Nov gostinski lokal na Slovenski ulici že kmalu odprt. Izvedeli smo, kako se bo imenoval, lastniki pa so razkrili tudi del ponudbe.

Kot smo poročali v mesecu aprilu, se na Slovenski ulici v Murski Soboti kmalu obeta še en gostinski lokal, ki bo ponujal futuristično 'street food' ponudbo in posebno praženo kavo.

Gre za gostinski lokal, ki se bo nahajal med Bunkerjem in trgovino z lokalnimi izdelki Naša bauta, odpirajo pa ga lastniki lokalnega podjetja Francfranc.  

Sodobna ulična kulinarika in poudarek na lokalnih ponudnikih

Črtomir Just iz podjetja Francfranc je takrat glede ponudbe novega gostinskega lokala za Sobotainfo razkril, da pripravljajo odprtje bistroja, ki se bo osredotočal predvsem na ulično kulinariko oziroma 'street food'.

Ne bo pa šlo za običajen 'street food', saj nameravajo dati velik poudarek na lokalne ponudnike in sezonsko hrano.

Obljubljajo tudi brezmesno oziroma vegi ponudbo, zanimive sendviče, juhe, dnevno ponudbo ter trendovske solate oziroma, kot jim nekateri rečejo 'poke bowle', je pojasnil.

Kot je za Sobotainfo še dodal Just, pripravljajo nekaj sodobnega, »nekaj kar v Murski Soboti še ni«. Med drugim so se povezali tudi s prestižno kavarno Stow Coffee Roasters, ki deluje v Ljubljani.

Bistro se bo imenoval Gostilnica Franc

Kako se bo omenjen bistro imenoval ter kdaj načrtujejo odprtje pa nam takrat novi najemniki prostorov še niso želeli razkriti, dejali so le, da se bo bistro odprl v začetku poletja, »v roku meseca ali dveh zagotovo«.

In kot kaže se odprtje novega gostinskega lokala res obeta že kmalu.

Na družbenem omrežju Instagram smo nedavno s strani lastnikov podjetja Francfranc zasledili nov profil, ki se imenuje Gostilnica Franc, kot bo tudi ime bistroja na Slovenski ulici. V opisu profila pa je prav tako zapisano, da se odprtje obeta kmalu.

Del jedi in napitkov že predstavili na Soboških dnevih

Gostinci, ki bodo delovali v novi Gostilnici Franc so se minuli konec tedna prav tako že predstavili na festivalu Soboški dnevi, kjer so obiskovalcem prvič ponudili svoje jedi in napitke. 

Pripravili so posebno vrsto sendvičev, ki so jih poimenovali PAF by Franc. Ponujali so Piščančji PAF, Svinjski PAF ter Tofujev PAF za vse, ki se prehranjujejo vegetarijansko. 

Poleg hrane so imeli na voljo tudi napitke, med drugim koktejl Tom Collins ter poseben kavni napitek Cascara Cold Brew

Obiskovalcem so namignili, da se odprtje gostilnice na Slovenski ulici obeta v roku enega meseca. Pred tem pa bo možno njihove jedi ponovno preizkusiti še na Sočni vilici, ki se obeta 14. julija.

Komentarji (15)

vend (ni preverjeno)

odlične sendviče, 2x šou na njega na soboškej. tak naprej dečke!

Globoko (ni preverjeno)

Bravo! Želim vam puno uspeha.

swenn (ni preverjeno)

Bravo, komaj čakan ka se odprej. Super sendviči so bilij na Soboških.

Jdhs (ni preverjeno)

Ka bi dal ka bi bilau nekaj za normalno cejno od 5-6e pa ka bi se cilau najo, ka bi clovek v toj preluboj murske sobote lejko sau kaj gejst za malico raazen k zvejzdi

Opazovalka (ni preverjeno)

De trbelo probati kda do odprli 😎

Chirikhli (ni preverjeno)

Dobro pa zanimivo se čüje! Dober, kvaliteten sendvič je sigdar aktualen, pa vrejden tej pejnez! Tudi ostala ponudba je OK. Neka novoga v Soboti,,..dobrodošlo! Tudi sendvičarna poleg Caffe parkA je bila dobra, to pa se čuje top! Dati priložnost, probati, pa bomo vidli,...Edino frekvenca lidij je mogoče tak, tak!? Dosta uspeha ekipi,...!

edenandonly12456789 (ni preverjeno)

Vse super in prav, me pa zanima zakaj vsi ponujajo "moderno" prehranjevanje - beri veganska in podobno, za tiste ki pa imamo zdravstvene omejitve - celiakija, pa se ne moremo v Prekmurju skoraj nikjer najesti....
Žalostno - glavno ka majo "influenceri" za jesti

Sedecrem (ni preverjeno)

Vse ok,me veseli,ka se odpira tudi ta zadeva,samo ime gostilne je za menej sploj nej izvirno.

dap-dap (ni preverjeno)

NOVO na Sobotainfo: HOROSKOP ! Končno nekaj aktualnega ko so ga na MV ukinili !!

Proizvodnja (ni preverjeno)

Skoda, ka so kranjske zginile iz ponudbe vsepovsod. Drugace naj jim uspe, sami bodo sproti ugotavljali ce bodo kaj spreminjali sproti.

Tuintam (ni preverjeno)

Še en prispevek k epidemiji debelosti

Ne zaupat Turkom (ni preverjeno)

youtu.be/vlBApph2wqw
youtu.be/XYejSdQqbF4

Jack000000 (ni preverjeno)

sendviči in trava, to je street food ? :D

89000 (ni preverjeno)

8€ za sendvič v Murski Soboti? Toliko sem dal za sendvič v centru Londona. Ni čudno zakaj imajo ime PAF. Lahko bi tudi poimenovali v LOL sendvič ali WTF sendvič.

SHadOW-666

Lahko ti odpreš restavracijo plačaš vse stroške in prodajaš za ugodnih recimo 3eur. Izvoli.

In reply to by 89000 (ni preverjeno)

Starejše novice