Z začetkom prihodnjega tedna bo s proizvodnjo začela nova tovarna v Pomurju. Švicarsko podjetje Limec CNC je priložnost za širitev videlo v Odrancih.

V industrijski coni v Odrancih bo s proizvodnjo v ponedeljek začelo švicarsko podjetje Limec CNC. Nova tovarna v Odrancih že zaposluje 12 ljudi, še dodatnih 12 naj bi jih zaposlili v prvem ali drugem mesecu po začetku proizvodnje. Napovedi so v nadaljevanju še veliko večje.

Kot je za Sobotainfo povedal župan Občine Odranci Ivan Markoja lastniki podjetja načrtujejo, da bi v prihodnjem letu v tovarni, ki stoji na mestu nekdanje proizvodnje plastičnih vrečk in folij, delalo že 150 ljudi.

Švicarsko podjetje s podružnicami po vsem svetu

Lastnika in direktorja slovenske podružnice sicer švicarske družbe Limec CNC sta Hans Peter Strebel, ki ima 60-odstotni delež, in Stevan Novak, ki ima 40-odstotni delež.

Gre za mednarodno podjetje in sistemskega dobavitelja, ki naj bi v Odrancih z 10 CNC rezkalnimi in stružnimi stroji izdelovalo visoko natančne delovne kose, je razvidno iz spletne strani podjetja. V mesecu maju so ustanovili slovensko podjetje s sedežem v Odrancih, preko matične družbe s sedežem v švicarskem Feusisbergu Limec Solutions pa imajo v Sloveniji obrate v Ljubljani, Novem mestu, Kranju in Horjulu. Proizvodnjo imajo tudi v Italiji in Romuniji.

Podjetje se ukvarja s sestavljanjem raznih strojev, delajo tudi za avtomobilsko industrijo in medicinske pripomočke, kot so laserji.

V stavbi nekdanje plastike, zgradili bodo novo halo

Podjetje, ki bo po napovedih v Odrancih zaposlovalo 150 ljudi, bo tovarno zagnalo v stavbi nekdanje proizvodnje plastičnih vrečk in folij. Zemljišče in stavbo so odkupili od banke, po besedah odranskega župana pa načrtujejo postavitev nove hale, od katere bi z zaračunavanjem komunalnega prispevka korist imela tudi občina.

»Odranci bodo pridobili na multinacionalnosti, ki je že tako ali tako prisotna v občini. Imamo že avstrijsko, nemško in italijansko podjetje, zdaj prihaja še švicarsko. To prinaša tudi raznolikost v proizvodnji,« poudarja Ivan Markoja.

Slovesna otvoritev nove tovarne, ki se nahaja na Dolinski cesti ob cesti Odranci - Trnje, bo to nedeljo, ob 13. uri, ko bodo investitorji razkrili podrobnejše načrte. Že naslednji dan bodo začeli s proizvodnjo. 

Zgodba o tem, kako je švicarsko podjetje našlo prostor za širitev prav v Odrancih je sila zanimiva. »En moški, ki dela pri tem švicarskemu podjetju, je kupil hišo v Odrancih. Ta človek je iskal potencialne lokacije za novo tovarno njihovega podjetja, tako je prišel do te lokacije,« je za Sobotainfo pojasnil odranski župan.

S spleta

Komentarji (46)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost121212112 (nepreverjen)

Tak se dela, župani zemite si vzgled, nej ka samo znate na občini nove podžupane zaposluvati, delati zgübo na naš račun, itd...

BRAVO MARKOJA (nepreverjen)

Vsaka čast Odrancem in predvsem župani MarkojI, ki ima v industrijski coni zaposlenih več kot 1000 ljudi. Samo dokaz ka se da napraviti če z srcem delaš za svojo občino. Vas ostale župane sosednjih občin (Beltinci, Turnišče pa tudi Sobota) pa je lahko sram za svoje občine ka se tega tiče niste napravili čisto nič samo veliko obljubljanje pred volitvami ko se pa je potrebno dokazati pa od vas nič.

snops1 (nepreverjen)

Saj, tu se vidi dodana vrednost župana, nej pa ka z občinskih (naših) pejnez spomenike postavlajo pa svojin lidan službe financerajo.

In reply to by BRAVO MARKOJA (nepreverjen)

RECIMO (nepreverjen)

Tak je ... Vsaka čast
Kjer je volja je tudi pot

In reply to by BRAVO MARKOJA (nepreverjen)

zetor (nepreverjen)

Me zanimle da beltinski mišelinko kaj zrikta, da de se začala delati obrtna cona pri AC.

vrag (nepreverjen)

nikdar

In reply to by zetor (nepreverjen)

krofaš (nepreverjen)

zetor............ Saj vam nišče ni župana nastavo sami ste si ga izvolili in zdaj imejte . Ni in nikoli vas ne bo naučilo ,da lažejo vsi ,ki so kandidati pred volitvami . Zakaj idete volit ?Prav vam je

In reply to by zetor (nepreverjen)

BELTINCI - 0 (nepreverjen)

V Beltincih imajo obrtno cono že 35 let samo naprej od toga še nič. Vlak je že davno odpeljal, za župane pa se ve kdo so bili in nič naredili.

