Foto: Bobo
Slovenska nogometna reprezentanca je na tekmi z Dansko nosila žalne trakove. S tem so počastili Matijo Šarkića, 26-letnega črnogorskega vratarja, ki je pred dnevi tragično preminil.

Vratar črnogorske nogometne reprezentance Matija Šarkić je za črnogorsko reprezentanco nazadnje branil v začetku junija na prijateljski tekmi proti Belgiji, ki se je končala z belgijsko zmago 2:0. V soboto zjutraj je nenadoma umrl v stanovanju v Budvi. Šarkić bi 23. julija dopolnil 27 let.

Slovenski nogometni reprezentanti so na evropskem prvenstvu edini nosili žalne trakove in s to gesto izjemno ganili Črnogorce. 

Nogometna zveza Črne gore se je Slovencem zahvalila za izkazano sočutje v objavi na družbenih omrežjih. 

»Izkazali so sočutje do vseh v naši državi in na največjem odru izkazali čast našemu Matiji. Slovenci, iz srca vam hvala,« so zapisali v objavi na Instagramu. 

»To dejanje ni ganilo samo Črne gore, temveč celotno regijo«

Kot poroča 24ur je častni konzul Črne gore v Republiki Sloveniji Vojislav Kovač na naslov Nogometne zveze Slovenije naslovil pismo.

»V imenu državljanov Črne gore in diaspore, ki živi v Sloveniji, bi se želel zahvaliti slovenskim reprezentantom in njihovem trenerju Matjažu Keku, ki so se na prvi nogometni tekmi na evropskem prvenstvu ob prezgodnji tragični smrti črnogorskega reprezentančnega vratarja Matije Šarkića javno poklonili njegovemu spominu,« je zapisal. 

Pobudnik geste naj bi bil slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. 

»Oblak in soigralci so se z gesto, ko so na največjem nogometnem odru pred celotno Evropo nosili črne žalne trakove, za vedno zapisali v naših srcih. To dejanje ni ganilo samo Črne gore, temveč celotno regijo, ki je spremljala dogajanje. Še enkrat najlepša hvala,« je v pismu še dodal Kovač. 

Komentarji (2)

smrkci (ni preverjeno)

Fantje svaka vam čast.Glede gledanosti po TV drugih tekem sem pa zelo razočaran na druge operaterje edini ,ki prenaša vse tekme je telemah. t2,rtv slo,a1 niso vredni da jim plačujem za naročnino,grem takoj na telemah ljudje T2,RTV SLO,IN A1 NI VREDEN DA SO V SLOVENIJI BARABE SAMO DENAR POBIRAJO,GREM NA TELEMAH.

Markojca (ni preverjeno)

Bravo fantje, zahvaljuje se van sam vladika Njegoš.

In reply to by smrkci (ni preverjeno)

Starejše novice