Foto: Peter Dominko
Odbojkarji Panvite Pomgrad so v Puconcih nadigrali španski Teruel ter nekdanje udeležence lige prvakov premagali z izidom 3:1. Dejan Fujs želi takšno igro videti še v prvenstvu, novinec Sergej Drobnič pa obljublja, da v Španijo ne bodo šli samo na izlet.

Okrog 500 gledalcev je v Zeleni dvorani spremljalo odlično predstavo odbojkarjev Panvite Pomgrad, ki so se po štirih nizih razveselili ene najprestižnejših zmag v zgodovini kluba.

Odbojkarji Pamese Teruel so sedemkratni državni prvaki Španije, še šestkrat so slavili v pokalnem tekmovanju. O slovesu kluba iz Aragonije veliko pove podatek, da so Španci šest sezone odigrali tudi v CEV Ligi prvakov.

Drži, da trenutno ne spadajo v sam vrh španskega prvenstva, a tudi Sobočanom v zadnjih tednih niso cvetele rožice. Varovanci Dejana Fujsa so namreč izgubili ligaški tekmi s Triglavom in Fužinarjem, na evropski preizkušnji pa so dokazali, da zadnje ligaške predstave niso pravi pokazatelj dejanske kakovosti.

»Fantom čestitam za prikazano igro in zmago proti renomirani španski ekipi. Prikazali smo poletno igro v vseh elementih, tako pri začetnem udarcu kot tudi pri bloku, obrambi in napadu. Bili smo ekipa, kot jo pričakujem.

Upam, da je ta tekma dodaten zagon za domače prvenstvo, v katerem smo malo 'zaspali'. Zdaj smo videli, koliko smo vredni in koliko lahko igramo. Od ekipe bom zahteval, da bodo kriteriji postavljeni višje kot do zdaj,« je bil po zmagi jasen Dejan Fujs.

Najprej Maribor, šele nato povratna tekma v Španiji

»Na zadnjih dveh ligaških tekmah praktično ni bilo energije in zato tudi takšen rezultat. Na to sem fante opozarjal že nekaj časa. Tudi pred to tekmo sem poudaril, da s takšno energijo ne moreš premagati nikogar, niti slabšega od sebe, kaj šele boljšega.

Danes je bila energija prava in ta energija je prinesla zmago. Če bomo to prenesli v državno prvenstvo, bodo prišle zmage, boljše igre in tudi boljše razpoloženje v moštvu,« je poudaril soboški strateg.

Fujs po tokratni predstavi ni imel razlogov za nezadovoljstvo. Najizkušenejši Nenad Šormaz je bil vlečna lokomotiva z 20 točkami, 17 jih je prispeval Stefan Mirković. Izpostaviti velja tudi 11 točk mladega Vida Suhadolnika, ki na evropskih tekmah vse bolj potrjuje svoj talent.

S kakšnimi ambicijami pa bodo Sobočani odpotovali v Španijo? Fujs o tem še ni želel govoriti, saj Sobočane že v petek čaka ligaški obračun z Mariborčani:

»Najprej se moramo osredotočiti na petkovo tekmo z Mariborom. Dati moramo vse od sebe, da nekaj iztržimo iz te tekme. Najprej Maribor in šele nato o tekmi v Španiji.«

Novinec Drobnič vesel, da je lahko pomagal ekipi

»Lepo je zgodbo v novem klubu pričeti z zmago, še posebej v evropskih tekmovanjih, v katerih so ekipe na višji ravni in zato je zmaga še nekoliko slajša,« je pred mikrofonom Sobotainfo dejal Sergej Drobnič, ki je odigral prvo tekmo v dresu Panvite Pomgrad.

Nekdanji sprejemalec Krke, kamniškega Calcita in Salonita z izkušnjami iz Italije, Avstrije in Finske je s svojim vstopom na parket vnesel nekaj dodatne energije in dosegel tudi tri točke.

Kot je dejal sam, želi ekipi pomagati do zmag, veseli pa ga, da so s soigralci odigrali kot ekipa in je lahko tudi sam prispeval k zmagi. Sobočani so z njim dobili dodatno širino, možnost menjav in tudi boljše delo na treningih, pa je o novincu povedal Fujs.

Panvita Pomgrad je tudi na račun dodatne širine v kadru prišla do velike in morda tudi presenetljive zmage. Pamesa Teruel je imela pred tekmo vlogo favorita.

»V odbojki je tako, da mora ekipa vlogo favorita dokazati na igrišču. Potrebno se je potruditi za vsako točko in potem se vidi, koliko si dal od sebe. Danes smo pokazali več od nasprotnika in smo zasluženo zmagali,« je še dejal Drobnič.

Želijo si novega napredovanja

»Najprej je v mislih tekma z Mariborom, ki jo moramo dobiti, saj nam manjka nekaj točk. Potem pa gremo s polnim zagonom v Španijo, da zmagamo še enkrat in si zagotovimo napredovanje.

V Španijo nočemo zgolj na izlet, dali bomo vse od sebe, da dosežemo zmago in napredovanje v naslednji krog,« je ob pogledu proti prihodnji sredi, ko bo v Teruelu odigrana povratna tekma, še dejal odbojkar iz Kočevja.

Sobočani so se v Zeleni dvorani razveselili še ene evropske zmage, konec oktobra so bili v Puconcih boljši tudi od ciprske Omonie. Z uspehom v Španiji bi se prebili med šestnajsterico najboljših ekip pokala CEV Challenge.

Zmagovalec slovensko-španskega obračuna se bo v osmini finala tekmovanja pomeril z boljšim iz dvoboja med madžarskim Foxconn Szekesfervarjem in švicarskim Näfelsom.

Včeraj so bili na domačem parketu s 3:2 v nizih boljši Madžari.

Starejše novice