In reply to by zetor (nepreverjen)

franc44 (nepreverjen)

tej je nika nej sposoben

In reply to by zetor (nepreverjen)

Brrrrrr (nepreverjen)

Beltinci majo premalo podzupanov 3 ne ladajo v pisarni seseti nucajo se enga ka bi njin tipko na rac kanalizacija pa tak smrdij ka ti na kozlanje ide po celij beltincaj ka o vodi pri spari da so nalivi ne gucimo

BELTINCI - gotovo (nepreverjen)

Beltinci so živi dokaz, kak se z občino NE SME GOSPODARITI. Center Beltinec je sramota, ena sama podrtija, ama nič se nej napravilo od porušitve kinodvorane pred 45 leti. Zemljišče za obrtno cono občina Beltinci ima že sigurno 35 let če ne še več in na njej je do sedaj, če še ne tudi ne sedaj, kmetoval kmet Glavač, ki je zanimivo zmeraj bil funkcionar v občinskon sveti ali krajevni skupnosti
ge bi te njemi bil interes za industrijsko cono. V Beltincih imajo 2 vrtini zelo kvalitetene tople termalne vode in nič se ne premakne v glavnem katastrofa pa lejko imajo 10 županov, vedno eni in isti obrazi vsi pametni že dolgo časa ne želijo biti več zraven. naj si vzgled vzemejo po Odrancih (samo 4 km naprej) keri imajo 1000 zaposlenih in tudi župana kak trbej.

In reply to by Brrrrrr (nepreverjen)

domačin (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To ni dobro že so nam z temi tovarnami prišli pod okna hiš .Se ne bi dalo to graditi malo bolj od naše vasice ?

Dudul (nepreverjen)

Tak je. San popolnoma istih misli... Drugi ki ne živijo v bližini toga novonastalega đumbusa tou ne razmijo.

In reply to by domačin (nepreverjen)

črenšovci (nepreverjen)

Zdaj pa še v Odrancaj manjka samo fabrika ka bi delali porcelanaste cuzeke za izvoz pa bi bili kompletni

Jdjdik (nepreverjen)

Odranci bar kaj majo...vij pa?

In reply to by črenšovci (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

V tej tovarni bo obratovodja sam šerif Jevšek poganjač pa Đuro!!!!!

mimalac (nepreverjen)

Te pa skačete pa đoučete kak smo srmačeki pa ka si narod nemre nikaj privouščiti ka so vsi na minimalci. Zaradi takšnih fabrik ste vsi na minimalci. Tan v Odrancaj resno nega bresposelnih ali ka če vsi delajo za drobiž za tuje lastnike. Samo carthago si vzemite za primer. Pa Xal pa ovo nogavičarsko tovarno v Soboti. Zakoj tej investitori vsi k nan odijo? Ka znajo ka de jin prekmurski neizobraženi narod delo za drobiž. Zdaj pa na juriš z minusami.

MalaBuba (nepreverjen)

Te pa rajši čakajmo na socijalno pomoč...

In reply to by mimalac (nepreverjen)

mimalac (nepreverjen)

Če ne razmiš, pač ne razmiš, sorry.

In reply to by MalaBuba (nepreverjen)

MalaBuba (nepreverjen)

Nemoj ti meni sorry - znaš ka ponujajo? Si vido njihovo pogodbo? Ge san - pa sorry - nega duha pa nej sluha o minimalci ;-)

In reply to by mimalac (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Pa saj to so takši seratori, ka drugo ne delajo kak to ka širijo negativizem....Pač lenuhi, ka doma sidijo in serejo po drugih :)

In reply to by MalaBuba (nepreverjen)

Nogomet50 (nepreverjen)

Ko bo zmanjkalo delovne sile bodo tudi plače šle gor.

In reply to by mimalac (nepreverjen)

mimalac (nepreverjen)

Nedo šle, ampak do tej kapitalisti lepou preselili proizvodnjo ta ge je delovna sila, in tou pocejni delovna sila. Zakoj misliš ka tej Švicari pri nas fabriko postavlajo in ne širijo proivodnje v Švici? Tak kak so prišli tak do tudi odišli ob prvih znakih ka se jin tu več ne splača in je drugje delavec cenejši. Pri nas poberejo subvencije, delavce majo na minimalci, cejli dobiček se steka v tujino, pri nas pa firma v bilancaj prikaže pozitivno nulo ali pa celou minus, ka jin niti davka od dobička nej trbej plačati. Tou je tisti kapitalizem keromi vsi tak na velko ploskate. Najprlej serete po komunistaj, po javni upravi, te poveličujete desnico, na konci pa pizdite ka ste siromaki, keri morete delati za minimalca in si niti dopusta nemrete privouščiti. Bravo.

In reply to by Nogomet50 (nepreverjen)

COTAŠ (nepreverjen)

Bumbar, pogledne dajatve za tou minimalno plačo štero mora plačate podjetnik z svojoga dobička pa tou primerjaj z Avstrijo štera ma do 11.000 EUR minimalne dajatve , ali so pa cilou brez. Što pa vlada večino časa zadnjih 25 lejt če nej tvoji komuniste ? Zmenjšajte dajatve za krmljenje javne porabe pa de minimalna plača vejkša.

