Nogometaši Mure so včeraj odigrali prvo tekmo na turških tleh, v dvoboju z avstrijskim prvoligašem Riedom pa so morali priznati poraz. Kaj je po tekmi dejal soboški strateg Damir Čontala?

Ried je bil po graškem Sturmu še drugi avstrijski prvoligaš, s katerim so se Sobočani udarili v pripravah na nadaljevanje sezone.

Tako kot obračun s Sturmom, se je tudi dvoboj s klubom iz Zgornje Avstrije končal z izidom 3:1 v korist severnih sosedov. Predzadnji klub Bundeslige je dobil že prvi polčas, po izenačenju Kobieja Morrisa pa se je mreža črno-belih zatresla še dvakrat.

Čeprav so Prekmurci v drugi polovici srečanja klonili dvakrat, pa so po odmoru pokazali boljšo predstavo kot v prvem polčasu, v katerem si praktično niso priigrali konkretnejšega zaključka akcije.

»Rezultatsko ni bilo v redu, čeprav rezultat trenutno ni primaren oziroma ne damo vse na njega, je pa kljub temu pomemben. Še trije tedni nas ločijo do prvenstva, na vsaki naslednji tekmi bo imel rezultat vse večji pomen. Delno ga je imel že danes, zato iz tega vidika nismo zadovoljni. 

Glede igre, nogometaši Rieda so bili v prvem polčasu agresivnejši, zato so imeli tudi več nadzora. Drugi polčas je bil zelo dober, skoraj odličen za ta čas iz vidika agresivnosti, nadzora in posesti, ustvarili smo si tudi nekaj priložnosti.

Za to premoč v drugem polčasu je slabo oziroma netekmovalno, da smo prejeli dva zadetka. To so stvari, ki jih bo treba izboljševati s tekme v tekmo. Normalno je, da je prisotno nekaj utrujenosti, tudi z nasprotnikom nismo v istem obdobju glede priprav, vendar to ne sme biti izgovor. 

Glede na prikazano v drugem polčasu bi moralo biti tudi rezultatsko pozitivno, pa ni bilo,« je po porazu dejal Damir Čontala, ki je v 61. minuti na zelenico poslal enajsterico novih nogometašev.

Drugi polčas prenesti na celotno tekmo

Uvodne minute drugega polčasa so ponudile obetavno podobo murašev, kmalu po izenačenju Morrisa se je izredna priložnost za vodstvo ponudila še Mirlindu Dakuju. Strel kosovskega napadalca je končal v vratarju, Ried pa je kmalu zatem izpeljal protinapad za novo vodstvo.

Tudi Čontala je obžaloval, da je njegova ekipa v drugem polčasu prejela dva zadetka, priložnost za izboljšanje vtisa pa se ponuja že v soboto, ko bo nasproti stala Škendija:

»Spremeniti moramo to, da v tekmo vstopimo tako, kot smo v drugi polčas tekme z Riedom. Da bomo lahko agresivni, se branili visoko in bomo tekmeca visoko silili v napake in prihajali do žog, kot smo v drugem polčasu.

 S tem lahko imamo nadzor posesti na nasprotnikovi polovici igrišča, s tem pa moramo pričeti že od začetka tekme, saj prevečkrat potrebujemo veliko časa, da to začnemo vnašati v igro. Prva želja, da že na naslednji tekmi to udejanjimo od prve minute. 

Poleg vsega pa je pomemben tudi rezultat, čeprav te tekme ne prinašajo točk. Zmanjšati moramo število napak, biti bolj tekmovalni in pameti v določenih situacijah, da zadetkov ne bomo prejemali na tako lahek način.«

Tekmeca na pripravah v Turčiji bosta še črnogorski Dečić Tuzi in ukrajinski Dnipro. Tekmi bosta odigrani pred vrnitvijo domov.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hovi (nepreverjen)

Pa ka te človek jemlje? Kokaina ali kaj tršega

Mura je večna (nepreverjen)

to je tak kot pri sexu
drugi polčas je pa boljši pravi ded
ko se opravičuje
kak zanič jebač je

vrag od vraga (nepreverjen)

Nasprotnik je bil agresivnejši. G trener a jim ti to ne moreš povedati med tekmo kako morajo igrati, če ne igrajo dobro. Take igralce, ki ne ubogajo navodil trenerja bi jaz zamenjal že v deseti minute ne pa v 60-ti. Kakor zgleda je to vse bolj prepuščeno stihija. Kar bo pa bo. Nam je vseeno, saj nam je lepo če zmagamo ali zgubimo, plačo dobimo.

