Foto: Jure Banfi
Soboški odbojkarji v španskem Teruelu niso uspeli ponoviti predstave z domačega parketa, iz Aragonije pa se vračajo brez novega evropskega napredpovanja.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so se pred dnevi razveselili evropske zmage, v Puconcih pa so si pripravili ugodno izhodišče za povratno tekmo v Španiji.

Ekipa Dejana Fujsa je predstavo z dvoboja evropskega pokala CEV Challenge prenesla še v domače prvenstvo, v katerem so Sobočani premagali Mariborčane, podobne igre pa niso uspeli ponoviti še na jugu Aragonije.

Pamesa Teruel, ki je v povratni obračun v Panvito Pomgrad vstopila s popotnico štirih zaporednih porazov, je pred domačimi gledalci prišla do popolnega preobrata in napredovanja v osmino finala pokala CEV Challenge.

PAMESA TERUEL - PANVITA POMGRAD 3:0 (25:17, 25:19, 25:20; zlati niz 15:10)
Panvita Pomgrad: Rajnar, Doda 8, Šormaz 14, Drvarič 2, Vrabl, Suhadolnik 5, Horvat, Legen, Bedrač 3, Drobnič, Novak, Mirković 14. Trener: Dejan Fujs.

Sedemkratni španski državni prvaki so pred domačimi gledalci odigrali precej boljšo partijo kot pred dobrim tednom, Sobočanom pa niso dopustili pravih možnosti.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so tako zaostali v praktično vse prvinah odbojkarske igre. Španci so uspešno izpeljali 51 napadov, Sobočani 40, gostitelji pa so z blokom prišli do 12 točk, Sobočani zgolj do štirih. Pomurci so si privoščinili 25 lastnih napak, domačini pa 18.

Začetek tekme ni bil slab, saj je Panvita Pomgrad vodila z izidom 9:10, nato pa so gostje popustili in dovolili, da je Teruel z delnim izidom 9:1 povedel z 18:11. Slovenski predstavnik se po tem ni več pobral in prvi niz so dobili domačini.

V drugem nizu so Sobočani dolgo držali stik s Španci, ki so po točki Nenada Šormaza izgubljali s 17:18, a so nato gostitelji znova pobegnili in moštvu Dejana Fujsa dovolili zgolj še točko.

Tretji niz je bil izenačen do točke 11:10, nato pa se je Teruel oddaljil na vodstvo s 15:11. Sobočani se v zaključku niza nikakor niso uspeli približati, to začetnem udarcu Rubena Lorenta pa je bilo 25:20, s tem pa si Ciprčani priigrali zlati niz.

Tako je o napredovanju odločal zlati niz, ki so ga s 15:10 dobili Španci. Maruo Zelayeta je za goste prispeval kar 18 točk, dve manj je nabral Axel Rodrigeuz. Pri Panviti Pomgrad sta bila s 14 točkami najboljša Nenad Šormaz in Stefan Mirković.

Komentarji (2)

ebiga (ni preverjeno)

moje sožalje, pojge

1235678 (ni preverjeno)

izlet oddelan, sedaj pa pokal in prvenstvo

Starejše novice