In reply to by mimalac (nepreverjen)

Tak pa nikak načik (nepreverjen)

Rajši moner pa 500 evrov socijalne v žepki kak ka me delidajalec buzorera celi delovni čas za 600 evrov.

Tak pa nikak načik (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Rajši mon mer pa 500 evrov socijalne v žepki kak ka me delidajalec buzorera celi delovni čas za 600 evrov.

Marko skače (nepreverjen)

Pa zakoj bi občina Beltinci mogla meti svojo industrijsko cono? Vejpa do Odranec je nekaj kilometrov. Somo zato ka je druga občina? Pa v toj tovarni nedo najšli 150 delavcov v odranskoj občini pa do lejko v njoj delali ob cuzekaj tudi eceki, krofaši, kupinari, žličari.... tudi! Markasta posla.

Komunajzar (nepreverjen)

Jevšek malo pogledni po drugih občinah. Nemajo kamešnice s tujim imenom ampak TOVARNE.

Slovenijaaa (nepreverjen)

Vsaka firma de znan šla ta, ge de delavce menje plačevala pa sebi v žepe pospravlala...to še vsaka kmečka pamet zna! Pa če pogledamo vse takšne podobne tovarne v Sloveniji mislin ka so vsi na minimalci nej samo prekmurci... za to pa je kriva naša preljuba država Slovenija...nišče drug!

Brrrrrr (nepreverjen)

Vij ka pisete kmecka pamet nej ka glij vij delate za minimalca konji ka van lod pazduho smrdij

Brrr 2 (nepreverjen)

Prekmurska kmečka pamet vidi edino tovarne. Koji kur.. pa tovarne. Tovarna je za Prekmurca enako zaposlitev. Šolanje tou nej, nekše delovno mesto ge je potrebno neka več kak roke tou nej, samo tovarna, roke pa minimalec. Nišče nede za roke v tovarni plačo več kak slovenskoga minimalca. Šterome je še tou predrago ide v Srbijo ali Bangladeš.

gostja111 (nepreverjen)

Le kje bodo dobili 150 CNC operaterjev?
Mogoče do jih iz Švice pripeljali.

Dudul (nepreverjen)

Iz Hrvaške, Madžarske in drugih nekdaj bratskih republik..

In reply to by gostja111 (nepreverjen)

Kriza (nepreverjen)

obrnite se na mateja zavca, ravnatelja glasbene šole beltinci. on se ma za dobrega gospodarja. zapravil je čez 120 000 eur župnijskega denarja za nezakonite odpovedi eni delavki. stroškov bo še več, ker se je podal v tretjo odpoved isti delavki! ma pa podporo občine beltinci, župnika, direktorice... PRAVI GOSPODAR

Bonge (nepreverjen)

San že zadnjič napijso , prekmurski župani vzemite si zgled po Odrancaj . Odranci vsaka vam čast!

Dudul (nepreverjen)

Tou čast si tij domov pelaj. Industrijsko cono in vse te fabrike je Odranski župan pripelal v nesposredno bližino domov... dobesedno pred okna lejko povejmo. Takšna cona je v naselje neprimerna pa basta. Naj si to Markoja nekam vteknr.. Pomali de čas za kakšo civilno iniciativo...

In reply to by Bonge (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

A si ti resnično tak tup ali se samo delaš

upkač (nepreverjen)

V Odrance švicarci, v Turnišče pa babilonci ?

Ортодокс (nepreverjen)
Sezonsko (nepreverjen)

Potreboval bi nekaj delavcev za 3 mesece dela v sadovnjaku prevoz urejen. 041 932 733

Jušek (nepreverjen)

San že mislo, ka je tou v Soboti. Skoro bi ta spadno.

dolinska (nepreverjen)

Delavce so že in še bodo pripeljali iz držav bivše Jugoslavije. Od tam prihaja solastnik, ki je kupil hišo v Odrancih in sedanji švicarski podjetnik. Na razgovoru za služno je povedal solastnik, da bodo zaposlili največ 30 delavcev!!!!

MalaBuba (nepreverjen)

Ja, do konca letošnjoga leta. Te do pa hale kcuj delali, pa do dale zaposlovali. Poslušaj fse, ka ti na razgovori povejo, nej samo neka napol...

In reply to by dolinska (nepreverjen)

YUGO-NIJE-ZA-DUGO (nepreverjen)

Opet JUŽNJAŠKA POSLA ... na daljši rok en drek od tega !!!

In reply to by dolinska (nepreverjen)

Kombajn (nepreverjen)

Najslapsa firma na svetu katastrofa kje bouste se gradili najbokse ka se hise zacnete podreti ka bo usa obcina od 2 firm cartago je bil ok se so na dobrem placi zgradili firmo al to pa je visek !

MalaBuba (nepreverjen)

Saj je ta zgradba stala tu pred Cartagojem... Kaj ti ni jasno?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice