Vir: S pony kolesi po Sloveniji
Razkrivamo podrobnosti letošnje poti štirih prijateljev na poni kolesih, ki bodo 520-kilometrsko pot opravili tudi z dobrodelno noto.

Kot smo že poročali, bo zgodba štirih prijateljev, ki so se lansko leto s kolesi poni odpravili na pot od Središča ob Dravi do Splita, letos dobila nadaljevanje in celo dobrodelno noto.

Na dolgo pot so se pred približno letom dni odpravili Domen Borko, Miha Rakovec, Denis Novak in Matjaž Šef, prekolesarili pa so kar 470 kilometrov.

Lansko leto fantje niso vedeli, kaj pričakovati, zato je bil občutek, ko so prikolesarili v Split, še toliko boljši.

Med samo potjo so doživeli lep odziv javnosti in medijev, kar je glavni razlog, da bodo nadaljevali tudi letos.

Tudi letos z začetkom v Središču ob Dravi, na poti bodo obiskali deset največjih slovenskih mest

Tudi letos bodo fantje svojo pot začeli v Središču ob Dravi, zaključili pa jo bodo v Kopru, ampak ne bo šlo za direktno pot na obalo, temveč bodo na poti obiskali deset največjih slovenskih mest.

»Hoteli smo dobro zgodbo in še večji izziv kot lani v Split, zato se nam je zdelo, da bo takšna pot ustrezala tema dvema zahtevama. Bomo pa videli na koncu, ali smo izbrali dobro pot. Mi verjamemo, da smo jo,« so pojasnili.

Začeli bodo v Središču ob Dravi in pot nadaljevali proti Ptuju in Mariboru. Iz Maribora se bodo odpravili proti Celju in nato za Velenje.

Sledi pot proti Trbovljam in nato proti Novemu mestu. Iz Novega mesta se bodo odpravili proti Ljubljani, kasneje pa sta na sporedu še Kamnik in Kranj.

Za konec poti pa se bodo odpravili proti Kopru. Gre torej za deset največjih slovenskih mest če izvzamemo Središče ob Dravi, ampak si fantje ne predstavljajo, da bi začeli kjer koli drugje.

Na dan od 70 do 100, skupno 520 kilometrov

Skupno naj bi na svoji poti opravili približno 520 kilometrov, pot pa za zdaj še ni do podrobnosti načrtovana in verjetni tudi nikoli ne bo.

Najbolj jim je pomembno, da začnejo v Središču ob Dravi, končajo v Kopru, obiščejo deset največjih slovenskih mest in da ostanejo na svojih ponijih.

Računajo tudi na pomoč domačinov: »Lani so nam velikokrat tudi domačini pomagali pri iskanju kakšnih boljših poti, ki jih ni na navigacijah in takšno taktiko bomo verjetno ubrali tudi letos. Plan je delati od 70 do 100 kilometrov na dan, odvisno od posameznih etap.«

Terminski plan dogovorjen, vendar ga je treba jemati z rezervo

Dogovorjen je tudi terminski plan, vendar ga je na 520-kilometrski poti, in to s ponijem, treba jemati z eno veliko rezervo, so sporočili fantje. Za zdaj je zagotovo le to, da bo start v petek, 21. aprila 2023, ob 17. uri na trgu Talcev v občini Središče ob Dravi. Na startu bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo.

Prvi dan bodo obiskali Ptuj, nato pa se podali proti Mariboru, kamor bodo prispeli predvidoma okoli 22. ure. Drugi dan v jutranjih urah se bodo podali proti Celju in nato proti Velenju, kamor bodo prispeli predvidoma v poznih popoldanskih urah.

V nedeljo odrinejo proti Trbovljam in kasneje proti Novemu mestu, v ponedeljek pa jih bo pot vodila do Ljubljane. Dan za tem se bodo odpravili proti Kranju, medtem pa obiskali še Kamnik.

