Foto: Jure Banfi
Tudi okvir gola je preprečil, da bi Mura v Stožicah storila korak do prve zmage po vrnitvi med prvoligaše, na koncu pa so bili Sobočani kaznovani za neizkoriščene priložnosti. Za slavje zmajev je v 92. minuti zadel Timi Max Elšnik.

Olimpija in Mura bosta s tekmo v Stožicah zaključila spored 16. kroga Prve lige Telemach, ki je zadnji pred reprezentančnim premorom.

Kdo bo v tekmovalni premor zakorakal z boljšo popotnico? Ljubljančani se v dvoboj podajajo po krstni zmagi v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige, pred dobrim tednom pa so dobili tudi dvoboj z vodilnimi Celjani.

Obračun v knežjem mestu je z bele točke odločil Rui Pedro, v četrtkovem večeru pa sta evropske točke in 500 tisoč evrov nagrade priigrala David Sualehe in Mustafa Nukić. Bodo zmaji danes še petič zapored svojo mrežo ohranili nedotaknjeno?

Sobočani, ki so neporaženi na zadnjih štirih uradnih preizkušnjah, so v prejšnjem krogu z golom Filippa Tripija po skoraj pol leta čakanja slavili ligaško zmago v domači Fazaneriji, v Stožicah pa bodo skušali prekiniti še eno negativno tradicijo.

Črno-beli na desetih gostovanjih v prestolnici po vrnitvi med najboljše klube v državi še niso slavili zmage, ob petih porazih so se iz Ljubljane petkrat vrnili s točko. Lahko nocoj slavijo zmago?

»Od mojega prihoda v Fazanerijo vselej govorimo o nekakšnih tradicijah (smeh). Tradicije so tu, obstajajo, da se rušijo. Ko govorimo o tem, da Mura v Stožicah še ni slavila, moramo dodati, da ta generacija v tej sestavi še ni igrala v Stožicah.

Verjetno te tradicije niti ne poznajo, tako kot jaz. S podobnim nizom smo se spopadali že pred gostovanjem pri Radomljah, a je to nekaj, kar je tema novinarjev. V stroki se na to ne oziramo, saj gre za praznoverje, ki nikoli ni dobro,« je pred gostovanjem v Ljubljani dejal Vladimir Vermezović.

Strateg Mure danes ne more računati na kartoniranega Žana Trontlja, verjame pa, da zgoščeni spored preizkušenj ne bo ovira za gostitelji. Olimpija ima po mnenju trenerja Sobočanov na voljo širok in kakovosten kader.

Zeleno-beli so z evropsko zmago okrepili svojo samozavest, Zoran Zeljković pa verjame, da bo njegova ekipa uspešno serijo podaljšala tudi v državno prvenstvo:

»Srčno upam, da se nam bo odprlo tudi v domačem prvenstvu. V preteklih tekmah smo imeli že kar nekaj situacij, kjer bi lahko iztržili več. Pred nami je veliko dela in moramo vztrajati. 

Prihodnost je zagotovo svetla! Prva evropska zmaga je seveda posebna, a se zavedamo, da moramo vsi skupaj napredovati. Samo delo prinaša rezultate, zato se bomo temu tudi posvetili.«

OLIMPIJA - MURA 1:0*

Strelec: Elšnik (92').
Olimpija: Pintol, Jorge Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Lasickas, Agba, Diogo Pinto, Rui Pedro, Posavec, Bristrić, Motika. Trener: Zoran Zeljković.
Mura: Mihelak, Sadriu, Cottrell, Maruško, Kous, Tripi, Maroša, Jurišić, Brkić, Morris, Shabanhaxhaj.. Trener: Vladimir Vermezović.

POTEK TEKME! 

1' Pričetek tekme v Stožicah!

1' PRILOŽNOST! Sobočani so zapretili že v uvodni minuti. Marcel Ratnik, Prekmurec v zadnji vrti Olimpije, je najprej blokiral poskus Timoteja Brkića, nato pa je streljal še Amadej Maroša in priigral kot.

