*Fotografija je simbolična
Mariborski policisti so v zadnjem dnevu obravnavali dve prometni nesreči, v eni je bil udeležen motorist, v drugi pa mopedist.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da se je včeraj, okoli 15. ure, 14-letni mladoletni mopedist v Plintovcu vključeval levo, na regionalno cesto, v smeri Gradiške. Na zadnjem sedežu je nedovoljeno prevažal 15-letnega sopotnika.

Ob vključevanju na regionalno cesto ni upošteval prometnega znaka ustavi in s tem izsilil prednost 36-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pripeljal z njegove leve strani. Motorist je kljub zaviranju trčil v levi bočni del mopeda, nakar so vsi trije padli in obležali na vozišču.

V prometni nesreči sta se oba mladoletnika hudo telesno poškodovala. Oba so z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Motorist se v nesreči ni poškodoval.

Policisti bodo mladoletnega voznika mopeda kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Močno poškodovan motorist

Včeraj popoldne je 62-letni voznik motornega kolesa, na lokalni cesti izven naselja Spodnji Leskovec, zaradi nepravilne strani vožnje padel in se hudo telesno poškodoval. Po padcu je svoje vozilo sam odpeljal na vikend, v Splošno bolnišnico Ptuj pa ga je nato odpeljala žena.

Policisti mu bodo hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Df.. (nepreverjen)

Bratva se bliža.eni so že začeli..
Upam ka nede še kaj hujšega ko bo začel vreti mošt..

Joze45 (nepreverjen)

Evo mopet, cakam komentare...“ Normalno ce pa je 200 pa leto!“

motorčič (nepreverjen)

se pravi včeraj in danes omenjeno velja zaključek: "velki" motori pri "velkih" brzinah ne rabijo predvidevanje za ostale ki se vključujejo v promet? - poanta: kdor dirka ima prednost?

Starejše novice