot se večji del pamenjakoviči, delate tak nič, šimfate pa vse prek. Socialce skupaj pobrati, pa naj si zaslužijo ta denar, ki ga mi, zaposleni težko.

In reply to by pomoje (ni preverjeno)

napasa pofukic (ni preverjeno)

lahko je tebi reči odseli se
ko doma noge narazen držiš in služiš peneze
Če bi morala pošteno delati
bi ti moj kurac
želela biti v tej kurčevi Sloveniji

In reply to by ena pač (ni preverjeno)

lukčev mesec (ni preverjeno)

Baba zabita !!!

Človek je povedal dejstvo.

Radgona dela sramoto Radkersburgu !!!

Ti ga pa takoj ozmerjaš z lenuhom, pošiljaš čez mejo in omenjaš neke socialce.

Ga mogoče poznaš ?

To ni nobeno šimfanje, ampak konkretna kritika !!!

Kaj si mogoče na občini v službi in te boli, ko nekdo pove resnico ?

Te še jaz spomnim na en delček Radgone.

Od stare policije do konca, kjer je razvalina od nekdanjega socialističnega bifeja.

Katastrofa !!!

Slika vseh županov zadnjih let !!!

In reply to by ena pač (ni preverjeno)

majmun (ni preverjeno)

ha ,mi smo meli avtobusno postajo z streho, salterom in bife
sedaj toga nega ,marela pod svobodnim soncem

Templer (ni preverjeno)

Kakšen župan takšen kraj!

Starejše novice