Resda je šlo zgolj za pripravljalno tekmo, ne glede na to pa je prekmurski derbi Beltincev in Mure na tribune zvabil kar 1400 gledalcev. Ljubitelji nogometa so videli kar pet zadetkov in dva preobrata, po zadnjem je zmaga pripadla oslabljenim Sobočanom.

Sončna sreda je v Športni park Beltinci zvabila kar 1400 ljubiteljev nogometa, ki so v prekmurskem spopadu Beltincev in Mure videli kar pet zadetkov.

Po preobratu v zaključku tekme je zmaga pripadla Sobočanom, ki so zaigrali z dvema enajstericama, a so se tudi gostitelji predstavili z več kot spodobno predstavo.

Beltinčani so zaigrali brez prvega asistenta lanske sezone Luke Pihlerja, prvič pa je rumeni dres oblekel Filip Kosić. Precej bolj oslabljena je bila Mura, saj je Dejan Grabić pogrešal Matica Maruška, Filippa Tripija, Kobieja Morrisa, Nika Kasala, Dardana Shabanhaxhaja, Samsindina Oura in Klemna Pucka.

BELTINCI KLIMA TRATNJEK - MURA 2:3 (0:1)
Strelci:
 Štrakl (52'), Kralj (69'), Dobrovoljc (40'), Petković (76', 79').
Beltinci: Zver, Štrakl, Kaučič, Dvoršak, Kokol, Rantaša, Sočič, Kosić, Zorman, Emruli, Čakš. Igrali so še: Moćić, Kralj, Leban, Trbežnik, Kmetec. Trener: Damjan Gajser.
Mura - prvi polčas: Mihelak, Kous, Cipot, Dobrovoljc, Kuzmić, Kurtović, Brkić, Jovićević, Klepač, Šarić, Brdik. Drugi polčas: Raduha, Graj, Proleta, Sadriu, Črnko, Turudija, Zličić, Ignjić, Jelovica, Ščernjavič, Petković. Trener: Dejan Grabić.

Beltinci boljši v uvodu, Mura povedla pred odmorom

Beltinci so prvič zapretili v tretji minuti, ko je Adis Emrulu po protinapadu iztržil podajo iz kota, po kateri pa ni bilo nevarnosti. V deseti minuti, po novem kotu, je z glavo poskušal Vito Štrakl, a je meril preko vrat.

Nogometaši Mure, ki so dopoldne vadili v Rakičanu, v uvodni četrtini niso odigrali nevarnejše akcije, po premoru za osvežitev pa so si priložnost za vodstvo priigrali Beltinci. Robert Čakš je krenil po levi, prišel do zaključnega udarca, s posredovanjem pa se je izkazal Klemen Mihelak.

Na prvi strel črno-belih je bilo potrebno počakati do 33. minute. Srđan Kuzmić je sprožil s kakšnih 25 metrov, meril v oddaljenejši kot, žoga pa je poletela mimo leve vratnice. Tri minute kasneje se je za poskus z razdalje odločil Robert Čakš, vendar je tudi on meril mimo vrat Mure.

Sobočani so povedli ob koncu 40. minute. Mihael Klepač je podal iz kota, pred golom pa je najvišje skočil Gaber Dobrovoljc in ob pomoči prečnika dosegel prvi gol v črno-belem.

V drugem polčasu trije zadetki in dva preobrata

Mura je v drugi polčas zakorakala z novo enajsterico, domači strateg Damjan Gajser pa je v igro poslal Stefana Moćića in Jana Bruna Kralja. Prav on je bil nevaren v tretji minuti drugega polčasa, ko pa se rezultat ni spremenil, so pa Beltinčani izenačili v 52. minuti, ko se je v gneči po kotu najbolje znašel bivši up Mure Vito Štrakl.

V 69. minuti je sledil popoln preobrat gostiteljev. Florijan Raduha je sicer odbil prvi strel Roberta Čakša, ki pa je nato zaposlil neoviranega Jana Bruna Kralja, ki je z bližine zadel za vodstvo Beltincev. Mura je za izenačenje potrebovala sedem minut. Večino dela je s podajo med osrednjima branilcema opravil Lazar Zličić, ki je v ogenj poslal Nikolo Petkovića, ta pa je žogo le še spretno dvignil preko Stefana Moćića.

Ob koncu 79. minute se je beltinska mreža zatresla še tretjič, lepo podajo Tilna Ščernjaviča je v drugi zadetek na tekmi pretvoril Nikola Petković. Srb je z močnim udarcem zadel pod prečnik.

Mura bo v soboto gostovala v Avstriji, kjer se bo pomerila s Sturmom.

Komentarji (31)

Ekrem (ni preverjeno)

To je nej m od mure ....

Janšist (ni preverjeno)

Za 1 leto spet konferenčna liga ! To vam je obljubil Janči kumrovački komunajzar !

In reply to by Ekrem (ni preverjeno)

Ssssss (ni preverjeno)

Kelko pa STOPNINA bijla.