Proizvodnja (nepreverjen)

Na pripravah ni vazen rezultat. Upam, da se ekipa uigra in spozna med sabo.

vrana (nepreverjen)

to je večen stavek od Antejevega odhoda, in to še kar kupujete

In reply to by Proizvodnja (nepreverjen)

dkc (nepreverjen)

Riba smrdi pri glave, zapomnite si tou.

Kdo nastavlja , vozi in prodaja igralce? Zakaj se pogodbe skrivajo, če je vse pošteno?
Rajši ste zamenjali pol ekipe in pripeljali igralce brez kvalitete, kot bi zamenjali nesposobnega trenerja, kateri je glavni krivec za vse kaj se dogaja v klube? Klub tone in tone.......
Zakaj se skriva, koliko denarja ste dobili od Cipota?
Zakaj se skriva odškodnina za Lacija?
Zakaj zavajate javnost?
Zakaj imama dve firmi v klubu?
Kdo je odgovoren za nesposobnega trenerja? Kdo ga nastavlja?
Tujci predstavljajo večino igralcev v klubu? Vi se pa hvalite, kako dobro poteka delo v mladinski šoli? Zakaj imamo toliko tujcev, domače pa terate iz kluba?
Kaj vam pomemi veliko število otrok, če ni kvalitetnega vodenja in selekcije le te?
Kdo je odgovoren za porazno delo v mladinski šoli Muri? Smo med zadnjimi ekipami v ligi. Vi se pa hvalite o dobrem delu v mladinski šoli.
Kako lahko vodi mladinsko šolo Muro nekdo, brez ene odigrane tekme v drugi in prvi ligi? Večni vodja mladinske šole, brez rezultatov.
Zakaj je vedno manj gledalcev na tekmah?
Zakaj se večni navijači in javnost obračajo proti klubu?

ZAKAJ NOBEN NOVINAR NE VPRAŠA UPRAVO PO TEH VPRAŠANJIH, ČE JE VSE TAK ČISTO KAK SE HVALIJO?

Smiljan Kuhar prosim za odgovore, če ti je tak do kluba, nej samo ka klumate, kak uprava povej. Hvala.

vrana (nepreverjen)

čakaj konec sezone, ko bomo točno tu kje smo zdaj, takrat se bodo med sabo začeli izdajat;)

In reply to by dkc (nepreverjen)

vrag od vraga (nepreverjen)

Pametna vprašanja. Odgovor pa lahko čakaš samo, če se udeležiš letne skupščine kluba, kot član kluba. Mogoče bo kaj pisalo o teh vprašanjih v letnem poročilu.

In reply to by dkc (nepreverjen)

Japadej (nepreverjen)

Bravo za komentar! Jebes taksne "novinare", ka spitavajo ka njin klub naroci!

In reply to by dkc (nepreverjen)

njiva

Točno tako. Trbelo de enkrat za vselaj razčistiti neke stvari in povedati resnico. Na vprašanja glede odškodnin dvomim, ka dobimo točne informacije, ker je to pač klubska tajna, ostala pa morejo povedati. Smiljan, nujno ščemo odgovore.

Sebastjan star… (nepreverjen)

Ge so tu mladi igralci?
Te stare konje keri nucajo enpolcas ka se segrejejo sebo vozite! Ka njin vec priprave valajo? Ge pa so mladinci, kadeti,…???
Jes san se nej vido taksoga kluba, z taksin vodstvon, ka se nebi poudarek na mladih delau….
Conta tak ti poven: ali spremenis svojo logiko ali pa ide klub vkup z reko muro doj na hrvasko….

Golaš (nepreverjen)

Povej keri mladi igralci pa stari konji? Povej par mladincov pa kadetov keri so pri Muri za prvo ligo. Pa tebe za trenera....

In reply to by Sebastjan star… (nepreverjen)

Ste (nepreverjen)

Vonta majstore

Proizvodnja (nepreverjen)

Peneze na sunce, pa te vij uprava. Te delali kok de van posalo. Dokec pa nej, de se spilalo po drugoj muziki

AJAJAJAJAJAJAJ (nepreverjen)

Eni pravijo, da je Mura samo še stroj za pranje denarja. Ne vem sicer če je to res, ampak kjer je dim je tudi ogenj.

Mura je večna (nepreverjen)

bolje da so šli v ormož sneg kidati
lenščine od lenščin

kjože

Drugi polčas zelo dober! Zato pa ste dobili 2 gola! Čontala, pa ti jemlješ kaj?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice