Foto: Bobo
Slovenski kolesar Primož Roglič je že tretjič zapored veliki zmagovalec dirke po Španiji. Svojo veliko prednost prejšnjih dni je danes ohranil tudi z zmago v vožnji na čas.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je zmagovalec dirke po Španiji. Zadnji dan je v vožnji na čas od Padrona do Santiaga de Compostele (33,8 km) slavil še četrto etapno zmago v zadnjih treh tednih in zasluženo še tretjič zapovrstjo osvojil špansko pentljo.

Pred zadnjo etapo na 76. izdaji španske pentlje je imel 31-letni Kisovčan (Jumbo-Visma) pred najbližjim zasledovalcem, Špancem Enricom Masom (Movistar) 2:38 minute, pred tretjeuvrščenim Avstralcem Jackom Haigom (Bahrain Victorious) pa kar 4:48 minute naskoka. Na letošnji Vuelti je skupaj z današnjo slavil že tri etapne zmage.

Roglič se je tako vpisal v zgodovino kot tretji kolesar, ki mu je uspelo v zaporednih letih osvojiti špansko pentljo. Prvemu je to uspelo Švicarju Tonyju Romingerju (1992-1994), nato pa le še Špancu Robertu Herasu (2003-2005).

Roglič je bil najboljši leta 2019, ko je ob premiernem nastopu na Vuelti ugnal Španca Alejandra Valverdeja in svojega rojaka Tadeja Pogačarja. Leto kasneje je v tesnem zaključku ugnal Ekvadorca Richarda Carapaza in Britanca Hugha Carthyja.

Letos je slavil 4:42 minute pred domačinom Enricom Masom (Movistar) ter 7:40 pred Avstralcem Jackom Haigom (Bahrain Victorious).

Danes slavil tudi na kronometru

Zadnji dan oziroma vožnjo na čas je kot olimpijski zmagovalec v tej disciplini začel z zlato obarvanim kolesom in kot nesporni favorit za etapno zmago ter upravičil napovedi stavnic.

Slavil je s časom 44:02 minute in za 14 sekund ugnal Danca Magnusa Corta Nielsna (EF Education-Nippo). Tretje mesto je pripadlo Nizozemcu Thymenu Arensmanu (Team DSM), ki je zaostal 52 sekund.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Primož postaja legenda naj športnika SLO, pa še skromen in zelo fer športnik.

. (nepreverjen)

To ni slovenska prevlada ampak njegova.

Starejše novice