2' PRILOŽNOST! Roko Jurišić je podal iz kota, ob bližnji vratnici je bil najvišji Matic Maruško, a je njegov udarec blokiral Leard Sadriu, črno-beli pa so si nato priigrali še četrto podajo iz kota v uvodu tekme.

5' PRILOŽNOST! Jorge Silva je podal pred vrata Mura, kjer je soboška obramba pozabila na Ivana Posavca, ki je streljal z glavo, Klemen Mihelak pa je poskus odbil preko gola, v kot.

6' Muraši so odigrali hiter protinapad, ki ga je zaključil Ben Cottrell, vendar z roba kazenskega prostora streljal mimo vrat Olimpije. 

8' Roko Jurišić je podal z leve strani igrišča, Ahmed Muhamedbegović je zgrešil žogo, le-ta pa se je od Bena Cottrella odbila proti domačemu golu, a jo je uspešno ukrotil Denis Pintol.

12' PRILOŽNOST! Peter Agba je močno sprožil od daleč, izkazal se je Klemen Mihelak in zmaji so prišli zgolj do kota.

15' PRILOŽNOST! Nemanja Motika je preigraval v kazenskem prostoru Mure, nato pa sprožil iz drugega poskusa, Klemen Mihelak je bil na mestu.

16' PRILOŽNOST! Sobočani so po napaki Justasa Lasickasa stekli v protinapad, Dardanu Shabanhaxhaju pa je ob strelu spodrsnilo in udarec ni bil nevaren za gol Olimpije.

18' PRILOŽNOST! Matej Jug ni zapiskal prekrška nad Filippom Tripijem, kar so izkoristili Ljubljančani, ki so si priigrali novo priložnost. Zaključil jo je Ivan Posavec, strel z leve strani kazenskega prostora pa je odbil Klemen Mihelak.

26' VRATNICA! Mura je izpeljala hitro akcijo po desni strani igrišča. Po podaji Dardana Shabanhaxhaja se je v priložnosti znašel Roko Jurišić, ki je meril v bližnji kot, a je dobro posredoval Denis Pintol in žogo preusmeril v vratnico.

33' PRILOŽNOST! Dardan Shabanhaxhaj je po levi strani igrišča prodrl vse do kazenskega prostora, nato tudi sprožil, vendar meril v naročje Denisa Pintola.

36' PREKINITEV TEKME! Prekinitev tekme zaradi bakljade navijaške skupine Green Dragons, ki na današnji tekmi slavijo 35 let obstoja.

37' Tekma se nadaljuje.

37' PRILOŽNOST! Nemanja Motika je izvedel kot, po strelu Ahmeda Muhamedbegović pa je Klemen Mihelak žogo izbil čez prečnik.

39' PREKINITEV! Del igrišča je zdaj zaradi bakljade v megli, zato nova sodniška prekinitev.

42' Srečanje se nadaljuje.

42' PRILOŽNOST! Rui Pedro in Justas Lasickas sta izigrala soboško obrambo, strel Litovca pa je ukrotil Klemen Mihelak.

45' PRILOŽNOST! Ljubljančani so po napaki Roka Jurišića izpeljali protinapad, ki ga je z roba kazenskega prostora zaključil Rui Pedro. Klemen Mihelak je bil znova na mesto.

45+3' Roko Jurišić je še enkrat sprožil z leve strani kazenskega prostora, tokrat je meril preko vrat Olimpije.

POLČAS!

46' MENJAVA! Pričetek drugega polčasa v Stožicah! Raul Florucz je v enajsterici Olimpije zamenjal Nemanjo Motiko.

47' PRILOŽNOST! V drugem polčasu so prvi zapretili Ljubljančani, z vrha kazenskega prostora je sprožil Diogo Pinto, Klemen Mihelak pa se znova ni pustil premagati.

52' PREPOVEDANI POLOŽAJ! Ljubljanska mreža se je zatresla, vendar gol Mure ni obveljal zaradi prepovedanega položaja, v katerem se je po podaji Bena Cottrella znašel asistent Timotej Brkić, ki je nato zaposlil strelca Amadeja Marošo.

54' PRILOŽNOST! Zdaj je bil nevaren še Matic Maruško, ki je po podaji Amadeja Maroše s 17 metrov sprožil za nekaj centimetrov previsoko.

