Foto: Peter Dominko
Soboški odbojkarji se veselijo nove evropske zmage. Panvita Pomgrad je v Puconcih dobila prvo tekmo šestnajstine finala pokala CEV Challenge, španski Teruel je v Zeleni dvorani ob bučni podpori navijačev klonil po štirih nizih.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so pred 500 gledalci v Zeleni dvorani dobili prvo tekmo šestnajstine finala evropskega pokala CEV Challenge.

Dvoboj s špansko Pameso Teruel, ki se lahko pohvali z igranjem tekem CEV Lige prvakov, je v Puconcih ponudil zanimivo odbojko, več pa so pokazali gostitelji in se veselili zaslužene zmage s 3:1 v nizih.

Sobočani bodo na jugu Aragonije, kjer bo povratna tekma odigrana 29. novembra, branili pomembno prednost in se skušali prebiti med šestnajst najboljših ekip tekmovanja CEV Challenge.

PANVITA POMGRAD - PAMESA TERUEL : (28:26, 23:25, 25:18)
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda, Šormaz, Drvarič, Vrabl, Suhadolnik, Horvat, Legen, Bedrač, Drobnič, Novak, Mirković. Trener: Dejan Fujs.
Pamesa Teruel: Lorente, Mendez, Martinez, Ferrandez, Tellez, Zelayeta, Pont, Valino, Igual, Gamiz, Vildosola, Fresquet. Trener: Maximo Torcello.

Sobočanom uvodni niz

Sobočani so dvoboj odprli z napadom Nenada Šormaza, po neuspešnem poskusu Victorja Mendeza pa so prvič vodili tudi za dve točki, s 5:3. Španci so nato izenačili, po napadu Axela Telleza pa so prvič na tekmi vodili s 5:6.

Domača ekipa vseeno ni dovolila, da bi gostje pobegnili. Pomurci so po nekajkratnem izenačenju znova povedli s 15:14, po bloku Vida Suhadolnika, ki je nato blokiral še za 16:14 in Špance prisilil v polminutni odmor. Le-ta ni zalegel.

Suhadolnik je z novim blokom povišal na 18:15, po avtu Špancev za 19:15 pa je sledil nov posvet gostov. Po španskem približanju na 22:20 se je za odmor odločil tudi Dejan Fujs, Stefan Mirković pa je takoj zatem napadel za 23:20.

Sobočani po napadu Šormaza za 24:21 niso izkoristili treh zaključnih žog in Teruel je izenačil na 24:24. Španci so nato rešili še dve zaključni žogi, po neuspešnem udarcu Maura Zelayete pa je Mirković priigral zmago v prvem nizu.

Španci izenačili

Gostje iz juga Aragonije so bolje odprli drugi niz, Dejan Fujs je pri rezultatu 1:4 posegel po prvem odmoru, kljub temu pa je Teruel povedel s 4:8. Pomurci se niso predali, po bloku Žana Bedrača in asu Stefana Mirkovića so znižali na 7:8, nakar se je z odmorom odzval tudi strateg Špancev.

Gostje so nato znova pobegnili na 9:14, Fujsu pa ni preostalo drugega, kot da uporabi še drugi odmor. Takoj po njem je uspešno napadel Leonardo Doda, gostje pa so vrnili preko Zelayete. Gostitelji se pri zaostanku z 10:16 niso predali, dosegli so tri zaporedne točke, a bližje od tega ni šlo.

Ko se je že zdelo, da je niz pri rezultatu 16:21 izgubljen, je igro poživil novinec Sergej Drobnič, Panvita Pomgrad pa se je z njegovim začetnim udarcem približala na 21:22. Po napadu Šormaza je sledil španski odmor, po katerem je Drobnič žogo poslal v mrežo.

Odbojkarji Teruela pri vodstvu z 21:24 niso izkoristili dveh zaključnih žog, so pa po znižanju na 23:24 tretjo. Izid v nizih je poravnal Emilio Ferrandez.

