Slika je simbolična.
Občan iz Ljutomera je prejel lažno SMS sporočilo.

Občan iz Ljutomera je prejel lažno SMS sporočilo, katero naj bi mu poslala Pošta Slovenije. V sporočilu je pisalo, da mora plačati dva evra za prejem pošiljke.

Občan je navedeni znesek plačal s svojo plačilno kartico preko poslane povezave, naknadno pa je ugotovil, da je neznanec s podatki njegove plačilne kartice v tujini opravil več nakupov v skupni vrednosti preko 2.000 EUR.

Policisti občasnom v izogib tovrstnim situacijam svetujejo, naj bodo pozorni in tovrstna sporočila o prispelih pošiljkah natančno preberejo, saj na prvi pogled delujejo pristno. Če obstaja vsaj kanček dvoma o pristnosti, naj zadevo preverijo na najbližji pošti ali pokličejo njihov kontaktni center na telefonsko številko 080-1400.

Na tovrstna sporočila nikakor ne odgovarjajte, ne klikajte na povezave in ne vnašajte podatkov o plačilnih karticah.

Tujca prevažala 10 Maročanov

Včeraj zvečer je v Pincah na meji z Madžarsko vozilo s tujo registrsko oznako zapeljalo mimo policistov v notranjost Slovenije.

Policisti so nato izsledili in prijeli dva tujca, ki sta s tem vozilom prevažala 10 tujcev, vsi so državljani Maroka. Dvema tujcema je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje ter bosta s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ostalih 10 tujcev pa je zaprosilo za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom. 

Komentarji (10)

Toporišič (ni preverjeno)

meni je moja baba ukradla dosti več
pa moram biti lepo tiho

Yuh (ni preverjeno)

Dobro da še ni slišal za getton..bi šlo še kaj več

Rp2 (ni preverjeno)

To je 1000 litrof vina!, jebenti...

ĐOKO (ni preverjeno)

Ne kličite nikogar, ne banke, ne policije, ker jim dol visi, koliko so vam ukradli. Meni so lani avgusta z banke popalili 3k€, pa to ni zanimalo ne enih, ne drugih, čeprav se je po številki računa videlo, kam je denar šel. Vse, kar sem dobil, je bila sramota in nalepka, da sem naiven. To sem res, a to je pogosta lastnost poštenih ljudi...

ĐOKO (ni preverjeno)

NKBM, da se razumemo...

In reply to by ĐOKO (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

ĐOKO nabijem ti ga duboko
a ti za radnička spar kasse še nisi slišal

In reply to by ĐOKO (ni preverjeno)

….. (ni preverjeno)

Budalo, še premalo mu je vzel.
Kljub vsakodnevnin opozorilom, da se tega ne počne, mu je nasedel.
Človeška neumnost nima meja.

realnoo (ni preverjeno)

saj bodo vrnili so rekli

In reply to by ….. (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Malo se bojo namantrali ko bojo čakali da bo teko gor.

Bogpomagaj1 (ni preverjeno)

Kak je narod glupi, bi še mogli več fasivati. Leta 2023 je človik telko funkcionalno nepismeni, ka ne šteka ka te niti ena ustanova ne prosi za podatke zaščitene pod GDPR, ker te nesmi, ker je kazensko prepovedano pod zakoni EU.

Jeba je, kda je en Indijec ali Afričan z vukojebine bole čeden, od kmeta iz vukojebine v Evropi. Trbelo de se prijaviti na delavnice za pismenost, če šrajfi za logiko falijo v glavej.

Starejše novice