Kmalu se bo na Pohorju odprla zanimiva pot, ki bo popeljala med pohorskimi krošnjami.

Pot med krošnjami Pohorje je sestavljena iz poti in stolpa. Prvi del poti je dolg približno 560 in visok do 20 metrov ter vodi do stolpa, ki bo visok 35 metrov - z dodatno notranjo potjo dolžine 440 metrov. Iz stolpa je nameščen tobogan, ki bo omogočal zabaven spust iz stolpa nazaj do poti ter od tam do izhoda s trgovino s spominki. Lokacija višine sprehajališča Rogla je 1500 metrov nad morjem, pot pa bo v celoti dostopna invalidom. 

V juniju podjetje ZAK na Rogli začelo z izgradnjo že četrtega tovrstnega projekta, a prvega v Sloveniji. Investicija znaša več kot štiri milijone evrov in se počasi zaključuje.

FOTO: Gradnje Marguč, Facebook

»Prvi leseni razgledni stolp na Rogli je bil zgrajen leta 1934. S tem stolpom nadaljujemo tradicijo lesenih razglednih stolpov za obiskovalce. Od prvih zametkov turizma na Rogli smo do danes tukaj razvili smučišče, termalno zdravilišče, kmečki turizem, pohodniške in kolesarske poti, v skladu z načeli trajnostnega turizma. Beseda Rogla v slovenščini pomeni razvejano gorsko sleme. Pot med krošnjami predstavlja najboljši način, da se ljudem pokaže lepota regije in turistične destinacije Rogla - Pohorjem,« je na začetku povedal župan Občine Zreče Boris Podvršnik.

Temelj ZAK-ove filozofije poti je 'odpiranje' gozdov in narave javnosti na trajnosten način, ob strogem upoštevanju načel varstva okolja. »Vedno si prizadevamo za čim tesnejše sodelovanje z lokalnimi partnerji in institucijami, kot so nacionalni parki in zaščitena krajinska območja, občine ter specializirane organizacije in združenja. V okviru vsakega od teh sodelovanj si prizadevamo okrepiti odnos obiskovalcev Poti med krošnjami do narave in njihovega izobraževanja do varstva okolja« še pravi Bernd Bayerköhler, predsednik uprave ZAK.

Slovenska turistična organizacija že več kot desetletje spodbuja inovativnost v slovenskem turizmu in podpira razvoj inovativnih produktov in inventivnih projektov. Tako se je projekt Pot med krošnjami Pohorje uvrstil med tri finaliste letošnjega poziva Snovalec, ki podpira uresničevanje ustvarjalnih, inventivnih in inovativnih idej s področja turizma in je namenjen vsem tistim, ki za uresničitev turističnih zamisli iščejo potrditev, da so na pravi poti.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
nikaloo (ni preverjeno)

joooj kak se eni pri taksnih projektih mastijo...joooj

bretjauzl (ni preverjeno)

kako zelo se eni ludi ne zavedate, ka de vas negativizem niksm ne prpelo. pa se ne dela elektrarn, zavolo slepih ptic pa nekših podvùjsti, drugi tir itak ne nùcamo ..... še sreča ka nam jurke ķvinte izabele pa gamaja neš bek porau

In reply to by nikaloo (ni preverjeno)

brekaš (ni preverjeno)

Super zadeva, sigurno mo šou tou enkrat sprobat s familijo. V Prekmurji takše stvari itak nejso mogouče, zaradi tumbastoga folka pa zaradi ove zaviralke razvoja v Krajinskon parki. Drugje se razvijajo, prilagajajo in idejo naprej, pri nas pa stagnejramo ali pa celou nazadujemo na takših področjih. Te pa narod cvili po interneti kak smo zaostali in kak nan nišče nikaj ne da pa ne napravi. Gda pa ščejš na Goričkon kaj delati pa te prvo narod posere s tistimi forami .... TOU TÜ NEDE .... te pa te še do konca zatučejo birokrati. In te samo žalostno gledamo kak se vsi okouli nas pa drugje po svejti znajdejo pa služijo.

Gasilec Samo (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ja " brekaš " samo idi , pa cejlo familijo pelaj , sigurno te med krošnjami srečali kakšno veverico , pa fajn jo pozdravi , kar se pa mene tiče je to čista uzorpacija narave .

Gost je lepsi … (ni preverjeno)

stolpa ... spet unicujejo naravo

Radoveden (ni preverjeno)

Kako je lahko ta projekt finalist Snovalca, saj to ni nikakršna izvirna ideja v turizmu? Spet "kr neki", se vidi, da je ta STO sam sebi namen. Samo, da nekaj delajo ...

Starejše novice