Nekaj posameznikov predlaga uvedbo nove linije 'jutranji direktni avtobus iz Murske Sobota v Ljubljano. Kako odgovarjajo na Avtobusnem prometu Murska Sobota?

Na uredništvo Sobotainfo se je obrnila bralka, ki opozarja, da je nekaj posameznikov na Avtobusni promet Murska Sobota naslovilo pobudo o organiziranju nove linije 'jutranji direktni avtobus iz Murske Sobote v Ljubljano'.

»Torej avtobus, ki bi prišel v Ljubljano direktno po avtocesti in pred sedmo uro zjutraj. Avtobus bi lahko koristili zaposleni, študenti in ostali, ki morajo priti zgodaj v službo, na fakulteto ali ostale vezane zgodnje obveznosti v prestolnici,« je zapisala.

»Vzpostavitev direktne linije avtobusa v Ljubljano bi bila velika pridobitev za Prekmurce, za Mursko Soboto«

Kot je pojasnila, so se na Avtobusnem prometu Murska Sobota »odzvali z malo spremembo«, odhod najbolj zgodnega avtobusa so premaknili iz 4.45 na 4.35.

»Časi prihodov avtobusov, kot tudi prihodi z osebnimi avtomobili v Ljubljano so se v zadnjem obdobju ekstremno podaljšali zaradi vedno več nesreč ter obnov cest, zato ta premik za deset minut ne pomeni ničesar,« dodaja bralka.

»Vzpostavitev direktne linije avtobusa v Ljubljano bi bila velika pridobitev za Prekmurce, za Mursko Soboto,« je še zapisala.

Na Avtobusnem prometu Murska Sobota s pobudo seznanjeni

Za odziv o omenjeni pobudi smo se obrnili na Avtobusni promet Murska Sobota, kjer so bili s pobudo s strani potnikov seznanjeni.

»Do pobude je prišlo predvsem zaradi jutranje prometne gneče pred Ljubljano, ki povzroča vsakodnevne dolgotrajne zastoje in posledično zamude pri prihodih avtobusov v Ljubljano,« odgovarjajo iz Avtobusnega prometa Murska Sobota.

Skladno z možnostmi so iskali rešitev, da bi poleg potnikom iz Murske Sobote še naprej omogočili prevoz tudi potnikom, ki potujejo tudi iz drugih krajev v smeri Ljubljane.

Premaknili prvi jutranji prevoz v smeri Ljubljane za 15 minut

Odhod avtobusa iz Murske Sobote 15 minut prej: »V mesecu novembru smo izvedli premik prvega jutranjega prevoza iz Murske Sobota v smeri Ljubljane za 15 minut (odhod iz Murske Sobote je premaknjen iz 4.35 na 4.20)«.

Predviden prihod na Avtobusno postajo v Ljubljano po voznem redu je tako po novem ob 7.03 uri, prevoz pa se izvaja ob delovnih dneh od ponedeljka do sobote.

V četrtek, 2. novembra 2023, je bil omenjeni prevoz prvič izveden, dogajanje na navedeni liniji pa bodo tekoče spremljali in na podlagi ugotovitev pripravljali morebitne spremembe.

Od 1. julija 2023 bo večina povezav Murska Sobota – Ljubljana opredeljenih kot hitrih linij

Z novimi koncesijami, ki se bodo začele izvajati 1. julija 2023, je po standardu večina povezav iz Murske Sobote v Ljubljano opredeljenih kot hitrih linij.

»Potnikom iz vmesnih krajev (Radenci, Gornja Radgona ...) bomo skladno s standardom ponudili ustrezne povezave na relaciji Gornja Radgona-Radenci-Murska Sobota, da bodo lahko prestopali na hitre linije v Murski Soboti,« pojasnjujejo.

Glede na trenutno veliko število vozil, ki dnevno vstopajo v mestna središča – kot dodajajo – bo še vedno prihajalo do večjih zastojev, na katere pa javni linijski prevozniki ne morejo vplivati.

Komentarji (8)

. (ni preverjeno)

Za direktno linijo po avtocesti more biti avtobus pun či nej je nej rentabilno.

goranagori (ni preverjeno)

Ka te rejdne linije turnisce ptujska gora nede
Bar ob svetkeh napunimo ednoga mojeme tonciji idemo ka ima tak lejpe oci i zamaten glas

Avion? (ni preverjeno)

Hitra linija zato, ker avtobusi že iz postaje štartajo po Slomškovi ulici kak, če bi bili na vzletni stezi avioni??
Pa do krožnoga tak priletijo ka niti zabremzati več nemrejo.

Žnuderlj (ni preverjeno)

Mah što pa rad ide v tau ČEFURLANDIJO ali pa ZOKISTAN

Anon2103 (ni preverjeno)

"Torej avtobus, ki bi prišel v Ljubljano direktno po avtocesti in pred sedmo uro zjutraj."

Či ščete priti v najbole zamazano in infrastrukturno pohableno mesto v državi pred sedmo vro vgojno, te mogli štartati kakše 3,5 do 4 vre prle.

Vaše ime gospod (ni preverjeno)

Vukojebina je slabo povezana z civilizacijo

Medika5 (ni preverjeno)

Nekse bole luštne šofere zaposlite ka mo babe mele kaj za gledati med vožnjo, nej pa samo nekse stare debele dede..

Sami (ni preverjeno)

Ma brezveze še ena linija kcoj vepa že zdaj včasih avtobusi prazni vozijo pa te šče nove avtobuse kipuvlejo ka koštajo po pol milijona za 5 potnikov.

Starejše novice