*Fotografija je simbolična
Policisti iz Gornje Radgone so minulo soboto med opravljanjem meritev hitrosti v Radencih naleteli na podivjanega voznika motornega kolesa.

Minulo soboto v dopoldanskem času so policisti Policijske postaje Gornja Radgona opravljali meritve hitrosti v naselju Radenci. Voznik motornega kolesa znamke Yamaha je na delu ceste v naselju, kjer je omejitev hitrosti s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, vozil kar 114 km/h.

Ko je policist ustavljal voznika motornega kolesa je le-ta sprva hitrost svojega vozila zmanjšal, nato pa v neposredni bližini policista vožnjo močno pospešil in odpeljal naprej, ne da bi svoje vozilo zaustavil. 

Policista sta si zabeležila registrsko številko motornega kolesa, voznik pa je bil s prekrškom seznanjen v večernih urah. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Glede na to, da je neprilagojena hitrost na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami, policisti opozarjajo na previdno in zbrano vožnjo ter prilagoditev hitrosti glede ne razmere na cesti ter omejitve.

"Vozniki z upoštevanjem prometnih predpisov delujejo preventivno in s tem ščitijo tako sebe kakor tudi druge udeležence v cestnem prometu," še poudarjajo v soboški policijski upravi.

Komentarji (4)

xxws (ni preverjeno)

in potem opozarjete n atocke kje bo radar??

Lol lol (ni preverjeno)

Registerska? Kaj pa ima to veze? Hipotetično sedaj napišem: Jaz sem policaj, in se z nekom dogovorim, da bo mimo mene peljal 100 na uro, ga zmerim in pošljem kazen svojemu največjemu sovražniku.
Upam, da se to ne dogaja ali kaj lahko naredi v tem primeru lastnik tega motornega kolesa ko dobi položnico?
Meni je žal, da se ljudje tako hitro vozijo, res niso vredni vozniškega izpita, ali je tu luknja v zakonu, ki ga policist lahko izrabi v svojo korist, kot maščevanje določenemu posamezniku, ki policistu ni všeč ali je z njim v nekem sporu.
Lahko se pa tudi zgodi, da bo ta motorist na sodišču povedal, da je s tem policistom v sporu in mu je ta policist to nastavil, čeprav bo to mogoče laž.

telebajsek (ni preverjeno)

jaz sem bil popoldan v službi tak da ne vem kdo se je vozil z mojim motorjem =)

helmut (ni preverjeno)

mislim keri amater :D pa če že ščeš vujti policajom mej saj motor brez tablice

Starejše novice