Na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota so danes slavnostno prevzeli novo učno opremo za šolske avtomehanične delavnice. Poučevanje mladih avtomehanikov bo tako odslej še lažje.

Učna oprema dosedanje šolske avtomehanične delavnice na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota je že precej dotrajana, hkrati pa se avtomobilska tehnologija stalno spreminja in izboljšuje, zato je posodabljanje opreme za učenje izrednega pomena.

Le s sodobno opremo se namreč lahko dijaki naučijo, kako v prihodnje pravilno upravljati določene avtomobile. 

Tega se dobro zavedajo tudi učitelji, ki so pred kratkim podali pobudo na Šolski center Novo mesto za pomoč pri pridobivanju nove učne opreme.

Sodobna učna oprema za avtomatska in električna vozila

Šolski center Novo mesto sodeluje sicer s Srednjo poklicno in tehniško šolo Murska Sobota že nekaj časa, zato se je tudi na pobudo za pomoč pri novi učni opremi hitro odzval.

S pomočjo podjetja za proizvodnjo in komercializacijo avtomobilov Revoz, so tako poskrbeli, da je soboška poklicna šola prejela sodobno učno opremo za izobraževanje mladih avtoserviserjev, ki se nanaša predvsem na avtomatska in električna vozila. 

»Nova učna oprema je sestavljena iz petih sodobnih pogonskih agregatov in dveh avtomatskih menjalnikov. Vsebuje pa tudi tri elektrificirana stojala za demonstracijo njihovega delovanja, zunanje električne polnilne postaje za električna in hibridna vozila ter diagnostično opremo,« razloži Mitja Veber, vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra Novo mesto. 

»Z vso to opremo jim bomo olajšali učenje in jim ponudili več znanja«

Ker se avtomobilska tehnologija neprestano spreminja in je čedalje več električnih vozil ter avtomatskih menjalnikov, je pomembno, da se bodoči avtoserviserji naučijo delati na sodobni opremi, katero bodo potem srečali tudi v njihovem poklicu. 

»Predvsem menim, da je prednost te opreme, da gre za novejšo opremo. Torej, da so menjalniki novejši in da bodo na ta način lahko dijaki dejansko spoznavali takšne menjalnike, kot jih bodo tudi nekoč srečali v praksi,« poudari Veber. 

Na novo opremo so zato na šoli izredno ponosni in menijo, da bo omogočala lažje izvajanje pouka ter hkrati ponudila dijakom več znanja, ki ga bodo potrebovali za naprej. 

»Nova oprema je velik doprinos za šolo, zdaj imamo več motorjev oziroma pogonskih agregatov, torej lahko manj dijakov dela na posameznem agregatu in se lahko več na ta način naučijo. Z vso to opremo jim bomo olajšali učenje in jim ponudili več znanja, kakor pa prej, ko nismo imeli te opreme,« zadovoljno pove Ludvik Sukič, ravnatelj SPTŠ Murska Sobota. 

Uvedli tudi nov petletni program Avtoservisni tehnik

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota je pred kratkim uvedla tudi nov petletni program Avtoservisni tehnik, ki dijakom ponuja boljše možnosti za učenje ter hkrati boljše možnosti za kasnejšo zaposlitev.

»Do sedaj smo imeli samo triletni program Avtoserviser, zdaj pa smo dobili še nadaljevanje tega programa, torej petletni program Avtoserviserni tehnik.

Vsi, ki se torej šolajo za avtoserviserja se lahko zdaj vpišejo še dodatni dve leti in si tako pridobijo dodatno znanje, ki jim odpira vrata tudi za nadaljnji študij in pa tudi kasnejšo zaposlitev,« pojasni Sukič.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sebok dominik (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kmetijska sola kak sen jo jaz hodil je jace,domanjsevci sebok dominik…vec info na fb

svétnik (nepreverjen)

Vodilni kadri pa le ne bi v penzijo,....!

Elektrotehnik (nepreverjen)

Kaj pa majo elektrotehniki/elektrikarji na soli? Nic! Se sker smo si mogli sami kupiti…

tuncika

Ringo je ringo. Majhen, okrogel, debel, ampak "opasan". Človek zna kaj mora delati za prihodnost.

srmak v glavi (nepreverjen)

KAKO DOLGO ŠE CENZURA NA RTV SLO?

. (nepreverjen)

Včeraj so glasovali če preimenujejo slo2 v nova slo2 ali kar nova tv 2.

In reply to by srmak v glavi (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Novih avtov nam sicer ne privoščijo, je pa vajn da se naučijo nove tehnike, če bojo šli v avstrijo po zahlungo.

Bjoguhhuhuhzhu (nepreverjen)

Tu se tak ta škalijo kda te začali redno delati te te vidle ka ste zgrešili poklic še kelnarca ima večjo plačo pa sedi 4 ure na šihtu.

Starejše novice