Za Kristjana Čeha jutri pri športnem centru v Podvincih pripravljajo svečani sprejem, a svetovni podprvak se domov vrača že danes zvečer po podelitvi medalj. Doma ga bo pričakala mamina potica.

Iz Podvincev sta včeraj proti dobre tri ure oddaljeni Budimpešti zapeljala dva avtobusa navijačev. Na tekmi je za Kristjana Čeha navijala tudi družina, ki je vesela, čeprav ni ponovil lanske zmage na svetovnem prvenstvu.

»Kljub temu da je Kristjan bil drugi srebrni, je za nas prvi. To je tako, kot da bi prinesel zlato domov, ker vseeno je drugi na svetu in to je nekaj neverjetnega,« nam je povedal Kristjanov brat Klemen Čeh.

Kristjana so pričakali pred stadionom

Člani družine Čeh, ki so se s prijatelji v madžarsko prestolnico odpravili s kombijem, so Kristjana pozno zvečer pričakali pred stadionom, kjer so z njim tudi spregovorili nekaj besed.

»Rekel je, da ko je vrgel sedemdeset, je mislil, da bo mogoče res to to. Ampak je rekel, da se ne bo še veselil prehitro, ker je vseeno tudi vedel, da je Stahl sposoben kar dlje vrčti in je zato še raje počakal,« je o pogovoru z bratom dejal Klemen.

Ptujčani navdušeni, tudi zaradi Kristjanovega potenciala

Številni Ptujčani so razplet finala meta diska spremljali pred televizijskimi zasloni.

»Super. Navdušena sem, ker vidim, da je še mlad in ima kar nekaj potenciala, vsaj tako pravijo, tako da odlično,« nam je dejala mimoidoča Ptujčanka v bližini tržnice.

»Z navdušenjem sem gledal, v vsakem primeru je zelo dober rezultat, tako da čestitke,« pa je povedal mimoidoči, ki smo ga srečali na ulicah Ptuja.

Županja ponosna in Čehu iskreno čestita

Za Kristjana Čeha je pesti držala tudi ptujska županja Nuška Gajšek

»Bili smo že vsi tik pred tem, da slavimo zlato, pa se je zgodil potem za nas sicer ne, za Stahla pa srečen met za tisti en meter razlike, tako da je Kristjan osvojil srebro. Seveda smo zelo ponosni na Kristjana in iskreno mu čestitamo,« je povedala Gajšek.

Ob vsakem uspehu veliko zanimanja za atletiko

Na ptujskem atletskem stadionu, kjer je Kristjan Čeh začel svojo športno pot in občasno tudi še trenira, po vsakem uspehu opažajo večje zanimanje mladih za atletiko.

»Mi imamo pri nas na občini sprejem za četrtošolce in ko pridejo je Kristjan seveda eden od glavnih, o katerem govorijo in seveda so potem tudi vsi nekako začeli obiskovati tudi Atletski klub Ptuj, tako da zagotovo se to pozna,« pravi ptujska županja.

Županja vabi na sprejem

Ptujska občina v sodelovanju z navijači in Nogometnim klubom Podvinci jutri za Kristjana Čeha pripravlja poseben sprejem.

»Sprejem bo pri nogometnem igrišču v Podvincih, torej v njemu domačem okolju, ker vemo, da bo tja prišlo tudi največ ljudi in ker se tam dobro počuti. Vse njegove navijače vabim, da se nam pridružijo,« pravi županja Gajšek.

Po podelitvi domov na potico

Kristjan Čeh se po današnji podelitvi medalj iz Budimpešte že vrača v domače Podvince, kjer mu bo družina pripravila že manjši sprejem na domačem dvorišču.

»Kot družina ga seveda še toliko bolj spremljamo, ker je naš in še toliko bolj smo veseli in srečni za njega,« poudarja Bristjanov brat Klemen.

Pri družini Čeh so nam tako zaupali še, da bo že danes pri njih zadišalo po domači potici, ki jo za Kristjana pripravijo vsakič, ko se vrne v domače kraje.

Komentarji (14)

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Da se sploh uvrstiš na svetovno prvenstvo je že velik uspeh.

Kristjan ČESTITKE ‼️‼️‼️

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Kateri bedak mi je dal minus ???

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

ŠPEGL (ni preverjeno)

Jaz...

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Jezušmarija (ni preverjeno)

Predlog za najbolj butasto izjavo leta:
”Kljub temu da je bil srebrni, je za nas prvi”
Hej debilček, druuugiiii je bil! Kaj ti ni jasno?

Mirko 55 (ni preverjeno)

Si ok ?

In reply to by Jezušmarija (ni preverjeno)

Bnnnn (ni preverjeno)

To so te fore nepismenih ljudi,
Mogoče so mu starši govorili
”Kljub temu da je imel popravni izpit, je za nas zlati maturant”

In reply to by Jezušmarija (ni preverjeno)

Gjkkk (ni preverjeno)

Mu je kar podoben, po obliki.

Teta ivanka (ni preverjeno)

Na sobota info zaposleni ali ste vij vsi ok tam? Decko se trudi vsaka cast za uspehe. Promovirate njega pisete zgodbe o njem. A ga obenem date posrati s taksimi komentarami. A vam je vsec to ?

Werty (ni preverjeno)

Vsi se trudijo, vsak na svoj način, po svojih zmožnostih. Tako, da Ni edini.

In reply to by Teta ivanka (ni preverjeno)

Teta ivanka (ni preverjeno)

Clanek je o njem ..zato govorimo o njem

In reply to by Werty (ni preverjeno)

Mesečni.n (ni preverjeno)

Baje če bi zmagal in osvojil zlato bi v MoMS imel vsepovsod zastonj parkirnine. Baje.

Lepec (ni preverjeno)

Kolos ki poje ogromno luka

ŠPEGL (ni preverjeno)

Po küpi lüka se dobro füka…

In reply to by Lepec (ni preverjeno)

PROFA (ni preverjeno)

Tolažilne besede...

Starejše novice