Foto: KK Tropovci
Mladi upi Kolesarskega kluba Tropovci so sezono na slovenskih tleh odprli s Pokalom Poli. Tristan Ketiš in Bor Berlak sta zasedla tretje mesto, klubski kolesarji pa so nastopili v vseh starostnih kategorijah.

Mladi kolesarji so s tradicionalno dirko Pokal Poli pričeli sezono na slovenskih cestah, z nekaj odličnimi rezultati so se izkazali tudi član Kolesarskega kluba Tropovci.

Na krožni progi v okolici Hajdoš so nastopale vse mlajše starostne kategorije do vključno starejših mladincev, tako v fantovski kot tudi dekliški konkurenci pa se je dokazovalo več kot 300 tekmovalcev.

Ob pretežno slovenski zasedbi kolesarjev so se za visoko uvrstitev potegovali še nastopajoči iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Srbije, z dvema tretjima mestoma pa se lahko pohvalijo tudi pri Kolesarskem klubu Tropovci.

Tristan in Berlak do tretjega mesta

Tristan Ketiš je bil tretji med starejšimi mladinci, z dobro uvrstitvijo pa se lahko pohvali tudi Gal Žido, ki je bil šesti v konkurenci 34 tekmovalcev. Starejši mladinci so opravili z 48 kilometri ravninske krožne proge.

Na tretjo stopničko zmagovalnega odra je po dirki stopil tudi Bor Berlak, ki je tekmoval med mlajšimi mladinci. O zmagovalcu 40 kilometrov dolge dirke je odločal sprint glavnine, s katero je na 26. mestu v cilj prikolesaril tudi Gal Kaučič. Nastopilo je 84 kolesarjev.

Denis Lebar je pri dečkih B (U15) 16 kilometrov dolgo dirko končal na osmem mestu. Manj sreče je imel Alen Žitnik, saj se je na dirki dečkov A zapletel v padec, po katerem pa se je pobral in po 20 kilometrih zasedel 32. mesto.

V kategoriji dečkov C je krstni nastop opravil Jan Lebar. Kljub padcu v zadnjem krogu je uspešno opravil z 12-kilometrsko progo in dirko končal na 43. mestu.

Kolesarski klub Tropovci je imel prvič predstavnike v vseh kategorijah, kot so zapisali, pa jim manjkajo le še kolesarke.

Komentarji (1)

km (ni preverjeno)

Glavno ka nej nikomi počo gumi !

Starejše novice