FOTO: Občina Grad/Mediaspeed
Zna se zgoditi, da bomo lahko v Pomurju uživali v kulinaričnih specialitetah enega najbolj priznanih kuharjev v Sloveniji.

Bine Volčič, ki ga poznamo tudi kot enega izmed sodnikov v kuharskem šovu Masterchef, bo v prihodnosti, kot vse kaže, prestolnico Slovenije zamenjal za Prekmurje.

V Prekmurju se odlično počuti

Volčič Prekmurje dobro pozna, saj je bil pred leti chef v hotelu Livada v Moravskih Toplicah.

Konec meseca avgusta je Volčič, ki se je med drugim tudi poročil v Prekmurju, pripravil "kulinarični vikend z Binetom Volčičem". Ob tem je zapisal, da bodo udeleženci lahko z njim spoznavali "njegove" prekmurske kotičke, ob tem pa dodal, da bodo le tako lahko razumeli, zakaj se v teh koncih najbolje počuti.

Zato niti ne čudi, da je kuharski mojster že pred časom v Motovilcih kupil nepremičnino, kjer naj bi si po naših zanesljivih  informacijah ustvaril nov dom, ob tem pa bi na tej isti lokaciji poskrbel tudi za kulinarični turizem.

Vam bo pokazal kakšnega od svojih trikov?

Na kakšen način in kaj naj bi bilo strankam na voljo, za zdaj še ni znano. Tudi zato smo se obrnili na glavnega akterja zgodbe, ki pa o svojem novem projektu za zdaj še ni želel govoriti, prav tako pa ni zanikal, da prihaja v Prekmurje.

Če gre soditi po zadnjem dogodku, ki ga je Volčič pripravil, bi znal bodočim strankam ponujati kulinarični oddih na več različnih načinov. Morda se bodo lahko tisti, ki se bodo mudili v teh krajih, naučili tudi kakšne njegove spretnosti.

View this post on Instagram

Na zdravje!!! Vinska kraljica Meta Frangež.

A post shared by Bine Volcic (@binevolcic) on

View this post on Instagram

Langa na speedu🤘

A post shared by Bine Volcic (@binevolcic) on

Komentarji (29)

Ara (ni preverjeno)

Dobrodošel, tomi se pa veselin

NE# (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

hahah izjava leta "Prekmurje dobro pozna, saj je bil pred leti chef v hotelu Livada". jaaa, zelo dobro pozna. to mu je itak le reklama. je nesposoben tu živeti večlet ali desetletij, da pa pride malo na počitnice v svoj dom tu, to že. ostalo pa je vse lari-fari.

gringo64 (ni preverjeno)

Novinarji bi se lejko potrudili malo. Kučo je kupo že par let nazaj..in se že renovera...

Zvc (ni preverjeno)

In kaj zaj? Naj se mecen na pod pa klanjan? Pride pride. V spari de glij tak v vrsti mogo cakati kak ges. Mu pa zelim dobrodoslico :) ce bo dober sosed in vascan, naj ostane kolikor dolgo zeli.

Simon J (ni preverjeno)

....takše novice so pomembne, ker potrjujejo dejstvo, ki ga dostikrat Prekmurci pozabimo. V Prekmurju je lepo in turisti radi pridejo k nam. Imamo potencial, bogato naravo in kulinariko. Bine lahko obogati kulinarično ponudbo in za sabo potegne, če kakega gostinca. Na dolgi rok lahko imamo vsi koristi od dobre promocije, ker Bine v slovenski okolici prepoznaven. Bine dobrodošel.

In reply to by Zvc (ni preverjeno)

samoji.. (ni preverjeno)

neeeeeeeeeee.

b21 (ni preverjeno)

seveda ka ide probat se v prekmurje, če je vseposedi indrek ne nabolje šlo. te mojstri bi samo 100€ za obrok in nan nekšne emocije želeti prodajati

smrkci (ni preverjeno)

Vej je pa že bil negda v prekmurji točno v moravcaj pa se njemi nekaj v rit sunulu pa je udišel.

rudi,k (ni preverjeno)

Ka je odišo natirali so ga ka misliš, ka do stari avstrijski turisti geli tiste njegvo preseravanje vej pa to nej destinacija, ge bi bili samo ultra bogataši.

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

branko tra. (ni preverjeno)

Bil je šef res v Livadi in,ko so pripeljali meso je vprašal ,če je to za cel mesec v odgovor je dobil ,da je mesa samo za en teden .To vedo povedati ljudje ,ki so tam delali

87David (ni preverjeno)

Lejko potrdim, njegove specialitete je džo samo on sam !

In reply to by branko tra. (ni preverjeno)

Ofeden (ni preverjeno)

domov si ga pelajte preseratora

branko tra. (ni preverjeno)

Majster naj pripravi dődile in gibanico ,či zna seronja preserator .Bil je vse posedi in nikjer ni ostano ker je zvišeni

. (ni preverjeno)

S temi tetovažami bole deluje kak luftar ne pa odgovorni delavec.