58' MENJAVE! Trojna zamenjava v zasedbi Olimpije. Jorge Silva, Ivan Posavec in Admir Bristić so končali tekmo, Zoran Zeljković je v igro poslal Davida Sualeheja, Timija Maxa Elšnika in Mustafo Nukića.

62' PREPOVEDANI POLOŽAJ! Zdaj so zadeli tudi Ljubljančani, a je bil Mustafa Nukić globoko v prepovedanem položaju.

67' PREČNIK! Denis Pintol je žogo po kotu Mure odbil do Bena Cottrella, ki je silovito sprožil z 20 metrov, prvenec v dresu Sobočanov pa mu je preprečil prečnik.

72' MENJAVA! Zadnja menjava domačih, Saar Fadida je zamenjal Dioga Pinta.

76' MENJAVI! Prvič nocoj menja tudi Vladimir Vermezović, namesto Žige Kousa in Bena Cottrella bosta v končnici tekme zaigrala Daniel Katić in Nikola Jovićević.

78' PRILOŽNOST! David Sualehe je podal z leve strani, neovirani Raul Florucz pa je slabo zadel žogo in streljal daleč mimo vrat Mure.

82' MENJAVA! Poškodovanega Matica Maruška, ki je potreboval zdravniško pomoč, je zamenjal Almin Kurtović.

90' Še pet minut sodniškega dodatka

91' RUMENI KARTON! Po prekršku na sredini igrišča je porumenel Timotej Brkić.

92' MENJAVI! V igro sta vstopila Mihajlo Spasojević in Luka Turudija.

92' GOL! Raul Florucz je podal z desne, pred golom pa je bil najvišji Timi Max Elšnik in Olimpijo popeljal v vodstvo.

96' NI GOLA! Soboška mreža se je v končnici tekme zatresla še drugič, a Ruija Pedra ni obveljal zaradi prekrška na sredini igrišča ob začetku akcije.

99' PRILOŽNOST! Mura je bila na pragu izenačenja. Denis Pintol je po predložku Daniela Katića iz rok izpustil žogo, strel Sobočanov pa je z gol črte izbil Justas Lasickas in Olimpijo zadržal v vodstvu.

KONEC TEKME!

Komentarji (54)

Labod (ni preverjeno)

Naj bo uspešno. Će točka bo dobra.

Labod (ni preverjeno)

Že točka...

In reply to by Labod (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

sem vam rekel da ga bo mura popušila ko stara KUZLA

In reply to by Labod (ni preverjeno)

oldgringos (ni preverjeno)

To kaj so delali ljubljanski navijači je primitivizem in zaradi takšnih ne hodijo normalni ljudje na tekme !

In reply to by Labod (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

tele mamino
normalni ljudje sploh ne hodijo na tekmo
na tekmo hodi kanon futer
pomeni manjvredni folk

In reply to by oldgringos (ni preverjeno)

Moravcan (ni preverjeno)

Pitan za pajdaša ka nega več zajterkof v renomeji

Labod (ni preverjeno)

Ne, zdaj so na pišči burgeri.

In reply to by Moravcan (ni preverjeno)

1402560 (ni preverjeno)

V Grandi je najbouksi zajtrk.

In reply to by Moravcan (ni preverjeno)

Vaše ime...... (ni preverjeno)

Tak sterilne mure v napadi kak je letos se ne spomnin. In to bi naj bila najbokša postava v vsej zgodovini mure.Bravo.

narod je čuda (ni preverjeno)

Zakoj Cotrell doj? Prejk njega je cejlanigra šla, zdaj pa več nika skup ne spravijo.

Tb5 (ni preverjeno)

Sramotaaa! Vi da mate miljon šans gola ne date, levonje

Buba99 (ni preverjeno)

Či na zimo ne pripelajo nič pametnoga borba za obstanek ..

Tb5 (ni preverjeno)

Nesposobnezi, tirajte vse iz Murske, fuuuuj

Prava špica (ni preverjeno)

Maroša igrač utakmice

Black drek (ni preverjeno)

Gonte se z Murske Šminkere zabacene!!!

