Leto 2019 je bilo na spletnem portalu Sobotinfo polno odmevnih zgodb. Nekatere od njih so bile vesele, druge žalostne … V nadaljevanju preverite, katere so tiste novice, ki so lani najbolj odmevale.

Poplave v mestu

Lani je narava povzročila številne nevšečnosti. Tudi v Pomurju smo bili priča številnim neurjem in poplavam. Junija je Mursko Soboto zajelo močno deževje, ki je poplavilo velik del mesta. Eden od “pogumnežev” je zapeljal v poplavljen podvoz, kjer je obtičal z vozilom.  
 

Napadi v parku

Soboški park je lani zajel val nasilja. Le v nekaj mesecih je prišlo do več brutalnih napadov. V času Festivala Soboški dnevi je skupina ljudi brutalno napadla moškega. Na začetku septembra je 29-letnik mladoletniku grozil s solzivcem in ga sredi belega dne oropal. Dober mesec kasneje pa so neznanci brutalno pretepli aktivista in partnerja resničnostnega šova.

Bik na soboških ulicah

Na začetku lanskega maja so bili vozniki priča skrajno nenavadnemu prizoru. Na cesto je zataval bik, ki je v mestu povzročil kar nekaj prometnih težav in zmede. 

Zdrahe okrog hotela Diana

Leto 2019 so zaznamovale tudi zdrahe okrog hotela Diana. Menjali sto se trije direktorji, stara in nova lastnica Hotela Diana sta se znašli na sodišču, hotelu je grozila deložacija, zdaj pa so delavci za 9. januar napovedali stavko. 

Zapleteno med župnikom in vernico

Vsi se še zagotovo spomnimo zgodbe, ki je odmevala po celi državi. Zapleten odnos med župnikom in vernico je namreč izbruhnil v škandal. Vsak je trdil svoje …

Uničevanje kombajnov

Še vedno pa ni znano, kdo je pomurskim kmetom delal sive lase. Neznanec je namreč z nastavljanjem palic med koruzo načrtno uničeval kombajne, ogrožena so bila tudi človeška življenja. 

Žalostni konec Mure ...

Se je pa lani končala 94-letna zgodba Mure. Delavci so si segli v roke in se v solzah poslovili. Brez dela je ostalo vseh 243 delavcev.

Prihaja McDonalds!

Vendar pa leta 2019 niso zaznamovale samo žalostne zgodbe. Polno je bilo tudi pozitivnih in veselih novic. Ena takih je tudi, da v Mursko Soboto po dolgih letih čakanja le prihaja lokal svetovno znanega ponudnika hitre prehrane McDonalds. 

Denis Malačič pogumno

Zgodba Denisa Malačiča nikogar ni pustila ravnodušnega. Nekdanji radijski voditelj in televizijski novinar se je odločil svojo zgodbo o boju z rakom deliti z javnostjo. Denis je prepričan, da bo nekega dne na »rakavo obdobje« gledal z veliko hvaležnostjo.

Expano odprl vrata

Ob Soboškem jezeru je lani končno zaživel Paviljon Expano, ki ponuja zanimiva doživetja. V njem se prepletajo sodobna tehnologija, inovativni pristopi ter turizem in gospodarstvo regije.

Vrnitev Mure na evropski zemljevid

Pokrajino ob Muri so v letu 2019 zaznamovali številni športni uspehi. Eden večjih dogodkov na področju športa, ki je zaznamoval lansko leto je bila zagotovo vrnitev Mure na evropski zemljevid. Črno-beli so proti izraelskemu klubu Maccabi odigrali tekmo 1. kroga kvalifikacij za Europa League.
Ne smemo pa pozabiti tudi na zanimivo zgodbo iz naših koncev. Kot smo vam namreč razkrili, je bil nekdanji trener Maccabija rojen ravno na Goričkem.

Nova delovna mesta

Lansko leto so zaznamovale tudi številne uspešne gospodarske zgodbe. Avgusta je proizvodnjo začela nova tovarna v Pomurju. Švicarsko podjetje Limec CNC je namreč priložnost za širitev videlo v Odrancih. Novembra pa smo ekskluzivno razkrili, da naj bi propadajočo stavbo, v kateri je nekoč bila bolnišnica, porušili in na njenem mestu zgradili poslovno stavbo. Zaposlitev naj bi dobilo vsaj 70 inženirjev.

Pomagali smo Krisu

Celotna Slovenija je spremljala zgodbo malega Krisa in dokazala, da znamo stopiti skupaj in pomagati. Pomagali smo tudi Pomurci! Škof Peter Štumpf je iz lastnega žepa za malega Krisa namenil 2300 evrov, pomagala pa mu je tudi upokojenka, ki sama nima niti za hrano. 

Iz Laosa v Pomurje

Simpatična zgodba Phonexay Kitthiya iz Laosa nam bo zagotovo ostala v spominu. Phonexay je šel osem tisoč kilometrov za srcem in pristal v Pomurju. 

Začela se je prenova Slovenske

Lani se je le začela tudi obnova Slovenske ulice, ki naj bi po prenovi mestnemu središču dvignila utrip in ponovno vrnila življenje.

Leto 2019 Prekmursko leto!

Dogodek, po katerem si bomo zagotovo zapomnili leto 2019, je 100. obletnica združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Avgusta je v Beltincih potekala državna proslava, so se pa v čast tej obletnici skozi vse leto zvrstili številni dogodki. 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

ČESTITKE Sobotainfovci, res ste izbrali naj teme leta 2019. Tako naj bo in naj gre...………Sobota dalje...……..

komunist lojz (nepreverjen)

kokoš stara neumna
dobro veš da tvojega mnenja nihče ne upošteva
Pojdi po gnoji praskat
to je tvoje delo

In reply to by tuncika

tuncika

Komunist Alojz, ti si zelo hudobno dejte. Izgleda, da si se izvalil iz polojžkov in si brez tiča, vse ostalo pri tebi je prazna slama...……..Hudobija se ti bo povrnila s hudobijo...…...

komunist lojz (nepreverjen)

Zopet kokodakaš kokoš jedna stara
Dobro veš da je tvoje mestu na kupu gnoja
in da počepneš kadar se gospodu petelinu zahoče
Če boš poslušala kaj ti Komunist Lojz svetuje
boš dolgo živela in ti bo dobro na zemlji

In reply to by tuncika

df (nepreverjen)

DF srmak betežen v glavi že pa si moreš san s seuf pijsati pa se štukati od dugoga časa. Idi na friški luft do železniške postaje pa se pod vlak fukni.

In reply to by komunist lojz (nepreverjen)

komunist lojz (nepreverjen)

a si ti tuncika
potem pojdi na kup gnoja in zakokodakaj
kokodak kokodak

In reply to by df (nepreverjen)

tuncika

Komunist Alojz, ti si zelo hudobno dejte. Izgleda, da si se izvalil iz polojžkov in si brez tiča, vse ostalo pri tebi je prazna slama...……..Hudobija se ti bo povrnila s hudobijo...…...
Tvoje pisanje potrjuje da si južnjak po hudobi (Zopet kokodakaš kokoš jedna stara) , ampak mnoge med njimi imam zelo rad.
Ampak, da ne veš napisati več kot ko..ko..ko, potrjuje tezo, da si se izvalil iz polojžkov in si brez tiča. Bi ti pasal, tam na nosu.

alkimist

Pozabili ste omeniti še dosežke županov.

Starejše novice