Foto: NTK Sobota
Namiznoteniški klub Mura Sobota v končnico državnega prvenstva vstopa kot prvouvrščena ekipa lige. Pucončani so na petem mestu ostali brez polfinala, oslabljene Pucončanke pa so v zadnjem krogu rednega dela tekmovanja izgubile dvoboj za drugo mesto.

S tekmami 18. kroga v moški in desetega kroga v ženski konkurenci se je končal redni del namiznoteniškega državnega prvenstva.

Mura Sobota I je doma premagala do zdaj vodilni ŠD SU s 4:0 in si tako priigrala prvo mesto. Maribor je v Velenju zmagal s 4:1, Savinja I, ki je po daljšem času spet nastopila v polni zasedbi, pa je bila v gosteh s 4:1 boljša od Inter Diskonta. Mengeš si je z zmago s 4:1 proti Kajuh-Slovanu zagotovil obstanek v ligi, najbolj napeto pa je bilo v Puconcih, kjer je Kema Murexin s 4:3 ugnala Krko.

V ženski konkurenci je Fužinar Inter Diskont s 4:2 premagal oslabljeno Kemo Murexin in tako potrdil drugo mesto po rednem delu tekmovanja. Vodilni Kajuh-Slovan je bil v Logatcu s 4:0 boljši od domače ekipe, v Vrtojbi pa so bile domačinke s 4:3 boljše od Arrigonija, kar je bila njihova edina zmaga v letošnji sezoni.

Sobočani najboljši v troboju

Sobočani so z zmago Mitje Horvata in Bojana Ropoše proti Urošu Slatinšku in Jožku Omerzelu s 3:0 najavili, da jih v zadnjem krogu zanima le zmaga. To sta v nadaljevanju potrdila Gregor Zafoštnik, ki je bil s 3:0 boljši od Jureta Slatinška, in Horvat, ki je s 3:1 premagal Omerzela. Najbolj izenačen je bil dvoboj med Ropošo in mladim Markom Gazvodo, ki ga je s 3:2 dobil domači igralec.

Ker so v Velenju s 4:1 slavili tudi branilci naslova Mariborčani, so tri ekipe redni del tekmovanja končale s 15 zmagami in tremi porazi. V krogu treh ekip so bili najboljši Sobočani, ki so ŠD SU premagali dvakrat (4:3 v Novem mestu in doma s 4:0), ob tem pa so dvakrat izgubili z Mariborom (obakrat 2:4), ŠD SU pa je bil dvakrat boljši od Maribora (doma s 4:2 in v Mariboru s 4:3). Tako je prvo mesto pripadlo soboški ekipi, drugi so Mariborčani, tretji pa Novomeščani.

Pucončani so že pred zadnjim krogom ostali brez možnosti za uvrstitev v končnico, za konec rednega dela prvenstva pa premagali novomeško Krko in sezono končali na petem mestu. Damjan Zelko je s Tomažem Pelcarjem s 3:2 dobil igro dvojic proti Aljažu Šmaljclju in Denisu Pintarju, prav tako je dobil tudi oba posamična dvoboja. Točko k domači zmagi je dodal še Pelcar, za goste pa je bil dvakrat uspešen Šmaljcelj, enkrat pa Pintar.

V polfinale končnice, kjer bodo igrali s Sobočani, se je uvrstila tudi Savinja I, ki je slavila na Ravnah.

Pucončanke zaigrale brez Blažke Harkai

Tekmo v Puconcih, ki je odločala o drugem mestu po rednem delu državnega prvenstva, s tem pa tudi o prednosti domačega igrišča v morebitni tretji polfinalni tekmi končnice, so dobile Ravenčanke.

Korošicam je delo nekoliko olajšala tudi odsotnost poškodovane Blažke Harkai, ki jo je zamenjala mlada, šele 16-letna Lana Maučec.

Za gostje je do dveh posamičnih zmag prišla Polona Horvat, ki je bila z Nušo Kadiš uspešna v dvojicah. Mlajša od sester Kadiš je po hudem boju s 3:2 ugnala še Ano Kovačec. V domači ekipi sta po enkrat zmagali Ema Crnkovič, ki je bila boljša od Nuše Kadiš, medtem ko je Ana Kovačec premagala Leo Kadiš.

Ravenčanke in Pucončanke si bodo nasproti stale tudi v polfinalu državnega prvenstva. Prva tekma bo na sporedu v sredo, 8. maja, druga bo 11. maja, morebitna tretja pa 15. maja. Polfinalna serija se igra na dve zmagi.

Prihodnji konec tedna bo namenjen mladinskemu državnemu prvenstvu za posameznike in dvojice, ki bo potekalo v Lučah.

Starejše novice