Na Rogli je podjetje ZAK položilo temeljni kamen za novo pot med krošnjami. Naložba je vredna več kot štiri milijone evrov, Pot med krošnjami Pohorje pa bo odprta že sredi avgusta.

S položitvijo temeljnega kamna se je uradno začela izgradnja. Nova pot med krošnjami na Rogli je sicer že četrta, ki jo bo gradilo podjetje ZAK, a prva v Sloveniji. Naložba bo stala več kot štiri milijone evrov. »Če ne bo prišlo do nepričakovanih zamud ali zapletov, bo Pot med krošnjami Pohorje za obiskovalce odprta sredi avgusta« pravi Bernd Bayerköhler, predsednik uprave ZAK-a

Kot vse evropske poti med krošnjami, ki jih je zgradil ZAK, bo tudi Pot med krošnjami Pohorje  brez ovir in v celoti dostopna tudi za invalidske vozičke. 

»Pot med krošnjami Pohorje bo sestavljena iz poti in stolpa. Prvi del poti bo dolg približno 560 in visok do 20 metrov. To vodi do stolpa, ki bo visok 35 metrov - z dodatno notranjo potjo dolžine 440 metrov. Iz stolpa bo nameščen tobogan, ki bo omogočal zabaven spust iz stolpa nazaj do poti ter od tam do izhoda s trgovino s spominki. Lokacija višine sprehajališča Rogla je 1500 metrov nad morjem« opisuje Bayerköhler, ki je avtor ideje o poteh med krošnjami.

Zreški župan pozdravlja projekt

Župan Občine Zreče mag. Boris Podvršnik, z zagotovitvijo zemljišča, na katerem bo stala Pot med krošnjami Pohorje, podpira napredek in razvoj turistične ponudbe v destinaciji. 

»Prvi leseni razgledni stolp na Rogli je bil zgrajen leta 1934. S tem stolpom nadaljujemo tradicijo lesenih razglednih stolpov za obiskovalce. Od prvih zametkov turizma na Rogli smo do danes tukaj razvili smučišče, termalno zdravilišče, kmečki turizem, pohodniške in kolesarske poti, v skladu z načeli trajnostnega turizma. Beseda Rogla v slovenščini pomeni razvejano gorsko sleme. Pot med krošnjami predstavlja najboljši način, da se ljudem pokaže lepota regije in turistične destinacije Rogla - Pohorje.«

Odpiranje gozdov in narave javnosti

Idejo za ta projekt že od samega začetka podpira tudi Unitur.  »Pot med krošnjami Pohorje je izjemno nadaljevanje razvoja doživljajske ponudbe, ki jo v zadnjih letih uvajamo v ponudbo Rogle in Term Zreče, zato nestrpno pričakujemo novo doživljajsko atrakcijo, ki ne bo ponujala zgolj sprostitve in zabave, temveč bo s svojim trajnostnim konceptom in okoljskimi vsebinami kakovostno dopolnila turistično ponudbo Uniturja, ki je v največji meri namenjena gostom in obiskovalcem, ki cenijo in živijo zdrav in aktiven življenjski slog,« pojasnjuje izvršna direktorica Uniturja Barbara Soršak.

Temelj ZAK-ove filozofije poti je 'odpiranje' gozdov in narave javnosti na trajnosten način, ob strogem upoštevanju načel varstva okolja. »Vedno si prizadevamo za čim tesnejše sodelovanje z lokalnimi partnerji in institucijami, kot so nacionalni parki in zaščitena krajinska območja, občine ter specializirane organizacije in združenja. V okviru vsakega od teh sodelovanj si prizadevamo okrepiti odnos obiskovalcev Poti med krošnjami do narave in njihovega izobraževanja do varstva okolja« še pravi Bernd Bayerköhler.

Slovenska turistična organizacija že več kot desetletje spodbuja inovativnost v slovenskem turizmu in podpira razvoj inovativnih produktov in inventivnih projektov. Tako se je projekt Pot med krošnjami Pohorje uvrstil med tri finaliste letošnjega poziva Snovalec, ki podpira uresničevanje ustvarjalnih, inventivnih in inovativnih idej s področja turizma in je namenjen vsem tistim, ki za uresničitev turističnih zamisli iščejo potrditev, da so na pravi poti.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Nepotrebni in … (ni preverjeno)

poseg v naravo!

. (ni preverjeno)

Da se bomo zavedali vrednosti gozda in koliko zapravljamo, ko ne vemo nič sami delati iz lesa.

Starejše novice