Foto: Jure Banfi
Črno-beli so v Ljubljani še enkrat razočarali svoje pristaše in v dvoboju sredine lestvice ostali brez pomembnih točk. Vladimir Vermezović pričakuje, da Sobočani že v četrtek pokažejo boljšo podobo.

Z zmago bi ujeli petouvrščeni Bravo, po bolečem porazu pa zgornja polovica Muri znova beži za šest točk.

Za nameček so se pred Prekmurce s sobotno zmago v občinskem derbiju z Radomljani zavihteli še Domžalčani, Mura pa se pred zadnjimi tremi jesenskimi preizkušnjami zdaj nahaja na sedmem mestu lestvice.

Bravo je črno-belim zadal že osmi poraz letošnje sezone, za Sobočane sta bila usodna Martin Pečar in Luka Kerin. Dardan Shabanhaxhaj pri izidu 1:0 ni izkoristil najstrožje kazni, po udarcu prvega strelca Mure se je izkazal Matija Orbanić.

Storili preveč napak

»Bravu čestitam za zmago, Ljubljančani so izkoristili vse naše napake, ki smo jih storili. Ne jezim se in ne skrbi me zaradi taktičnih napak, glede tehničnih stvari pa ... danes smo delali preveč napak.

Morda je tekmo prelomila enajstmetrovka. Če bi zadeli z bele točke, bi morda bilo vse drugače. Tekma se je končala, kot se je, že čez štiri dni nas čaka nova preizkušnja, proti kateri se bomo obrnili že naslednji dan,« je po porazu dejal Vladimir Vermezović.

Strateg Mure je v Ljubljani pogrešal Žigo Kousa in Learda Sadriuja, a to vseeno ne sme biti izgovor za novo slabo predstavo Sobočanov. Bodo vtis popravili na četrtkovi domači tekmi z Rogaško?

»Nogomet je najlepša stvar na svetu, saj imate vsake tri ali sedem dni priložnost za novo dokazovanje. Na fantih je, da pokažejo, da so imeli v Ljubljani samo slab dan. Pričakujem, da bo v četrtek precej bolje, nadejam se, da se vrne tudi nekaj standardnih igralcev.«

Ko ne zabiješ, ne moreš zmagati

»Imeli smo dovolj priložnosti za zadetek, nismo jih izkoristili, po napakah pa smo prejeli oba gola. Ko ne zabiješ, ne moreš zmagati.

Želja je bila prisotna, vedeli smo, da lahko gol spremeni potek srečanja. Žal se nam ni izšlo in upam, da bomo boljši že na naslednji tekmi,« je po tekmi dodal še Matic Maruško.

Kot že zapisano, v prekmurski zasedbi nimajo časa za objokovanje, saj novi teden prinaša dvojni spored. Mura bo obakrat igrala v Fazaneriji, v četrtek se bo pomerila z Rogaško, v nedeljo pa še z Domžalami.

Sobočani, ki bodo jesenski del prvenstva zaključili z gostovanjem v Celju, si novih spodrsljajev ne smejo več privoščiti, saj tudi predzadnji Aluminij s tekmo manj zaostaja zgolj štiri točke.

Se bodo črno-beli pobrali že v četrtek?

Komentarji (31)

Drmr (ni preverjeno)

Pripelajte še eno par bosancov vprašljive kvalitete. V drugoj ligi do se nucali

mbd (ni preverjeno)

vse so krivi bosanci siptari itd kda zabijajo tej bosanci pa siptare te je vrede !
nega ekipe in nemre se spilat
naj zidar zrihta se eno par lidi keri so zacali na bausteli pa so nej mogli pa jih k muri pripelo samo tak dale naj dela

In reply to by Drmr (ni preverjeno)

Juš (ni preverjeno)

VERMEZOVIČ ko tebi puca penale JELI ZEMLJAK NEZNALICA zašto prepir oko penala z MAROŠO Dober trener določi ko puca penale evo ti nisi imaš očala v tmici pa ne vidiš što se događa.

