Slika je simbolična.
Življenje mlade študentke, ki se je pred tremi leti na študentski zabavi pri tekmovanju, kdo bo prej pojedel prekmursko gibanico, skoraj zadušila, je ta teden dokončno ugasnilo. Jutri bo se bodo od nje poslovili na domačem pokopališču.

Pred tremi leti je na tradicionalni študentski zabavi Prekmurska gibanica na Štuku, na kateri so udeleženci tekmovali, kdo bo najprej pojedel štiri kose prekmurske gibanice, prišlo do grozljive nesreče - študentka se je med tekmovanjem začela dušiti. 

Nesrečo je sicer preživela, a posledice so bile neizbrisljive ... Po treh letih od nesrečnega dogodka je zdaj zaokrožila vest, da je življenje mladega dekleta ugasnilo.

Od 23-letne Tadeje Gregorec se bodo njeni domači, prijatelji in znanci poslovili na pokopališču v Lemerju v občini Puconci.  

»Mož je zapustil službo in postal njen asistent«

Tadejina mama Suzana Gregorec je povedala, da je nesreča izpred treh let šokirala vso družino. Kot pravi, česa takšnega ne želi nikomur na svetu. 

Prve tri mesece so se za Tadejino življenje borili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, nato so svojcem povedali, da ni možnosti za ozdravitev. Kljub temu so jo domači vzeli k sebi domov. 

»Mož je zapustil dotedanjo službo in postal njen asistent, ter je praktično 24 ur na dan bil ob njej. Vsi smo se ukvarjali s Tadejo, a smo se žal morali sprijazniti s kruto usodo,« je povedala.

Dodala je tudi, da se je Tadeja ves čas odzivala, razumela, kaj se dogaja okoli nje, a ni morala povedati ničesar: »Z očmi ali jezikom je potrjevala, da nas razume, a več kot to ni mogla.«

»Veliko prezgodaj, s preveliko vprašanj, zakaj ...«    

Ženski odbojkarski klub Puconci je na svoji Facebook strani objavil ganljivo slovo od cenjene soigralke.

»V spominu mnogih njenih odbojkarskih soigralk, trenerjev, kolegov statistikov in navijačev našega kluba bo Tadeja za vedno ostala v spominu kot izjemno veselo in prijazno dekle,« so jo med drugim opisale užaloščene soigralke.

»Veliko prezgodaj, s preveliko vprašanj, zakaj, in z veliko praznino, ki jo je zapustila med nami. Tadeja, počivaj v miru,« so zapisali.

»Ravno kakšen dan pred tragedijo v Mariboru, je Tadeja še pomagala pri nas v lokalu,« je povedala Nada Poredoš, lastnica gostinskega lokala Dnevni bar Kurilko, kjer je Tadeja občasno pomagala.

»Zelo hudo mi je bilo, ko se je to zgodilo in še sedaj ne moremo dojeti, da se je to moralo zgoditi takšni mladi osebi, kot je naša Tadeja,« je dodala: »Zelo jo pogrešamo.«

Komentarji (10)

grobar (ni preverjeno)

Velika tragedija,sožalje svojcem.

Rea0 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kriv je Janez Janša
Če njega ne bi bilo bi imeli študenti dovolj hrane in ne bi tako hitro jedli da se poleg. Zagusijo

Lešnik (ni preverjeno)

Tij se tele od teleta. Što se, ge se doma???

In reply to by Rea0 (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

so gasilci odklopili akumolator?

Iskrenosozalje (ni preverjeno)

Zaradi takšeh bi na člankih toga tipa mogli onemogočate komenteranje. Ka na tak tragično zgodbo napišeš tak blesavo stvar... grozno. Želin pa sožalje družini pa svojcon :(

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

realnoo (ni preverjeno)

Vsako tekmovanje ima organizatorja tekmovanja
Tukaj nosijo kazensko in materialno odgovornost samo organizatorji,
ki so organizirali tekmovanje
Seveda pa je politično kriv Janez Janša ki zadeve ni imel porihtane

In reply to by Iskrenosozalje (ni preverjeno)

moje sožalje (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kaj pa se je zgodilo?

Piše, da se je študentka med tekmovanjem začela dušiti. Če so jo rešili, zakaj so bile tako hude posledice? Je hrana morda zašla v pljuča?

Cent (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ato ste napisali ka se zadišila?? Kak je te tou možno ka še živeš 3 leta či se zadišiš?? Te bar napišite kak trbej. Pa kelko je znano bi naj bilou od cepijva.😞

Sumič (ni preverjeno)

Pa je emu mater ge je administrator na ton fof.... Sobotainfo ka bi takše kot so Rea0 in realno ooo VČASIH BLOKIRAL Nej bumbari zaj te mene brisali. Sobotainfo, šla si ste kak sakši veški časopis.

neimenovan254 (ni preverjeno)

Vsekakor nepopisna izguba in žalost do nega;iskreno sožalje svojcem!!

Starejše novice