Foto: Jure Banfi
Mura je na pripravah v Turčiji izgubila prvo od štirih pripravljalnih tekem, črno-beli so morali priznati premoč avstrijskega prvoligaša Rieda.

Nogometaši Mure so se v soboto preselili v Turčijo, na sredozemski obali pa bodo do 3. februarja odigrali štiri pripravljalne tekme.

Črno-beli so se danes udarili z avstrijskim prvoligašem Riedom, predzadnji klub Bundeslige pa je trikrat kaznoval nezbranost v soboški obrambi.

Prvega zadetka po povratku na zelenice se je v uvodu drugega polčasa razveselil Kobie Morris, ki je uspešno okreval po poškodbi kolena.

MURA - RIED 1:3 (0:1)

Strelci: Morris; Cosgun, Kronberger, Mikić.

Mura: Mihelak, Cipot, Morris, Pucko, Beganović, Tripi, Zličić, Kous, Šarić, Shabanhaxhaj, Daku. Od 61. minute: Raduha, Sadriu, Balažic, Buček, Kuzmić, Šimkus, Šroler, Turudija, Klepač, Petković, Stijepović. Trener: Damir Čontala.

Po soboškem izenačenju hiter odgovor Rieda

Prvi polčas je zasluženo pripadel Riedu, moštvo iz Zgornje Avstrije je povedlo že po štirih minutah igre. Denizcan Cosgun je sprožil z 20 metrov, Amar Beganović pa je skušal žogo z glavo izbiti mimo vrat, a je strel preusmeril za hrbet Klemna Mihelaka.

Črno-beli si v prvem polčasu niso pripravili resnejše priložnosti, na drugi strani pa se je z nekaj posredovanji izkazala soboška zadnja vrsta. Podoba Mure je bila precej boljša v uvodu nadaljevanja tekme.

Prekmurci so boljšo predstavo kronali s hitrim izenačenjem, po kotu z desne strani je podaljšano žogo Amarja Beganovića v mrežo z bližine potisnil Kobie Morris, ki je dosegel prvi gol po poškodbi kolena.

Takoj zatem se je priložnost za vodstvo Mure ponudila še Mirlindu Dakuju, ki je odvzel žogo pred kazenskim prostorom Rieda, a nato meril v vratarja. Sobočani so bili kaznovani v praktično naslednjem napadu. Hitro akcijo je s strelom v bližnji kot Klemna Mihelaka zaključil Luca Kronberger.

Damir Čontala je po uri igre na zelenico poslal novo enajsterico nogometašev, Ried pa je zatem dosegel še tretji zadetek. Florijana Raduho je z močnim strelom premagal Leo Mikić.

Naslednji nasprotniki Mure bodo nogometaši severnomakedonske Škendije, dvoboj bo odigran v soboto.

Komentarji (8)

Neko (ni preverjeno)

Igra nikakva. Katastrofa

turk

Za guske nije seno.

ati (ni preverjeno)

Z predzadnjim z avstrijske lige. 1:3. Pa dobro, ni petarda boš pravo trener. Kaj le trenirate, nič.

grobar (ni preverjeno)

čul san,ka iz zanesljiviv virov,ka prvo pa drugo kolo pušimo,v trjčon de pa glaven trener Koren,fala bougi,samo de kesno.

navijač (ni preverjeno)

vozimo igralce pa nemamo trenerja ki bi vedel sestaviti ekipo in narediti igro to je najslabša točka v ekipi s tem trenerjem se nam zelo slabo piše ,tudi športni direktor je daleč od tega kaj je kvaliteten igralec vzame vse kar mu kdo ponudi.

realnoo (ni preverjeno)

špilali so kot kakšni pedri

In reply to by navijač (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

tudi jaz tako mislim

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

dkc (ni preverjeno)

Riba smrdi pri glave, zapomnite si tou.

Kdo nastavlja , vozi in prodaja igralce? Zakaj se pogodbe skrivajo, če je vse pošteno?
Rajši ste zamenjali pol ekipe in pripeljali igralce brez kvalitete, kot bi zamenjali nesposobnega trenerja, kateri je glavni krivec za vse kaj se dogaja v klube? Klub tone in tone.......
Zakaj se skriva, koliko denarja ste dobili od Cipota?
Zakaj se skriva odškodnina za Lacija?
Zakaj imama dve firmi v klubu?
Kdo je odgovoren za nesposobnega trenerja? Kdo ga nastavlja?
Tujci predstavljajo večino igralcev v klubu? Vi se pa hvalite, kako dobro poteka delo v mladinski šoli? Zakaj imamo toliko tujcev, domače pa terate iz kluba?
Kaj vam pomemi veliko število otrok, če ni kvalitetnega vodenja in selekcije le te?
Kdo je odgovoren za porazno delo v mladinski šoli Muri? Smo med zadnjimi ekipami v ligi. Vi se pa hvalite o dobrem delu v mladinski šoli.
Kako lahko vodi mladinsko šolo Muro nekdo, brez ene odigrane tekme v drugi in prvi ligi? Večni vodja mladinske šole, brez rezultatov.
Zakaj je vedno manj gledalcev na tekmah?
Zakaj se večni navijači in javnost obračajo proti klubu?

ZAKAJ NOBEN NOVINAR NE VPRAŠA UPRAVO PO TEH VPRAŠANJIH, ČE JE VSE TAK ČISTO KAK SE HVALIJO?

Smiljan Kuhar prosim za odgovore, če ti je tak do kluba, nej samo ka klumate, kak uprava povej. Hvala.

Starejše novice