Lokalna cesta Markišavci - Polana bo v letu 2024 dočakala rekonstrukcijo.

V uredništvo Sobotainfo smo prejeli pošto bralca, ki je opozoril na »res slabo stanje« ceste med Markišavci in Polano.

Na Mestni občini Murska Sobota smo preverili, ali bo cesta celovito obnovljena ali vsaj začasno sanirana.

Predvidena je parcelacija zemljišč za izgradnjo manjkajočega odseka

Kot so pojasnili za Sobotainfo, je bila lokalna cesta med naselji Markišavci in Polana v preteklih letih na dveh odsekih že celovito obnovljena.

»Skladno z veljavnim proračunom občine za leto 2023 in načrtom razvojnih programov je v letu 2023 predvidena in že naročena parcelacija potrebnih zemljišč za izgradnjo manjkajočega odseka med potokom Gruba in železniško progo,« so pojasnili.

Rekonstrukcija predvidena v letu 2024

»Vzdrževalec lokalnih cest in javnih poti je v prvi polovici meseca julija utrdil bankine. Na dan 24. julija 2023 je opravil tudi pregled stanja, ki je zadovoljivo,« so pojasnili iz Mestne občine Murska Sobota.

Rekonstrukcija predvidena drugo leto: »Rekonstrukcija omenjenega dotrajanega odseka je trenutno predvidena v letu 2024

Komentarji (26)

Miran 222 (ni preverjeno)

Vedno bralci sporocajo.Dobro ka so bralci ve pa nebi meli o kon pisati

Ficlek (ni preverjeno)

Stanje je zadovoljivo? Kakšno je potem nezadovoljivo? Tega odseka je dobrega pol kilometra. Kakšno parcelacijo rabijo; saj bodo delali po obstoječi trasi? OB zdajšnji mehanizaciji mora to biti narejeno v manj kot mesecu dni: posneti asfalt kolikor ga je, navoziti in utrditi podlago in asfaltirati. Kolikor vem, tam ni nobene komunalne infrastrukture, ki bi upočasnila gradnjo. Pa še odsek Merkur- kapela v Markišavcih s pripadajočo kolesarsko stezo, ki so jo na občini obljubljali že v letu 2017 (baje so bili projekti že pripravljeni), je v prav tako katastrofalnem stanju, ki je očitno zadovoljivo, da se nihče ne pobriga, da bi ga država naredila.

trg zmage

Vse napisano drži. Ker je cesta dovolj široka tudi meni ni jasno, kaj bodo na novo parcerirali? Da bi bila tu kolesarska steza je verjetno nemogoče, kajti od Polane do Logojce (ne vem, od kod ime Gruba?) je niso naredili.
In stavim... da bodo delali vsaj pol leta!

In reply to by Ficlek (ni preverjeno)

SHadOW-666

Kot prvo, da se cesta razširi na širino obnovljene je potrebno narediti bankino na vsako stran. Potem pride jarek še bolj na vsako stran. Tu nastopijo pa služnosti in soglasja za vse parcele, ki so v coni vpliva.
Potem je tu še prečkanje jarka, ki je zgodba zase.
Prosim, da ne pišeta nekaj "reda radi", ker se očitno ne spoznata na stvari.
Gornji komentator ima očitno radarski vid ali pa vse geodetske posnetke, ker ve da tam ni komunalnih vodov...zadosti povedano.

In reply to by trg zmage

trg zmage

Res se v marsikaj ne razumem, to drži. Tako na oko pa: ne mi, da je to sedaj "vesoljska" tehnika, da se uredi cesta med Markišavci in tistim potokom s čudnim imenom. Še posebej, ker verjetno nima kakšnih telekomunikacijskih vodov in ne vem še česa. Po mojem, morda se motim, je to pač navadna cesta z jarkoma ob strani?
Cesto verjetno ni potrebno širiti, da se utrdijo bankine pa tudi ne rabijo kaj vem nekaj tednov?
Ne bom oporekal, sigurno drži, da so potrebna razna soglasja in še kaj... ampak to se naredi prej, to verjetno že imajo oz. če nimajo, potem se lahko navadni državljani sprašujemo, kaj počenja birokracija. Točno ne vem, ampak se mi zdi, res samo zdi in ni nujno da je točno, da je bila planirana obnova tega dela ceste že to leto??? Torej?
Ko vse dobijo oz. imajo in nastopijo dela, pa ne mi, da je potrebno za pol kilometra ceste pol leta???

