Foto: Peter Dominko
Odbojkarji Panvite Pomgrad so v Zeleni dvorani dobili prvo od dveh tekem evropskega pokala CEV Challenge. Sobočani so z odličnim odprtjem dvoboja dobili prva dva niza, a so favorizirani Ciprčani izsilili peti niz, v katerem so bili spretnejši domačini.

Okrog 180 gledalcev je v Puconcih spremljajo zanimiv prvi obračun za preboj v šestnajstino finala evropskega pokala CEV Challenge.

Omonia iz ciprske Nikozije je bila postavljena v vlogo favorita, a so se odbojkarji Panvite Pomgrad predvsem v prvih dveh nizih predstavili v odlični luči. Sedemkratni in aktualni ciprski prvaki so se nato prebudili in izsilili peti niz, v katerem pa so bili boljši Pomurci.

Potnik v nadaljevanje tretjerangiranega tekmovanja Evropske odbojkarske zveze bo znan jutri, ko bo v Zeleni dvorani odigrana še druga tekma. Pričela se bo ob 19. uri.

PANVITA POMGRAD - OMONIA : (25:20, 25:21, 21:25, 30:32)
Panvita Pomgrad:
Rajnar, Doda, Šormaz, Drvarič, Vrabl, Suhadolnik, Horvat, Legen, Bedrač, Novak, Mirković. Trener: Dejan Fujs.
Omonia: Pereira, Pappas, Antipkin, Chatzifilippou, Eleftheriou, Mavrommatis, Loizou, Dvoranen, Alexiou, Toumpi, Papadimitriou, Stylianou, Barreto. Trener: Savva Savvas.

Gladko v uvodnem nizu

Uvodni niz so bolje odprli gostje, ki so nekajkrat povedli z dvema točkama prednosti, Sobočani pa so prvič povedli začetnim udarcem Stefana Mirkovića za 7:6, Leonardo Doda pa je uspešno napadal za vodstvo z 8:6. 

Po napadu Nenada Šormaza je Panvita Pomgrad prvič povedla za tri, z 12:9, Mirković pa je po napadu za vodstvo s 14:10 goste prisilil v polminutni odmor. To ni prebudilo Ciprčanov, po bloku Žana Bedrača je bilo že 17:12 za Panvito Pomgrad, Doda pa je povišal na 19:13 in 20:13.

Sobočani so prvi niz po napaki Victorja Pereire dobili s 25:20, v uvodnem nizu je bil s šestimi točkami najbolj razigran Leonardo Doda.

Tudi tesnejši drugi niz v korist Sobočanov

Domača ekipa je drugi niz odprla s točko Žana Bedrača, po ciprskem preobratu pa je Leonardo Doda z asom priigral vodstvo s 4:3. Sobočani so po bloku Stefana Mirkovića prvič vodili za dve točki, s 7:5, po napadu Nenada Šormaza in rezultatu 9:6 pa je Savva Savvas posegel po odmoru.

Ciprčani so se z asom Sergeja Antipkina približali na 9:8, a je sledil odgovor gostiteljev, ki so povedli z 11:8. Po napadu Dode za 14:10 je klop Omonie uporabila še drugi odmor, Ciprčani pa so z napadom Jhonlena Barreta izenačili na 15:15. 

Po odmoru Panvite Pomgrad in neuspešnem napadu Nenada Šormaza je Omonia povedla s 15:16, a je prav Šormaz izničil prednost. Gostje so po bloku povedli s 17:19, Dejan Fujs pa je ekipo poklical na posvet, po katerem je Šormaz znižal zaostanek, po napaki gostov pa je sledilo izenačenje na 19:19.

Sobočani so znova povedli z napadom Dode za 21:20, Albanec pa je po svojem začetnem udarcu uspešno napadel tudi za 23:21. Vid Suhadolnik je priigral prvo zaključno žogo, nato pa z blokom potrdil tudi zmago v drugem nizu in okrog 180 gledalcev dvignil na noge.

Tretji niz Omonii

Uvod tretjega niza je bil precej izenačen, prvi pa so z dvema točkama povedli Ciprčani, ki so po soboški napaki vodili s 5:7, po bloku Dodi pa so prvič pobegnili za tri točke. Dejan Fujs je pri zaostanku 8:11 posegel po polminutnem odmoru.

Omonia je v nadaljevanju niza še nekajkrat povedla za tri točke, Panvita Pomgrad pa se je uspela približati po napadu Nenada Šormaza, ki je znižal na 15:16. Savvas se je odzval z odmorom, Šormaz pa je z novim napadom izenačil na 16:16.

Gostje niso ostali dolžni, po bloku Šormazu so povedli s 17:19, Fujs pa je svoje varovance poklical na posvet. Po odmoru je Robinson Dvoranen z asom povišal na 17:20, Sobočani pa se niso predali, Šormaz je Panvito Pomgrad približal na 19:20, Mirković pa je izenačil na 20:20.

Soboška zasedba si je po izenačenju privoščila nov padec zbranosti in gostje so povedli z 20:23, nato pa je Nikolaos Eleftheriou izkoristil prvo zaključno žogo za zmago z 21:25.

Sobočani zapravili šest zaključnih žog

Domačini so se po izgubljenem tretjem nizu uspešno pobrali v uvodu četrtega. Po napadu Mirkovića so vodili s 5:3, a je sledil preobrat Ciprčanov za 5:6, po neuspešnem napadu Mirkovića pa je Omonia povedla s 6:9.

Stefan Mirković je po odmoru znižal na 7:9, nato pa z asom poravnal na 9:9. Sobočani so po ciprskem odmoru dosegli še deseto točko, Omonia pa ni dovolila, da bi se tekmec oddaljil za več kot točko. Po bloku Šormazu je Omonia znova povedla s 13:14, po začetnem udarcu Eleftheriou pa s 13:15.

Panvita Pomgrad se ni uspela približati, gostje so po napadu Barreta vodili s 15:18, Pereira pa je povišal na 15:19. Sobočani se pri zaostanku s 16:20 niso predali, z začetnim udarcem Bedrača so se približali na 19:20, Šormaz pa je izenačil na 22:22.

Stefan Mirković je Panvito Pomgrad po začetnem udarcu Dode popeljal v vodstvo s 23:20, Albanec pa je nato z asom priigral zaključno žogo za zmago. Sobočani nikakor niso izkoristil priložnosti, tekmec pa je izenačil na 24., 25., 26., 27. in 28. točki.

Gostitelji so po ciprskem preobratu na 28:29 in 29:30 odbili napada Omonie, ki pa je izkoristila tretjo žogo za peti niz.

Odločilni niz Pomurcem

Omonia je zadnji niz odprla z dvema zaporednima točkama, gostitelji pa so izenačili z dvema točkama Vida Suhadolnika. Sobočani so po ciprski prednosti dveh točk znova izenačili na 6:6, po napadu Mirkovića pa so ob menjavi strani vodili z 8:7.

Urban Drvarič je z asom Panviti Pomgrad v pomembnem trenutku priigral prednost z 11:9, Savvas pa je takoj zatem posegel po polminutnem odmoru. Po ciprskem znižanju sta Suhadolnik in Doda uspešno napadla za 13:10 in sledil je nov posvet na zahtevo gostov.

To na koncu vseeno ni zaleglo, Sobočani so si po napaki Omonie priigrali vodstvo s 14:11, Leonardo Doda pa je izkoristil drugo zaključno žogo in Panviti Pomgrad priigral zmago.

Jutri, ob 19. uri, sledi še povratni obračun. 

Komentarji (1)

1235678 (ni preverjeno)

cestitke

Starejše novice