Foto: Atletski klub Pomurje
V Velenju je v soboto potekalo Prvenstvo Slovenije v dolgih tekih. V kategoriji pionirji U14 je v teku na 3000 metrov naslov državnega prvaka osvojil mladi up Atletskega kluba Pomurje Jurij Humbel.

V Atletskem klubu Pomurje se lahko pohvalijo z državnim prvakom.

Jurij Humbel je v soboto uspešno nastopil na Prvenstvu Slovenije v dolgih tekih in v starostni kategoriji pionirjev U14 osvojil naslov državnega prvaka v teku na 3.000 metrov.

Mladi up Atletskega kluba Pomurje, ki je rojen leta 2011, je v teku na 3000 metrov nastopil skupaj s pionirkami U16, s časom 10:46,92 pa je postavil najboljši rezultat sezone.

»Jurije je s tem z odliko izpolnil cilj, ki sta si ga letos zadala s trenerjem. Po lanskem tretjem mestu je z letošnjim več kot minuto hitrejšim tekom osvojil tudi svoj prvi naslov državnega prvaka na atletski stezi,« so zapisali pri Atletskem klubu Pomurje.

Med člani je bil v teku na 10.000 metrov najboljši Domen Hafner (Železniki), Liza Šajn iz Slovana pa je na isti razdalji slavila v ženski konkurenci.

Ana Vita Verneker je v konkurenci mlajših mladink izboljšala kar 25 let star državni rekord v teku na 5.000 metrov, rekord atletinje iz Raven znaša 17 minut in 33,23 sekunde.

Komentarji (1)

Čkalja (ni preverjeno)

Čestitam!

Starejše novice