V Mestni hiši Ljutomer so danes zjutraj z izvajalcem del podpisali pogodbo za ureditev parka v Mali Nedelji.

Občina Ljutomer je ureditev parka v Mali Nedelji 3. marca 2023 prijavila na javni razpis za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti v turističnih destinacijah. 

Projekt bo sofinanciran v višini 80 odstotkov iz sredstev Evropske unije – NextGenerationEU. Naložba je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma za okrevanje in odpornost. Ocenjena vrednost investicije znaša dobrih 400 tisoč evrov.

V Mestni hiši Ljutomer sta danes pogodbo o izvajanju del podpisali ljutomerska županja Olga Karba in direktorica Komunalnega podjetja Ormož Pavla Majcen.

Kot je pojasnila Karba: »Bioterme so naš turistični biser, ki mu seveda želimo iti nasproti, da bogatimo ponudbo tako turistom, ki tam bivajo, seveda pa želimo ustvariti tudi dodano vrednost kraju, Mali Nedelji, tamkajšnjim prebivalcem, kot tudi vsem občankam in občanom občine Ljutomer, da poskrbijo za zdrav življenjski slog in obiskujejo različne konce naše občine.«

Park bo predvidoma dokončan septembra letos

Leta 2021 so porušili staro osnovno šolo v Mali Nedelji - objekt je ob rušitvi bil star 120 let. Park bo spoštoval zgodovinski kontekst lokacije.

Načrtujejo ureditev ploščadi s pergolo, portalom iz peskanega granita kot simbolom nekdanjih šolskih vrat, knjigobežnico, digitalno tablo in leseno vrtljivo camera obscura. 

Poleg tega bodo uredili pitnik, tribuno in večnamensko ploščad ter ohranili obstoječo zasaditev ter dodali grmovnice in drevesa. 

Projektno dokumentacijo je izdelal ProDesign Darko Štrakl, projekt pa sta ustvarila skupaj s sinom Markom Štraklom.

»Vsa poanta tega projekta je, da temu trgu, temu mestu damo neko življenje. Verjamem, da nam bo to uspelo, saj smo pripravili več različnih točk, kjer se ljudje lahko zadržijo in uživajo v naravi,« pove Štrakl.

Kot najugodnejši ponudnik za izvajanje del je bilo izbrano Komunalno podjetje Ormož, strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal Gradal Bojan Sekereš, varnostni načrt pa bo izdelala Marjeta Jaušovec

Načrti predvidevajo dokončanje projekta do 15. septembra 2024.

Komentarji (4)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Kaj ni Komunalno podjetje Ormož hišni gradbinec te Prleške občine ?

Koliko imam v spominu se ta ista imena pojavljajo že več kot 10 let za projekte v Ljutomeru.

Janez86 (ni preverjeno)

ProDesign, pohvale nad idejno!

Bacho (ni preverjeno)

Seveda je in se Olgin gradbinec, s poštenim denarjem in 1 plačo si tega ne bi spravila kar ma, sraka tatinska

Raje ceste asf… (ni preverjeno)

Raje ceste asfaltiraj

Starejše novice