In reply to by Drmr (ni preverjeno)

hujsov (ni preverjeno)

Tekma z bravojon je po besedah toga vele strokovnjaka bijla vrejdna 6 točk, kelko de pa v četrtek 12 točk ali moguče 15???
Samo verjetno v minus nej pa v plus...

105 (ni preverjeno)

Res je.Zakaj so menjali Slavica in nastavili Vermezoviča.Zadnji njegov komentar o nekih šestih točkah proti NK Bravo kaže da je ta gospod popolnoma izgubljen.

In reply to by hujsov (ni preverjeno)

1411ms (ni preverjeno)

Nekaterim v vodstvu kluba, samozvanim nogometnim strokovnjakom, so po doseženih uspehih pod šimudžo zrasla krila in so naivno uspehe pripisovali tudi sebi in svojemu znanju in delu. No streznitev ter padec na realna tla je prišel hitro, in po natanko dveh letih od odhoda Šimundže, in SERIJI napačnih odločitev (ki se še kar vrstijo) se namesto za naslov prvaka ali vsaj evropo, borimo za obstanek v ligi. Ampak saj veste, ni problem če nečesar ne znaš ali ne zmoreš, problem nastane kadar si tega ne priznaš in si prepričan da znaš bolje od vseh..

Fertajlerkapa (ni preverjeno)

Odličen komentar

In reply to by 1411ms (ni preverjeno)

Disel (ni preverjeno)

Brez veze tu debaterati, što je kriv, ka je Mura gnes tan ge je...

Ali, da videš stavek v članke:
"Z zmago bi ujeli petouvrščeni Bravo, po bolečem porazu pa zgornja polovica Muri znova beži za šest točk"....

Alo, kamo smo prišli v 2.letih. Od pokalnoga prvaka, državnoga prvaka, "Tottenhem"....

ŽALOST!!!!!

..... (ni preverjeno)

Ka tej je totalni bumbar... njega nika ne skrbij, nej napake, nej odnos, nej taktika nej nic... vse stima... tej je ocitno tudi samo govorec velke pa se ti njeme nejde... glavno ka do se v sredo na miklosevon slikale uni... v cetrtek pa naj jih rogaska nabije pa te se domzale, pa za konec koledarskoga leta se celje pa te do glij koncale jesenski del v coni izpada 🤦‍♂️🤦‍♂️

kaj_mu_je_tega… (ni preverjeno)

tej trener me spominja na ovo nadaljevanko izpred 40 lejt kda je ova ovomi pravla "ne danes jutri"

pleskavic (ni preverjeno)

SPIZDI

njiva

Nika nede bokše, samo še slabše je leko. Teča, ka neta prepoznala, ka nemata pojma od vodenja kluba, teča de to tak, ka se pa tiče igralskoga kadra, pa tak katastrofa. Mladi do na konci prvi mi pa se bomo borili za izpad. Van ide to vkuper?
Čudno, ka se sponzori nika ne oglašajo.
Tirati pa nemremo niti Rajbara niti Kuzmiča zato, ka mata sakši polovico kluba. Če de šteri šo, de pobro keš in Mura je pa v 5 ligi.

tuncika

KAJ PA PENEZI ??????????????????? Kam vse so šli penezi iz bogate preteklosti ??????????
No many - no fany. Nobena teorija, kader, fantazija nimajo niti najmanj vrednosti, če ni denarja.

Pedersoli (ni preverjeno)

Jao, kere bogate preteklosti?

In reply to by tuncika

vrag od vraga (ni preverjeno)

Teh slabih dni se je nabralo že več kakor pa dobrih. Če zgubijo je razlog slab dan, če pa zmagajo pa kvaliteta in ne vem kaj. Smešno je to, če ne bi bilo žalostno. Raje bi napisali v članku bližje coni izpada kakor sredini lestvice, saj je do sredine lestvice 6 točk, do izpada pa 4.

Jezero (ni preverjeno)

Gremo pred stadion pa rajbara najprej natirati saj to je njegvo maslo što špila pa što nej.Saj sta se Kuzmič in rajbar svadila.

Filozov 989 (ni preverjeno)

Idi u pm pa te de bokukše

strok (ni preverjeno)

Z domačimi igralci, ne mi govoriti da jih ni, z domačo stroko, pol manjšim proračunom (40 pogodb?), bi tudi dosegli enak ali pa boljši trenutni rezultat. Z mlajšim domačim kadrom, bi imeli manevrski prostor, glede napredovanja v vseh segmentih. Potrebna bi bila strpnost in vzpodbuda. Sedaj bo pa spet na houruk pri poljano nekaj tujcev, nove pogodbe na 40 osnove. Še enkrat:največje uspehe je Mura dosegla z domačim kadrom. Ni težko preveriti. Tako da......

Pedersoli (ni preverjeno)

Kda je Čontala bil, ste vsaj krivca imeli že v štartu, ka pa tej klovn?

+0'8216 (ni preverjeno)

zaradi čontale se je pool igralcov sposvadilo tak ka nej toga papeka naprej nosite

In reply to by Pedersoli (ni preverjeno)

Vilmoš Tkalec (ni preverjeno)

Rajbar mortmajster ma sigdar praf in fse ka un naprave je najbougše... Teško je z njin....

Elokog (ni preverjeno)

Toga Vermezovića so še z sakšega kluba prle kak v enon leti stirali pa do ga z Mure tuedi.

Doktor55 (ni preverjeno)

Baje Kuzmic pozimi idhaja iz kluba z njin oa se dva nodilca igre ta ka prihodnodt pod vprasajem

Mura23 (ni preverjeno)

Kuzmič? Eni pa pravijo,ka Rajbar svoj del prodaja.Kakorkoli,upajmo na najboljse.

In reply to by Doktor55 (ni preverjeno)

RobertH66 (ni preverjeno)

Naj samo spizdiiiii od kluba pa čim dale vkraaaaj od kluba....

In reply to by Mura23 (ni preverjeno)

Marinko (ni preverjeno)

Me prav zanima, če Rajbar pa Kuzmič odideta, za kelko cajta de Mura pa špilala proti Šalovcem ...

AbcXyz (ni preverjeno)

A ce pa ostaneta pa mislis ka nede spilala mura v kratkem proti salovcem? Lepo te prosim…

In reply to by Marinko (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Tej ka tirate Kuzmiča iz Mure mate spomin zlate ribice. Ge je bijla Mura da jo je Kuzmič prevzel, verjetno nemate pojma. Či Kuzmiča ne bi bilou bi Mura špilala v zadnji ligi kera obstaja ali pa niti kluba več ne bi bilou, tak ka šššš. Je pa rejsan ka je trenutno stanje daleč od pričakovsnoga. Celje je bilou prvak drujgo keto pa se borilo za obstanek, kriza lejko doletij sakšoga.Mura je večna.

1411ms (ni preverjeno)

Se strinjan ka se ne tira niti Kuzmiča in niti Rajbara, ker klub je poslovno urejeni kot še nikdar. Ampak kak san napiso zgoraj, za vse ŠPORTNE uspehe je zaslužen zgolj in samo Ante. Po njegovon odhodu sta Kuzmic in Rajbar pogorela, nejsta najšla adekvatne zamenjave ampak sta šla v eksperiment z Čontalo, posledično so odišli nosilci igre in še zdaj po dveh letih samo nazadujemo.

In reply to by . (ni preverjeno)

vrag od vraga (ni preverjeno)

Kdo pa je prodal nosilce igre in začel eksperimentirati. Verjetno nej Ga. Trejzika. Za vse to kar imamo so krivci itak znani. Realnost je taka, da smo slabi in pika, zato pa smo tudi blizu dna. Moja pričakovanja za letos so samo ta, da ne izpademo. Žal.

In reply to by 1411ms (ni preverjeno)

1411ms (ni preverjeno)

Mimogrede, mo vidli v čet. ali ogrevanje igrišča že deluje, ali mo opet gubili točke na snežnon in ledenon igrišči..

Starejše novice