Nogometaši Mure so se po desetih dneh, ki so jih morali preživeti v karanteni, vrnili na teren in danes opravili prvi skupinski trening.

Konec je "nesmiselne" karantene za nogometaše Mure, ki so bili, tako kot ekipa Brava in pred tem košarkarji Olimpije, žrtev prakse, ki za športnike velja praktično samo v Sloveniji. Drugje namreč v karanteno pošlejo zgolj okuženega športnika, ostali člani ekipe pa lahko nemoteno vadijo naprej. Toda na to v taboru črno-belih niso imeli vpliva.

"Mimo tega ne moremo. Pravila so takšna kot so, mi jih pač moramo upoštevati. Kakšen dan ali dva počitka je bilo še dobrodošlo, da smo se spočili, potem pa nam je trening z žogo že začel manjkati. Smo pa v tem času zbistrili svoje glave," pravi levi bočni branilec črno-belih Klemen Šturm. 

"Nismo mi tisti, ki postavljamo pravila, zato tega ne bi komentiral. Dejstvo pa je, da nam ta karantena ni prišla prav, saj so fantje bili izven trenažnega procesa. Prav tako smo v tej reprezentančni pavzi želeli nadgraditi določene stvari kar se same taktike tiče, česar pa zdaj nismo mogli storiti," dodaja trener Ante Šimundža.

Nino Kouter je največji osmoljenec, a to bo moral pustiti za sabo

Seveda pa počitka za črno-bele v tem času ni bilo. Vsi si dobili individualen načrt treningov, rezultati pa so pokazali, da so bili med pavzo dejavni. Do tekme z Aluminijem bodo Muraši opravili vsaj štiri treninge, kar pa za vrnitev v optimalno formo še ne bo dovolj. Toda Šimundža pravi, da fizična pripravljenost ne bi smela biti vprašljiva.

"Upam, da se teh deset dni, ki smo jih preživeli v karanteni, ne bo preveč poznalo iz fizičnega vidika. To bi se lahko poznalo kasneje. V vsakem primeru so rezultati individualnih treningov zadovoljivi. Je pa res, da se ti fantje med seboj že poznajo, dalj časa so skupaj, poznajo principe in upam, da večjega izpada zato ne bo," pravi Šimundža.

Največji osmoljenec trenutne situacije je zagotovo Nino Kouter, ki je moral zapustiti reprezentančni tabor, pa čeprav je imel negativen test na koronavirus. V pogovoru z njim je Šimundža moral biti tudi psiholog.

"Seveda sem se pogovoril z njim. Njega se je ta situacija najbolj dotaknila. Vemo, kako je, ko delaš za nek cilj, ko dobiš priložnost, da se dokažeš, si dvigneš 'rating', pa potem tega ne moreš storiti. Verjamem, da se je tudi skozi pogovor z domačimi Nino uspel sprijazniti z nastalo situacijo".

FOTO: Jure Banfi

Kdo vse bo manjkal v nedeljo?

Zdaj se bo moral Kouter skupaj s soigralci povsem osredotočiti na prvenstvo, v nedeljo črno-bele čaka srečanje 7. kroga v PLTS. Na Fazanerijo prihaja Aluminij.

"Pričakujem tako kot vedno enega trdega in čvrstega nasprotnika, ki želi biti proti nam tekmovalen. Verjamem, da se bomo maksimalno dobro pripravili in prišli do pozitivnega rezultata," dodaja Šimundža.

Srečanje v Murski Soboti bo na vrsti v nedeljo ob 19. uri, črno-beli pa bodo v svojih vrstah poleg poškodovanih Matica Maruška, Klemna Pucka, Renata Simića, Staniše Mandića in Marina Karamarka pogrešali še Tomija Horvata in Jana Gorenca.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Risto Kubura (nepreverjen)

Norci slovenski, kar se tiče reke Mure, denar teče mimo nas, mi pametni Slovenci pa ga ne znamo samo gor pobrati. Takih norcev na svetu zelo težko najdeš, teh 15 nasprotnikov razvoja vsega ima v šahu celo državo, sami pa koristijo najboljše GSM aparate in ostalo tehniko ki koristi elektriko najhujše je ker so to plačanci pokroviteljev iz ozadja

lopuk (nepreverjen)

ceprav si balkanec, naj ti pojasnimo, da nismo slovenci, ampak Prekmurci.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

olop.. (nepreverjen)

Če bi bili levičarji sposobni odmislit Janšo bi bila vsa navodila v hipu jasnejša ter ukrepi razumljivi!

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Socialko" je potrebno ukiniti. Ga ni človeka, ki ne bi zmogel vsaj eno uro na dan delati. Kdor zmore več, bo pa dobil tudi več, ampak ne zanemarite in žalite teh in ostalih. Socialni turizem oseb iz tretjih držav, je potrebno obravnavati enako, bodo pač opravljali preprosta in enostavna dela (kmetijstvo, čiščenje, enostavna proizvodnja), za kar mislim , da je enostavno. Moramo se zavedati, da samo delo daje kruh

Vipko
Truplo

Ne vem... so te vrgli ven iz "levih" struj, he, he... Levičarji zagovarjajo ravno obratne smernice: čimveč sociale in to predvsem enormne za neuspešne kulturnike in "wellcome" za migrante.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

telige (nepreverjen)

realni DF Či socialno ukinejo te si tij dobesedno v pijzdi. Tij gnoj si nej sposoben 10 min. delati. Peder zarukani.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

debeli rdeči (nepreverjen)

Kondicijski trener je car !

Karl Marx (nepreverjen)

a si ti bolan
ali pa ti samo noge smrdijo

In reply to by debeli rdeči (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Jaako je betežen
in noge mu smrdijo

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Slom - tuncika (nepreverjen)

JANŠA JE CAR

Risto Kubura (nepreverjen)

propali vladni klovn pa je peder

In reply to by Slom - tuncika (nepreverjen)

Lp890 (nepreverjen)

Vsi fuzbaleri so pedri

tanja flaškon (nepreverjen)

pedri
kako pa govoriš
Gayi se reće pravilno

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Lp890 Zdaj se pa v ogledalo pogledni pa boš vido ka ti je kultura na najnižjoj stopnji.

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

AAAAAAAAA aknem ti ga

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

Jebivoter (nepreverjen)

Se vidi ka ti vreme škodi ka si san s seuf pijses pa štukaš. To samo prizadeti delajo keri so za ormož ali pa hrastovec.

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Lp890 (nepreverjen)

Vsi fuzbaleri so ritopiki.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice