Napovedi vremenslovcev so se uresničile. V Mariboru sneži.

Od severovzhoda se nam je približala izrazita hladna fronta, ponekod na severovzhodu že sneži. Meja sneženja se bo sicer popoldne spustila do okoli 700 metrov in krajevno tudi nižje. 

Za jugozahod države in tudi za osrednjo Slovenijo je izdano oranžno opozorilo zaradi močnega vetra, zaradi snežnih razmer je oranžno opozorilo izdano za južno polovico države.

V Mariboru trenutno sneži. O sodri pa poročajo iz Črne na Koroškem. Previdno, če se odpravljate na pot, sneži tudi na območju Tepanj.

V pasu od Gorenjske do Koroške bo predvidoma padlo od 30 do 60 milimetrov padavin. V višjih legah, nad okoli 800 metri, lahko zapade okoli 20 centimetrov snega, so napovedali na Agenciji Republike Slovenije za okolje. 

Zaradi južnega snega bo ponekod nad 500 metri možen snegolom.

Hkrati so danes popoldne in zvečer možni zelo močni sunki burje na Primorskem, ki bodo presegali sto kilometrov na uro, prehodno pa bo okrepljen severovzhodni veter zapihal tudi drugod po Sloveniji, je za STA napovedala dežurna meteorologinja na Agenciji Republike Slovenije za okolje Eva Bezek.

Oranžno vremensko opozorilo

Zaradi močne burje je Agencija Republike Slovenije za okolje izdal oranžno vremensko opozorilo za jugozahod za danes med 14. in 23. uro, pred burjo je na Obali po besedah meteorologinje možna tudi kakšna tramontana.

Zaradi močnega vetra je Agencija Republike Slovenije za okolje oranžno vremensko opozorilo izdala tudi za osrednjo Slovenijo, in sicer za danes med 13. in 15. uro.

Zaradi popoldanskih in večernih snežnih razmer pa je oranžno vremensko opozorilo izdano za jugovzhodni in jugozahodni del države. Za ostala območja države je za danes, večinoma za popoldne, izdano rumeno vremensko opozorilo.

Komentarji (1)

Mura je večna (ni preverjeno)

Mura ga bo popusila ko stara kuzla

Starejše novice