Sobočani v tretjem nizu na visoki ravni

Uvod tretjega niza je pripadel domačinom, Doda je povišal na 5:2. Serijo Sobočanov ob začetnem udarcu Urbana Drvariča je skušal z odmorom prekiniti Maximo Torcello, a je Doda povišal na 6:2. Po napadu Šormaza je bilo 8:4, Španci pa so se približali na 9:8 in po asu Martineza izenačili na 9:9.

Panvita Pomgrad je z začetnim udarcem Drvariča spet prišla do občutnejše prednosti. Po napadu Šormaza za 14:11 je Torcello porabil še drugi odmor, gostje pa so s točko Mendeza prekinili domači nalet.

Teruel se vseeno ni uspel približati, nasprotno, Mirković je z blokom povišal na 17:13, nato pa je napad gostov blokiral še Nik Legen za 18:13. Po neuspešnem napadu Martineza, ki je žogo nekajkrat poslal preko domačega bloka, je bilo 20:14, po napadu Šormaza pa 23:17.

Suhadolnik in Drvarič sta z blokom za 24:17 priigrala zaključno žogo, drugo je za zmago v tretjem nizu izkoristil Nenad Šormaz.

Drobnič vnesel dodatno energijo

Teruel je četrti niz odprl z izidom 1:3, gostitelji pa so prvič vodili s 6:5. Sledilo je izenačeno nadaljevanje, Fujs pa je pri zaostanku z 8:9 posegel po odmoru, točko kasneje pa je namesto Dode v igo poslal Drobniča.

Sledile so tri zaporedne točke Sobočanov za vodstvo z 11:10, zato je po odmoru posegel še Argentinec na klopi Špancev. Gostje so nato vztrajali za petami Panvite Pomgrad, ki je po bloku Žana Bedrača povedla s 17:15.

Drvarič in Bedrač sta nato družno blokirala za vodstvo z 19:16, Torcello pa je potegnil ročno zavoro z odmorom. To ni ustavilo domačinov, ki so po napadu Drobniča povedli z 21:17, a so se nepopustljivi gostje približali na 21:20.

Fujs je skušal svoje varovance umiriti z odmorom, a so Španci v naslednji igri po dolgi izmenjavi prišli do izenačenja na 21:21, nato še do vodstva z 21:22 in 21:23. Sledil je blok Dode Martinezu za 22:23, po začetnem udarcu Drvariča pa izenačenje na 23:23.

Španci so po napadu Mendeza prišli do zaključne žoge, ki je ostala neizkoriščena po slabem začetnem udarcu, a je Martinez Teruelu priigral novo priložnost. Z izenačenjem na 25:25 je odgovoril Mirković in nato priigral zaključno žogo Sobočanom, a je slavje domačih preprečil Martinez.

Sobočani po avtu Špancev niso izkoristili vodstva s 27:26, Bedrač pa je priigral novo zaključno žogo in jo z blokom tudi potrdil. Panvita Pomgrad v Španijo potuje z zmago 3:1.

Povratna tekma bo v Španiji odigrana 29. novembra.

Komentarji (4)

1235678 (ni preverjeno)

proti pricakovanjem, bravo

Drifter7173 (ni preverjeno)

Čestitke ter pogumno, s samozavestjo in pozitivno kemijo v Španiji. Srečno .

siroče (ni preverjeno)

Super tekma. Težko je koga izpostaviti. Pohvaliti je treba Drvariča. Izredno hiter, vendar je včasih dovolil, da se nasprotnik pripravi na Panvitin napad, ko bi lahko akcijo končal hitreje. Dejan je ekipo vodil zelo zrelo, s pretanjenim občutkom za menjave in minute odmora. Če bodo tako igrali v gosteh.......V kar ne dvomim.

Strokovni komentar (ni preverjeno)

Naj trufin - pomočnik se je malo razpiso? :) Čestitke vsem, pa uspešno v Španiji!

In reply to by siroče (ni preverjeno)

Starejše novice