Foto: Bobo
Timiju Zajcu se je po dveh serijah nasmihal naslov svetovnega prvaka v poletih, a se bo moral Štajerec zadovoljiti z bronasto medaljo.

Stefan Kraft je novi svetovni prvak v poletih. Za Avstrijcem je zaostal Andreas Wellinger, Timiju Zajcu pa je pripadla bronasta kolajna.

Najboljši Slovenec na svetovnem prvenstvu, ki ga je letos gostil avstrijski Kulm, je vodil po prvi in drugi seriji, v današnji tretji seriji pa ni uspel ponoviti dolžine, ki je uspela Avstrijcu in Nemcu.

Triindvajsetletni član kluba z Ljubnega si je prvi dan s poletoma 228,5 in 227 metra priboril 12,3 točke prednosti pred Kraftom, ki je v tretji seriji pristal pri 228 metrih in prevzel vodstvo. Zajc je ob prednost potreboval kakšnih 216 metrov, a je doskočil pri 209,5 metra, kar je bilo dovolj za tretje mesto.

Kos na petem mestu

Lovro Kos je imel s petim mestom po dveh serijah dobro izhodišče v boju za medaljo, a tudi 221 metrov ni bilo dovolj, da bi izboljšal svojo uvrstitev. Domen Prevc je z 203,5 metra zasedel 14. mesto, Peter Prevc pa je polet po težavah po odskoku končal že pri 132 metrih in je na lestvici zdrsnil na 26. mesto.

Organizatorji so imeli v sobotnem sporedu precej težav z vetrom, saj so odpovedali poskusno serijo, nato pa so bili prisiljeni prestaviti tudi začetek sobotnega tekmovalnega sporeda. Žirija je večkrat zasedala in start premikala za 15 minut, tretja serija pa se je pričela ob 16. uri.

Slovenija tako ostaja z dvema skakalcema z naslovom svetovnega prvaka v poletih. Leta 2012 je bil na Vikersundu najboljši Robert Kranjec, štiri leta kasneje na Kulmu svetovni prvak postal še Peter Prevc. 

Komentarji (4)

Opazovalka (ni preverjeno)

zajc je skočil do kurza

Niko i ništa (ni preverjeno)

če bi mu nastavili korenček bi skočil na prvo mesto

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

gost2020 (ni preverjeno)

če bi tvoji mami nastavili kurec bi tudi daleč skočila

In reply to by Niko i ništa (ni preverjeno)

white

ka ovo tele staretovo je pa bil zalokani,samo nekšno smrkanje se je čulo po TV

Starejše novice