Preiskana kazniva dejanja tatvin oziroma poskusov tatvin avtobusov.

Neznani storilci so na območju Policijske postaje Murska Sobota konec leta 2013 in v letu 2014 odtujili dva avtobusa in dva poskušali odtujiti.

V noči iz 15. na 16. 11. 2013 je bil izpred hotela v Radencih, odtujen avtobus znamke Setra, nemških registrskih številk, katerega vrednost je bila okrog 200.000 evrov. Druga kraja avtobusa znamke Mercedes Benz pa je bila v noči iz 26 na 27. 5. 2014 izpred hotela v Moravskih Toplicah. Nemško podjetje je bilo oškodovano za 200.000 evrov.

Prvi poskus kraje avtobusa, ki je bil parkiran na Panonski ulici v Gornji Radgoni je bil v noči iz 7 na 8. 11. 2013, ko so neznani storilci vstopili v avtobus, a jim ga ni uspelo odtujiti.  Drugi poskus kraje pa je bil v noči iz 5. na 6.5.2014 na parkirišču hotela v Radencih. Oba avtobusa sta bila znamke Mercedes Benz, slovenskih registrskih številk.

Ovadenih 14 držvaljanov Srbije

Pomurski kriminalisti so se po prvi tatvini avtobusa povezali s kriminalisti iz Avstrije, Nemčije, Belgije in Francije in skupaj preiskovali kazniva dejanja, saj je bilo tudi pri njih v istem obdobju odtujeno nekaj avtobusov omenjenih znak.

Na podlagi dobrega sodelovanja in skupnega preiskovanja je bilo ovadenih 14 državljanov Srbije in podanih 18 kazenskih ovadb za kazniva dejanja tatvin oziroma poskusov tatvin avtobusov v obdobju od 7. 11. 2013 do 28. 6. 2015 za osem primerov v Avstriji (od tega šest na Dunaju), štiri primere v Pomurju, štiri primere v Nemčiji, en primer v Belgiji in en primer v Franciji.

V omenjen času je kriminalna združba z izvrševanjem kaznivih dejanj oškodovala lastnike avtobusov v skupni vrednosti okrog tri milijone evrov. Poleg tega pa je s poskusi tatvin avtobusov, nastalo še okrog 50.000 eurov materialne škode.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
GA. MARJETA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

MISLIM DA TO NIKOGAR NE ZANIMA

POROČAJTE RAJE O STRAŠNI KORONI

mertert (nepreverjen)

in ti si prvi, ki te zanima, drugace ne bi klikal. Kitajski viruse te je cist zasvojil, niti malih crk ne znas uporabljat.

In reply to by GA. MARJETA (nepreverjen)

Goričanec24 (nepreverjen)

GA. MARJETA avtobusi so več vredni, jebeš ti korono, janšizem pa maske...itak je vse načrtovano. Kda si žepe napunijo, te korona odide

In reply to by GA. MARJETA (nepreverjen)

streee (nepreverjen)

Balkanska posla.

Ali pa (nepreverjen)

srpska mafija

In reply to by streee (nepreverjen)

Hit.er 🤚 (nepreverjen)

Srbi so znani po tem ka kradnejo kak srake..

In reply to by streee (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

No, no, naslov je res bombastičen. Da bi naj Pomurski policaji rešili primer. So pač sodelovali zraven v skupini s policaji iz drugih držav.
Pa saj smo že takrat takoj vedeli, da so to srpska posla.
Sicer so policajo dolgo rabili, da so to odkrili.
Ko seštevam vse skupaj, kar je zapisano mi znese bistveno manj kot 3 milijone.
Me pa zelo zanima, kako bodo ti kriminalci sedaj povrnili 3 milijone EUR škode ???
Sicer so jih pa še komaj ovadili. In nič ne piše, kje v kateri državi in kateremu tožilstvu.

če ge va ra (nepreverjen)

zavarovalnica pa vse to plača

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

sandi1 (nepreverjen)

je bilo ovadenih 14 državljanov Srbije in podanih 18 kazenskih ovadb .......... zdaj se ne razmin iz tega, so jih zgrabili, bodo jim sodili ali ka ste s tem prispevkom mislili napisati.

Starejše novice