Tati (ni preverjeno)

Glavno da ga dobijo. Vernezovič drugič menjaj v 99 minuti, potem dobimo gol v 101 minuti. Moj Mihelak gol si zopet popapal.

tutu (ni preverjeno)

Načeloma bi bilo boukše, če bi osto v goli, ampak bi Elšnik prišo neoviran do strela pet metrov pred golon in skoraj sigurno zabil. Tu je obramba isto kriva kak Mihelak. Sicer pa je Mihelak gnes brano več kak zadosta dobrih šans Olimpije, tak ka ga nebi pribijo na križ

In reply to by Tati (ni preverjeno)

Tari (ni preverjeno)

Saj ga ne, le pravim da je zamudil z posredovanje. Obramba pa klasika, nobeden od igralcev ni ŝel na žogo pri prejetem golu. Vsi so zopet samo stali pa gledali kako Elŝnik skoči in da gol. Med 4 obrambe igralce.

In reply to by tutu (ni preverjeno)

tutu (ni preverjeno)

Načeloma zelo dobra tekma, puno prilik z obeh strani. Tu neman kaj povedate, čestitke obema ekipama! Lejko bi komot bilo tudi 3:3 na konci. Ampak palik dobleni gol na konci tekme. Joj, joj, joj, z glave že vsaj peta tekma to sezono, štero so izgubili v končnici. Bi me zanimala statistika, kelko točk bi mela Mura (in kak bi zglednila cela lestvica prve lige), če bi tekma trajala samo en polčas, če bi trajala 60 minut, 80 minut ali 90 minut. Po mojen bi po prvon polčasi bili negi na vrhi, te pa na dolžino tekme vedno slabši

Mura je večna (ni preverjeno)

so pubeci brez kondicije
A si predstavlate da bodo ti pubeci kdaj sexali
pa ovi niti prvega polčasa ne bodo vzdržali
Potem se bodo pa pizdili da jih babe varajo
z migranti
Take pubece je treba fuknit vun iz stadiona
in pripeljati nove zdrave slovenske pubece

In reply to by tutu (ni preverjeno)

Keeway (ni preverjeno)

Vermezovič kriv za poraz! Naženite ga nazaj od koder je prišel!

Tiinjaz (ni preverjeno)

Sledi derbi z Rogaško. Bravo jugoviči iz Murske.

569w9w3 (ni preverjeno)

Muri nakonci utakmice spet IQ svalil kot vedno hahaa

Miklos (ni preverjeno)

Ka je to mura ? Kaj za na krü namazate ?

terraC (ni preverjeno)

Ha ha ha, pa še 10000x ha ha ha.... pa kak vas je nej sran šalabajzeri eni? Kak vas je nej stran vse fkuper v ton zavoženon klubi????!!!!!

Aj (ni preverjeno)

Vermezovic piši si na dušo

realnooo (ni preverjeno)

KA MATE OD TOGA CE MURA ZMAGA ALI ZGIBI!!!???

1402560 (ni preverjeno)

Redno smo jih presenetili.

Gol (ni preverjeno)

Kakse bedne mate ka palik sinfate decke borili so se pac tou je nogomet

stangas (ni preverjeno)

od nešteto šans trbej gole date lejko se ti borijš, če nakonce itak Olimpija nese 3 točke

In reply to by Gol (ni preverjeno)

Vodka (ni preverjeno)

Vermezovič je zahteval tekmo menjal Contrelija edini ki je kaj pokazal obramba slaba

Mmmm (ni preverjeno)

Prva stvar ka leiko poven, trener je nikaj nej krijv. Scele ste novoga trener in pa je nej dobro. Marosa, ene zoge nevej zadrzate. Saki ka ma dvej minuti casa ga malo porine. Ze je cas ka dobi priliko Raduha. Drugace pa trbej pripelate pravoga napadalca, enoga veznoga in obrabnoga igralca.

TELE OD TRENERA (ni preverjeno)

Kakšo tele moraš biti, ka v podaljšku tekme, zadnje 3 minute, zamenjaš 2 igralca iz ekipe, ki se je do sedaj odlično branila, jes celo mislim ka je to diverzija tega vašega srbina Vermezoviča, ker druge pametne razlage ni, ženite si ga v 3 krasne. Zakaj ne brani Raduha, ki je dosti boljši od tega konja.

HOČEMO RADUHA (ni preverjeno)

Zakoj ne brani Raduha ?

jašist (ni preverjeno)

Teleban, Mihelak je rešil da niso dobili več golov.

In reply to by HOČEMO RADUHA (ni preverjeno)

vrag od vraga (ni preverjeno)

Rešil že, a take gole iz peterca pa je že tudi dobil najmanj tri. Samo na žogo je šel prepozno. Kdo pa je tudi skočil od obrambnih igralcev na to centrirano žogo. Nobeden.

In reply to by jašist (ni preverjeno)

RADUHA V BELTINCE (ni preverjeno)

Iz zanesljivih virov vem da Raduha ide v Beltince, kot pomoč za 1. ligo.

Aksentije (ni preverjeno)

Prekleta nesposobna banda, betonskih mešalcev. Jebite si mater in potem naj pred tekmo še enkrat brkonja filozofira.

DAJMO BELTINCI (ni preverjeno)

MURAŠI POGLEDNITE SI LESTVICO:
1. BELTINCI 36
2. NAFTA 36
Potem dugo dugo nikogar pa potem GORICA 28
Jau, da vkup pridemo z Muro v pokali kak vam gor včesnemo.

Vaše ime ..... (ni preverjeno)

Ja istina je samo z to razliko ka de vütro nafta pred beltincami z 39 točkami.

In reply to by DAJMO BELTINCI (ni preverjeno)

REALen (ni preverjeno)

Eni boukše ka bi krave pasli na travniki, trener pa koze,...!

ŽUTI, ŽUTI, ŽUTI (ni preverjeno)

MURAŠI POZDRAV IZ BELTINEC OD ŽUTIH

jašist (ni preverjeno)

Profesionalni kritiki, kaj bi pa vi naredili ? Nagnali ste Čuntalo, Grabiča, zdaj vam ta trener ne odgovarja. Tudi Šimundžo ste tirali ko je Mura izgubila. Kdor ne more gladati TV in tekme na stadionu, naj gleda Ivana domobranca in posluša njegove monogovore.

go (ni preverjeno)

Jebo ti domobranec mamu.

In reply to by jašist (ni preverjeno)

Psihič - df (ni preverjeno)

Pa si prišo na sfoj račun, ka si lejko raztrouso eno par psihopatskih.

Doktor55 (ni preverjeno)

Bravo Mihelak, bil na tekmi, bog pimagaj marosa prepocasen kous izven forme napada niksoga jovicevic se 1 zoge tekmo arsenalovca menja pa bil najbolj agilen
Zalost zalost
Najbrz res da se sabanadaj pa brkic v zimi odata pa se Kuzmic umika saj sta z zidaron skregana

Huuuuh (ni preverjeno)

Maroša je preslab. Maruško isto preslab. To sta že 2 velkiva problema v ekipi. Golman mihelak lejko brAni samo v nk šalovci.

Bison (ni preverjeno)

Balažic in v prvi vrsti Vermezovic sta bila na izobraževanju pri slovenskem trenerju Olimpije.

Plantave (ni preverjeno)

Mura nüca enoga dobroga psihologa... za končnice... kak pri šahe.

Sssss (ni preverjeno)

Zidarske majster v gol, elektronik pa v napad in rezultat toga dela je Cirkus z imenom Mura.

Dobra borba (ni preverjeno)

Dobro ste se borili deči, drugič bou

Zdrava pamet (ni preverjeno)

Špot pa sramota Severo-vzhoda!!!
Ta Rajbarova najboljša ekipa ni vredna Murinega grba!!!

muraš55 (ni preverjeno)

KURTIVIČ IN JOVIČEVIČ STA POJEDLA GOL!!

vrag od vraga (ni preverjeno)

Saj sta pa ljubljančana in morata gledati za svoje.

In reply to by muraš55 (ni preverjeno)

Starejše novice