Foto: Jure Banfi
Mura bo v tretjem krogu Pokala Pivovarna Union gostovala v Šenčur, v Prekmurju pa bosta gostovala dva prvoligaša. Odranci gostijo Koper, Nafta pa Celje, Beltince pa čaka občinski spopad z Gančani.

Pred dnevi smo dobili 32 udeležencev tretjega kroga letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili izžrebani pari tretjega kroga.

Pokalno tekmovanje s tekmami šestnajstine finala prehaja na državno raven, pod okrilje Nogometne zveze Slovenije, že pred žrebom pa je bilo jasno, da se prvoligašem obeta nekaj zanimivih gostovanj.

V tretji krog tekmovanja se je sicer prebilo osem prvoligašev, Aluminij in Bravo sta letošnjo pokalno sezono zaključila že v prvem krogu. Kidričani so izgubili z Zavrčem, Šiškarje so v prvoligaškem dvoboju izločili Radomljani.

V uvodni fazi pokalnih obračunov se je opeklo tudi nekaj drugoligašev. Do drugega kroga se niso prebili Bilje, Bistrica, Brinje Grosuplje, Dekani, Dravinja, Krka in Tolmin, v minulem tednu pa sta iz tekmovanja izpadli tudi Dob in Drava, vodilni ekipi 3. SNL.

Tekme tudi konec tedna

Žreb, ki ni bil delegiran, je postregel z nekaj zanimivimi pari, med katerimi pa ni prvoligaških. Nogometaši Olimpije, ki branijo naslov pokalnih prvakov, bodo gostovali pri velenjskem drugoligašu, ajdovsko Primorje pa bo še drugo sezono zapored nasprotnik Maribora.

Mura, ki je pokalno lovoriko osvojila v sezoni 2019/20, bo gostja Šenčurja, ki nastopa v 3. SNL zahod. Žreb je odločil, da bosta v Prekmurju gostovala kar dva prvoligaša, Nafta bo gostila vodilno ekipo Prve lige Telemach, Celje, Koprčani pa se bodo odpravili v Odrance.

Na prekmurski ravnici se obetata tudi dva lokalna obračuna. Martjanska Čarda se bo za napredovanje udarila z ligaškim konkurentom Dobrovnikom, Gančani pa bodo v občinskem spopadu gostili Beltinčane, ki jim po 16 odigranih tekmah najbolje kaže v 2. SNL. 

Ljutomerčani se odpravljajo v bližnje Središče ob Dravi, kjer je pred dnevi padla Bistrica, Podvinci bodo pričakali Tabor Sežano, Zavrč pa kranjski Triglav. Videmčani se bodo v lokalnem dvoboju srečali s Hajdino, ki je v minulem tednu presenetila ptujsko Dravo.

Radomljani bodo napredovanje lovili na Koroškem, pri Fužinarju, Domžalčani se bodo odpravili v Novo Gorico, Rogaški pa je ples kroglic namenil gostovanje pri nekdanjem Interblocku. Trboveljski knapi se bodo udarili z jeseniškimi železarji, ljubljanska Ilirija pa bo gostovala na Štajerskem, pri združeni ekipi Rogoze in Hoč, Roho.

Nižjeligaš v paru je glede na pravila tekmovanja gostitelj tekme, razen če klub tega ne želi. Tekme bodo odigrane med 22. in 26. novembrom, torej tudi med vikendom.

Pari šestnajstine finala Pokala Pivovarna Union:
ZAVRČ - TRIGLAV KRANJ
ELTRON ŠENČUR - MURA
PODVINCI - TABOR SEŽANA
FUŽINAR RAVNE - KALCER RADOMLJE
SREDIŠČE OB DRAVI - AVTO RAJH LJUTOMER
NAFTA 1903 - CELJE
ODRANCI - KOPER
GORICA - DOMŽALE
IB 1975 LJUBLJANA - ROGAŠKA
RUDAR VELENJE - OLIMPIJA LJUBLJANA
GANČANI ALUVAR - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
ZASE VIDEM - HAJDINA
PRIMORJE EMUNDIA - MARIBOR
ROHO - ILIRIJA 1911
ČARDA MARTJANCI - PREKMUREC DOBROVNIK
RUDAR TRBOVLJE - SIJ ACRONI JESENICE

Komentarji (5)

mejkikolek (ni preverjeno)

San si odejno, ka smo nej nej Nafte dobili. Trenutno gli ne blestimo..

. (ni preverjeno)

Daj no Mura Nafto popapca.

In reply to by mejkikolek (ni preverjeno)

Bg71 (ni preverjeno)

Glede na to kakšno mučenje žoge je to bilo zdaj nebi bil tak siguren..
Mogoče resno dobro ka nikoga slabšoga dobimo za zdaj..

In reply to by . (ni preverjeno)

Odkrito (ni preverjeno)

Mate srečo ka nejste dobili za nasprotnika beltinčane!

1402560 (ni preverjeno)

Z obema prekmurskima drugoligasama bi tezka bila..

Starejše novice