In reply to by Ekrem (ni preverjeno)

Falko (ni preverjeno)

Rajbar ka si tao z mure napravo??
Ge je geld???

opazovalka (ni preverjeno)

v kasi beltinske šume je geld sodeč po današnji vstopnini

In reply to by Falko (ni preverjeno)

pomurc (ni preverjeno)

Če ne bo pravih okrepitev, bo to sezono več kot očitno borba za obstanek. To danes ni bilo ničemur podobno.

slavni influencer (ni preverjeno)

PENEZI PENEZI PENEZI ZA VEDNO.

Xxxxx (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec socialna socialna socialna za vedno. Prekleti psihič.

In reply to by slavni influencer (ni preverjeno)

Tttrto. (ni preverjeno)

Oslabljena Mura, pravijo. Na kateri poziciji so oslabljeni???

diebstahl (ni preverjeno)

Moreš pijtate na keri so nej? Mihelak je OK golman...

In reply to by Tttrto. (ni preverjeno)

Pa (ni preverjeno)

To so kavbojske lige v drugih državah 5 liga je to

geeks (ni preverjeno)

te kavbojske lige imajo tudi kavbojske vstopnine

In reply to by Pa (ni preverjeno)

Žuteprdece (ni preverjeno)

Kelko so Markece prosile za to mantranje?

In reply to by geeks (ni preverjeno)

aaaaaaaa (ni preverjeno)

7 ojrof

In reply to by Žuteprdece (ni preverjeno)

štrik frik (ni preverjeno)

7€? ka je tou bila tekma prve lige za tou cejno?

In reply to by aaaaaaaa (ni preverjeno)

9999 (ni preverjeno)

Kakša Mura ? Beltinci boljši celo tekmo in na konci po sreči zmaga nikše Mure.

werwkfm (ni preverjeno)

Pa ste lekar beltičare prišle na svoj račun, ka ste lejko s 1ligaško muro špilale. Realne ste pa fejs. Mura 2 polčas špilala s 5 mladinci, v 1 z 1 maldincon pa 1 kadeton in vi mislite, ka ste zarade včerajšnje predstave na nivoje mure? To, ka so včera pr mure falile kasalo, morris, maruško, tripi, ouro, shabanaxay, pucko pa po tvoje nema nikše veze? Smigejo se lejko muraše, kere so s slabo igro in z mešanico članske ter mladinske ekipe še vedno zmagale beltince. Edino merodajno de prvenstvo. Tan pa mo vidle ge de mura pa ge beltince. Še vedno pa je 1 liga razlike, če van paše ale nej. Je pa bila čudovita kulisa.

In reply to by 9999 (ni preverjeno)

Prop4ad (ni preverjeno)

Eno je ka si navijač, eno je pa ka si objektiven navijač.
V vsakon primeri bi jin mogli gor naklati. Ali na zalost so na hipe so bouksi bili.. ne pozabi ovi so pol profesionalni..

In reply to by werwkfm (ni preverjeno)

ic (ni preverjeno)

Škoda, da za Beltince ni branil Zver, pa da so osrednji branilci pri domačinih z preigravanji zgubili žogo in Muri omogočili preobrat.

Janšist (ni preverjeno)

Ja škoda za to, škoda za ovo, škoda ka so nej Beltinci zmagali. Škoda !

In reply to by ic (ni preverjeno)

Bsnejw (ni preverjeno)

Ali je mura tak slaba ali beltinci tak dobri...

Chirikhli (ni preverjeno)

Buček je nej za Muro špilo v prvon,..?!

Opam (ni preverjeno)

Gnes san si ogledo tekme pa nemren se odlocit ali je mura zrela za 2ligo ali beltinci za 1.
Tezko bo to sezono mantranje igralcov plus navijacov :-(

navijač (ni preverjeno)

sama žalost Mura slabša od Beltinec in što je za to kriv zidar!

Lujzijos (ni preverjeno)

Hja tak je vejpa mamo najbokšoga športnoga direktora v zgodovine mure zidara.. vkup oženjeno vse ka je možno glavno ka je kvantiteta jebeš kvaliteto ..

Opalaa (ni preverjeno)

Rajbar pa Kuzmič … dajta prosim eden drüjgomi žile vrežita … prosim!

Kemicen78 (ni preverjeno)

Lejko bo trenere včeraj menjali.

Q (ni preverjeno)

Grozni ste….

Prekmurski (ni preverjeno)

Mura je rejsan nej blestela, ali soditi po tekmi sredi najtežjoga dela priprav, na keroj je nej špilalo sedem standardnih članov, je pa šanso dobilo par takših mladincov, ka v prvenstvi niti na klop nedo prišli, je pa tudi skregano z vsako logiko. Glavno ka pluvlete.

Dejstvo je, ka de velka večina od sedmih manjkajočih - Maruško, Tripi, Morris, Shabanhaxhaj, Kasalo, Pucko in Ouro (če ostane) - standardnih članov prve enajsterice. Poleg toga so še zajtra trenerali, kar se tudi pozna.

Borci (ni preverjeno)

Če nega pejnes moraš vstopnino pobrati, mojo karto sem dal moji sousidi inšpektorici.

Vaše ime..... (ni preverjeno)

Bravo vsi se krepijo Maribor,Olimpija,Celje edino mura nadaljuje z vlače jon drugorazrednih balkancov. Bravo uprava z Rajbaron in Grabićon na čeli.

Starejše novice