*Fotografija je simbolična
Na dopisni seji Vlade RS je prišlo do dopolnitve odloka, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajo blaga in storitev potrošnikom.

Vlada je nekoliko dopolnila sprejeti odlok z namenom preprečevanja stikov zaradi epidemije COVID-19, zaradi česar je določen delovni čas, ki bo omogočil daljši časovni interval opravljanja nakupov v prodajalnah in s tem zmanjšal koncentracijo kupcev, so zapisali v obrazložitvi.

Od 8. do 20. ure, ob nedeljah in praznikih zaprte

 V odloku je določen obratovalni čas za prodajalne z živili, ki traja vsak dan vsaj od 8. ure in najmanj do 20. ure. V času od 8. do 10. ure se mora vsem ranljivim skupinam, med katere se uvrščajo invalidi, upokojenci in nosečnice, omogočiti prednost tako pri nakupu kot tudi vstopu v trgovino. Ob nedeljah in dela prostih dnevih so zaprte vse prodajalne, razen bencinskih servisov in lekarn, ki lahko obratujejo. 

Izdan je bil tudi odlok, ki ureja vstop v državo iz Italije. Vzpostavljene bodo tako štiri kontrolne točke na meji z Italijo, Vrtojba, Fernetiči, Škofije in Krvavi Potok, vse ostale cestne povezave z Italijo se zaprejo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice