Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 22. julija, opravili 1641 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 58 novih okužb, gre za 3,5-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 24.646 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

V Sloveniji je še vedno 818 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Število na novo zabeleženih okužb je manjše od včeraj, ko so ob 1446 PCR testiranjih potrdili 69 novih okužb, šlo je za 4,8-odstotni delež okužb. 

V bolnišnicah 29 oseb

V bolnišnicah je trenutno hospitaliziranih 29 bolnikov s koronavirusom, od tega je osem pacientov na intenzivni negi.

Včeraj ni bilo zabeležene nobene smrti zaradi koronavirusa. Število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika je 4426 oseb.

Po semaforju ukrepov smo še zmeraj v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb pod 250.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
manipulatorstv… (nepreverjen)

Ka nemrete normalno napisati 58 ??? Nej pa ka histerično, paničarsko in manipulativno pišete skoraj 60. Sran vas bilo, mediji pokvarjeni.

Gost801 (nepreverjen)

Mate mesto za vseh 30 v Sloveniji?

Civil (nepreverjen)

Naprošam vas, da pišete po resnici. Vsak dan se je število ljudi v bolnišnicah in v intenzivnih enotah zmanjševalo. Danes je v intenzivni enoti en bolnik več kot včeraj. Zato mislim, da je naslov " vedno več bolnikov na intenzivni negi" neprimeren.

Skzzg (nepreverjen)

NATEG IN PREVARA LAŻI SVINJO POHABLJENO PODKUPLENO!

western Faker (nepreverjen)

Ka pa se kaj dogaja z ovimi punimi avtobusami maturantov iz Španije? So bolnice pune in pokajo po šivih zaradi njih, tak kak je Soboška bolnica razpadnola ob sprejemi Murinih navijačov na stadioni? Ma keri od tistih študentov sploj kakšne zdravstvene težave? Kak to ka je iz Grčije ge so bile vse ostale srednje šole kere so nej šle v Španijo, nišče nej prišo pozitiven glede na to ka v Grčiji virus palik hara? Prekropklete svinje lažnice manipulatorske. Tej PCT si pa nekan potisnite. Mo vido, če do tej inšektori še dale tak močni gda prvomi nešče čeljust premekne.

Starejše novice