In reply to by SHadOW-666

Ficlek (ni preverjeno)

ShadoW: od Polane do mostov ni bilo videti, da bi kaj vgradili.

In reply to by SHadOW-666

Ficlek (ni preverjeno)

Vsekakor pa je škoda (da ne rečem kaj hujšega), da ob tem, ko obnavljajo to cesto, ne naredijo zraven tudi kolesarske steze. Enako za Markišavci-Nemčavci. Ob vsej samohvali, kako skrbijo za kolesarske steze, niso desetletje naredili ničesar. No, razen nekaj malega v MS.

trg zmage

Ker kolesarske steze niso predvideli že med Polano in Logojco je verjetnost, da bi jo tule delali (torej na pol) malo verjetna?

In reply to by Ficlek (ni preverjeno)

trg zmage

@Ficlek: se po svoje strinjam. Saj ni potrebno odkrivati tople vode: le nekoliko je potrebno razširiti cestišče (kakšen meter in kusor centimetrov na vsako stran), zarisati črto in ob robu je kolesarska steza. Istonivojska, kar je najbolj pametno, najceneje in tudi po svoje najbolj varno tako za kolesarje, kakor avtomobile. Namreč, če kaj "zagusti" lahko avto zapelje na kolesarsko in obratno, če kolesar prehiteva drugega, enostavno zapelje na cesto in se po prehitevanju vrne. Pa še en vidik, dejstvo jaz vidim v tem: avtomobilist vidi črto, kolesar jo vidi in slednji se nekako bolj počuti varno, saj je na kolesarski stezi, avtomobilist pa tudi upošteva tisto črto in se pelje pač ob robu kolesarske oz. še meter in pol stran, če kolesarja prehiteva. Žal slednje ne malo število šoferjev avtomobilov ali ne ve, ali enostavno pač ne upošteva.
Čisto preprosto, razen za načrtovalce, izvajalce, plačnike... vsak verjetno kaj malega več dobi v žep, ljudi pa nihče nič ne vpraša.

In reply to by Ficlek (ni preverjeno)

Ficlek (ni preverjeno)

Ob vsej samohvali, kako gradijo kolesarske steze, se v občini MS ni zgradilo nič. Kar se je, je v okviru rekonstrukcije cest. Potem pa berem, kako so na razpolago milijoni tudi evropskega denarja. istočasno pa v občinskem glasilu, kako so iz sredstev za kolesarske steze urejali odvodnjavanje, razsvetljavo in podobno, kar spada v rekonstrukcijo ulice. Na Ravenskem in Dolinskem se je v zadnjih letih zgradilo in se še gradi veliko kolesarskih povezav med kraji. Iniciatorji so bile občine. V Murski Soboti praktično nič. In severno od ceste Gederovci- Murska Sobota-Bogojina- Lendava sta edini kolesarski stezi Večeslavci-Sv.Jurij in Rogašovci-Sotina. Skupaj mogoče 3km. Se lahko odpelješ s kolesom naprej od BTC-ja? Lahko! po najbolj prometni cesti okoli mesta. Se lahko odpelješ od Merkurja do Markišavec? Še z avtom težko. Iz Bakovcev v Dokležovje? Na robu samomora.

In reply to by trg zmage

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Zelooooooo pooooočaaaaaaasiiiii

In zelooooo draaaaaggggoooooooo

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Kakakskks (ni preverjeno)

Svejta mati, vej pa to je 400 m ceste mimo cintora pa en ovinek je. Občina Puconci je mejla dosta dukši odsek pa so ga lepo uredili.

trg zmage

To je verjetno druga cesta... Polana proti Gorici? Se pa strinjam... občina Puconci je do Logojce prenovila cesto, dočim občina Murska Sobota pač ne... Pa je bila vsa mehanizacija in še kaj tam... po mojem bi bilo vseeno ceneje?

In reply to by Kakakskks (ni preverjeno)

Sobočanec123 (ni preverjeno)

To je stranska cesta med Polano in Markišavci. Tu je občina obnovila samo cesto od Polane pa do mosta čez Puconski potok. Tistih 550 metrov ceste do Markišavcev pa je pustila v velikosti enosmerne ceste z večinoma katastrofalnimi bankinami. To ni cesta, ki jo ti misliš.

In reply to by Kakakskks (ni preverjeno)

trg zmage

Ne, to cesto tudi poznam, nenazadnje tule niti ni mišljen neki večji promet. Most je ozek, dalje se cesta vijuga med polji. Zame je zadeva čisto v redu? Levo je vojaški objekt, desno nogometni stadion?
Ker pa je bilo omenjeno pokopališče, kje pa to je? Saj sem rojen Polančar, bom valjda ja vedel, kje ima Polana pokopališče, kje Černelavci...???

In reply to by Sobočanec123 (ni preverjeno)

Kamala (ni preverjeno)

Brez kolesarske ne bi smeli dobiti dovoljenja za karkoli.

pali (ni preverjeno)

Tudi skozi Markišavce bi bil čas da bi uredili cesto od Merkura . Drugo ne delajo pridejo 2--3 žakle mrzloga asfalta namečejo v grabe ob bankinah pa nasiplejo blatno zemlo potučejo in konec .Tudi promet bi morali ukiniti za šlepere ker to je ne mogoče kakšen hrup povzročajo .

Kar Tako (ni preverjeno)

Ficlek se sprašuje kaj je potem nezadovoljivo. Primer take "Nezadovoljive ceste" je odsek Nedelica Radmožanci, Pa jo še ne mislijo popravljati. Če ima kdo kako fotografijo naj da omenjeni odsek gor. ;-)

vrag od vraga (ni preverjeno)

Kakšna pa je šele cesta od Lemerja pa do Strukovec. Robovi so pol metra nižje od sredine ceste, da o krpah na krpe ne ogovorim.

In reply to by Kar Tako (ni preverjeno)

kula (ni preverjeno)

*ebeš ti cesto, glavno ka so bele črte zarisali ;-)

In reply to by vrag od vraga (ni preverjeno)

vrag od vraga (ni preverjeno)

NEGA niti belih črt. Ne na robovih in ne na sredini. Zmanjkalo barve.

In reply to by kula (ni preverjeno)

kula (ni preverjeno)

od Lemerja pa do Strukovec so sveže črte ob robovih, robovi so pa pol metra nižje od sredine ceste............namesto ka cesto zrihtajo, oni samo robove farbajo!?

In reply to by vrag od vraga (ni preverjeno)

Neko (ni preverjeno)

Kaj pa cesta iz Veščice proti AC?!?!? Iz goričkega, Avstrije in okoliških vasi se v smeri in obratno obrne ogromno prometa, tudi tovornega, cesta pa kot če bi bila bombardirana. Krpa na krpi, luknja na luknji.

čarni vrag (ni preverjeno)

Kakšna kolesarska steza. Vej pa maš kolesarsko stezo za Ledavo do Polane. Celo kolesarski most prek Puconskoga potoka so zgradili. Pred 10 leti je košto 147.000 Evrčkov. Po toj stezi se komaj što pela, zdaj bi pa še novo delali. Pejnezi na žalost ne rastejo na drevji kak eni mislite.

trg zmage

No ja... pač odgovor nepoznavalca kolesarstva in kolesarjenja! Zakaj ne napišeš, ali pa se v zadevo ne razumeš, da se tu ne moreš peljati s cestnim kolesom. In drugi vidik: neki turist, kateri se pripelje kaj vem iz Gorice do Polane in hoče proti Soboti, bo zavil proti Markišavcem, hotel bo ostati na cesti, pa čeprav je brez kolesarske. Kako pa naj ve, da je slab kilometer stran makadamska kolesarska? Še posebej starejši turisti, ki veselo obračajo kar najmanjši zemljevid in študirajo, kam iti. Tega ni malo, to vidim skoraj vsak dan.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Letno se pelan po toj makadamski kolesarski stezi vsaj pet, šest krat. Nikoli nisem srečo niti enoga biciklista, tak ka sklepam da se tu malošto vozi. Zato pa treba zgraditi novo kolesarsko stezo, ker imamo pejnez kak blata.

Starejše novice