Saduki kharim (ni preverjeno)

Da,bude dosel u moj buregshop prati salat,mozda sa vremenom bude izpekel koji burger

koda (ni preverjeno)

Ti naši prekmurski komentatorji, pa so rejsan fenomeni, za vsakoga znajo kakšen je, kelko je ge vkradno in vsakoga tak dobro poznajo, ka ga čisto dol preserejo. Najbole navoščljiv narod nej v Sloveniji, na cejlom svejti, svaka vam čast.

denDa (ni preverjeno)

nesi si tej žabare pa Slovenijo nekan

In reply to by koda (ni preverjeno)

Simon J (ni preverjeno)

@koda, to smo nej prekmurci taki, ampak par pacijentov na Sobotainfo, ki celi dan slinasti pred kompom in tastaturo zdravijo frustracije. Ne se pustit sprovocirat z patetičnimi komentarji, uživaj. Naj se slinijo :).

In reply to by koda (ni preverjeno)

binemaline (ni preverjeno)

Tau je of specialec ka rijše gor na tanjere?

pozorni (ni preverjeno)

Tej tetovaže se meni tüj ne vijdejo, mogauče je tau od prlej, ka je ešče nej bil znane, zdaj pa se je ne da odstranete. Tau ka bi parauvne stare jodlare samo šniclene kak ponjave velke žrle za minimalno cejno pa je tüj istina. Nej san probo nika njegvoga pa zatau nemren komentejrate, mogauče pa je vrhunsko. Mogauče be rejsan malenkost več lejko na talejre bilao, je pa pač tak kak je. Ka je nej v Livade osto pa ma verjetno finančno ozadje, vej pa tüde drüjge odhajajo. Do pa kak vö vijde Motovilce gratale svetska vejs.

Katastrofa ste (ni preverjeno)

Ka majo jebene tetovaze vejze z clovokon jebale vas tetovaze!! Sake lejko ma na sebe ka scej!! Pa kak scej!! Tau ka pa dela pa kak je sposoben tau se pa te pokare na talejre v njegovon primere!! Pre avtomehanike pa na avtoje za vse tiste kere ne razmete! Mater ste priz...... ene rejsan!!

In reply to by pozorni (ni preverjeno)

Kareden (ni preverjeno)

Res je kupil hišo v prekmurju na lepem griču v Motovilcih. Ni nujno da bo tu živel, ker sem zelo rad prihaja bo moral kje prenočit in če je to v svoji hiši toliko lepše in ceneje.
Ne bi pa mogel živiti tu v prekmurju od tega da bi delal kake fensi krožnike.
Ker prekmurje ima rado fino kulinariko ampak samo, da to sprobamo enkrat na leto in to je to.
Premalo.....

IQeS (ni preverjeno)

Z zadnjim delom se popolnoma ne bi strinjal. Res je, da je t. i. fine dining za Prekmurce preseravanje in sami raje vidijo na krožniku 1 kg pomfrija. Toda vseglih če pogledate ta “boljše” restavracije v Sloveniji (npr. Vila podvin, Hiša Franko itn.)-vse so locirane izven mest, v majhnih turistično neznanih vaseh. Zato sam menim, da se tudi v Prekmurju (recimo v kaki majhni vasi na Goričkem) ukvarjati s to vrsto kulinarike in ob tem s poslom tudi preživeti.

In reply to by Kareden (ni preverjeno)

IQeS (ni preverjeno)

Vsak posel/ideja ni mišljen za množice. Tako je to z vrhunsko kulinariko. Tam pač delaš za tiste, ki hočejo poizkusiti nekaj novega/drugačnega. Bi rekel, da targetiraš na 3-5% populacije. In ne razumen zakaj ste nekateri tako proti tej ideji. Glejte, pač njegova restavracija/njegova hrana ne bo namenjena za vas. Če pa malo objektivno pogledate... kam lahko kakšno prekmursko podjetje pelje svoje poslovne partnerje na kako vrhunsko večerjo (pri sklepanju kakih velikih poslov jim je malo mar za ceno hrane in pijače)? Kam lahko pelješ svojo punco/ženo na kakšno boljšo večerjo (za kako obletnico)? Seveda imaš par svetlih izjem, toda večina kulinarike je fokusirana na picah, testininah in pohanem mesu. Najbolj žalostno je še, da je skoraj nemogoče najti kako restavracijo, ki bi stregla prekmursko hrano (v Ljubljani prej najdem restavracijo, ki streže prekmursko gibanico, kot v Prekmurju).

Pillle (ni preverjeno)

Targetiraš???
A ciljati ni dovolj fancy???

In reply to by IQeS (ni preverjeno)

Mekic (ni preverjeno)

Ka zaj te odi tu, kda smo dobili mekdonald?

Sam doma (ni preverjeno)

Zaradi njega je hotel zvezdico zguno

intihar2 (ni preverjeno)

ma tega nebi spusto v mojo kuhinjo niti za sekundo naduvani samopromotor dej bejš nazaj od kje si prišo

:) (ni preverjeno)

Biu mariskje po svetu... V New yorke zrezke za par stotakof... Pa so na konce čevape od latinosof še najbokše bilij :)
Če gratan milionar, mi on ziher nede delo jesti ali keri koli od totih... Bon pa meu kmete ka do mi tunke delali! :D Sicer pa v prekmurje dobi največ za svoje peneze dokler še niso ponaseljeni z mestnimi lidmij. Welcome :)

Starejše novice