VIR: 24UR
V novi sezoni oddaje Mali šef Slovenija bosta tekmovala tudi Miha Horvat in Vika Magdič, ki prihajata iz Osnovne šole Turnišče. Vesela sta, da se jima je letos uspelo prebiti med tekmovalce.

V oddaji Mali šef Slovenija smo v preteklih sezonah lahko videli mlade nadobudne kuharje, ki že v zgodnjih letih radi poprimejo za kuharske pripomočke in pripravijo odlične jedi. Letošnja sezona bo še nekoliko bolj zanimiva, saj imamo tudi mlada kuharja iz Pomurja.

Osnovno šolo Turnišče bosta namreč zastopala Miha Horvat in Vika Magdič, ki ju druži ljubezen do kuhanja. Kot je ob predstavitvi povedal Miha, sam najraje speče kakšno sladico, predvsem pito in skutno torto, tudi Vika pa je svoje veselje do kuhanja najprej našla v sladicah, kasneje pa tudi v kuhanju drugih, slanih jedi.

Vikin vzornik je Bine Volčič

Miha pravi, da je njegova najljubša jed kislo-pekoča juha iz kitajske restavracije, ki bi jo tudi sam poskusil pripraviti. Vika na drugi strani pa ima najraje domače njoke v smetanovi omaki z pršutom in to jed večkrat pripravi tudi sama, so zapisali na 24ur.

Glede vzornikov Miha pravi, da jih ima veliko in ne bi mogel izbrati samo enega. Viko pa je za kuhanje navdušila babica, njen vzornik pa je Bine Volčič, ob koncu epidemije bi tudi rada obiskala njegovo restavracijo.

Ravnateljica: Pridna učenca, verjamem, da bosta to prenesla v kuhinjo

Da bodo imeli svoja predstavnika, izredno veseli tudi ravnateljico Osnove šole Turnišče. 

"Veseli smo, da bomo imeli tokrat tudi mi svoja predstavnika. Že lansko leto sta poskušala priti v šov, a jima takrat to žal ni uspelo. Se je pa pokazala njuna vztrajnost, saj nista odnehala. Letos jima je uspelo in smo zelo veseli," pravi ravnateljica Melita Olaj.

Kot pravi se njuna ljubezen do kuhanja vidi tudi v šoli, torej pri predmetih, ki so povezani s kuhanjem. 

"Že od nekdaj se je videlo, da ju to zanima in da rada kuhata. Verjamem, da se bosta v šovu dobro odrezala. Kako jima bo šlo, ne bi napovedovala, že to, da sta prišla med tekmovalce je velik uspeh in smo ponosni na njiju"

Ob tem še dodaja, da sta tudi pri šolskih obveznostih uspešna in marljiva in verjame, da bosta to uspela prenesti tudi v kuhinjo Malega šefa Slovenije.

Komentarji (3)

tuncika

V glavnem ne podpiram takih in podobnih "limonad", kjer jih mediji takoj povzdignejo v nebo. Vendar pa kuhanje (to je praktična zadeva) pomeni nekomu, ki rad kuha navdih za raznorazne recepte. Čestitke mladim kuharjem iz Turnišča.

Alenka Buzerantovšek (ni preverjeno)

jaz zelo rada kuham
jajca

možgan (ni preverjeno)

@AlenkaBuzerantovšk
lahko se malo pogledate in se zamislite nad takimi komentarji. Nekdo se potrudi in ve kaj kuha takšni kot ste pa vi pa se lahko pod nosom obrišete saj je lepo vprašanje kam boste prišli ali ste prišli v življenju. Lp Možgan

In reply to by Alenka Buzerantovšek (ni preverjeno)

Starejše novice