Iz Kranja bodo še isti dan odrinili proti Žirem, v sredo, 26. aprila, pa načrtujejo prihod v Koper. Na poti bodo tako skupno šest dni.

Humanitarna nota

Ob lanskoletnem odzivu javnosti in medijev so se fantje letos odločili, da bodo s tem projektom izpeljali dobrodelno akcijo in pomagali pomoči potrebnim.

Povezali so se s Sonček društvo za cerebralno paralizo Ptuj - Ormož: »Naša ekipa je prepoznala, da če pomagamo njim, bo šla pomoč v prave roke, zato v celoti namenjamo letošnji projekt kolesarjenja s poniji od Središče ob Dravi do Kopra z obiskom desetih največjih slovenskih mest prav njim.«

Zbiranje denarja bo potekalo preko storitve SMS donacij, pomaga pa lahko vsak in tako doda svoj kamenček v mozaik tej dobrodelni akciji.

Donacijska linija je že odprta

Društvo za cerebralno paralizo Ptuj - Ormož je neprofitna, nevladna in nepolitična invalidska organizacija, v kateri se združujejo starši, otroci in odrasli s cerebralno paralizo in drugimi razvojnimi motnjami.

Društvo vsako leto organizira fizioterapije, hipoterapije, terapije v bazenu in kolonije za otoke in odrasle.

Donacijska linija je že odprta in bo odprta do konca aprila. Pomagate lahko tako, da pošljete SMS sporočilo s ključno besedo SONCEKPTUJ5 na številko 1919 in prispevali boste pet evrov.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1 Slovenije, Telemacha in T-2. Pravila in pogoji pa so objavljeni na spletni strani društva.

Na poti jih bo spremljal tudi premičen gostinski obrat

Na letošnjo pot se ne bodo odpravili sami, ampak jih bo na sami poti spremljal tudi premičen gostinski obrat Iskreno gostinstvo Aleš Žganjar, ki s svojimi burgerji, sendviči in ostalo ulično kulinariko navdušuje številne goste v Pomurju in drugod.

»Aleš bo letos z nami na poti in bo tako svojo prleško ulično kulinariko ponujal v nekaterih mestih, ki jih bomo obiskali med potjo.

Njegove dobrote boste tako lahko okusili že na samem startu v Središču ob Dravi, zagotovo pa bo z nami tudi v Velenju, Novem Mestu in Ljubljani. Urejamo še tudi lokacije v Kranju in Kopru,« so še dodali.

»Zelo bomo veseli, če nas obiščete in pospremite na samem startu, ki bo v petek, 21. aprila, ob 17. uri na trgu Talcev v Središču ob Dravi,« so še dodali.

Komentarji (10)

wrencl (ni preverjeno)

Zakoj je zdaj ta novica za nas tak pomembna, če se pa izognejo Prekmurja? Mogli bi jih ignorejrati tak kak oni nas.

Igor Makari (ni preverjeno)

Murska Sobota ni med večjimi mesti v Sloveniji? Žalostno da jo izpustijo.

realnoo (ni preverjeno)

Ali so topli

Medved jaka (ni preverjeno)

Kaj topli

In reply to by realnoo (ni preverjeno)

jebačtvojemame (ni preverjeno)

tvojo rit

In reply to by Medved jaka (ni preverjeno)

Kiki2 (ni preverjeno)

Nič sekirat, bo pa za Mursko Soboto poskrbel debeli fuknjenec, ter se iz nje peški odpravil proti Ormožu.
Točen datum se še ne ve bo pa kmalu.

MaliPezdec (ni preverjeno)

Če nimaš pametnejšega dela OK.

realnooo (ni preverjeno)

te decke poznan, se ljubijo med sabo,

čarni vrag (ni preverjeno)

fuj

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Ne Ven Ka (ni preverjeno)

Zakoj je ta novica na Sobotainfo??? Ka je Prekmurje ne del Slovenije?

Starejše novice