Foto: S pony kolesi po Sloveniji
Zgodba štirih prijateljev, ki so se s Poniji odpravili na pot od Središča ob Dravi do Splita bo letos dobila nadaljevanje in dobrodelno noto.

Pot od Središča ob Dravi do Splita, štirih prijateljev na kolesu Rog Pony bo letos dobila nadaljevanje.

Na dolgo pot so se pred slabim letom dni odpravili Domen Borko, Miha Rakovec, Denis Novak in Matjaž Šef, prekolesarili pa so kar 470 kilometrov.

Za spremstvo in varnost sta poskrbela Žan Kocuvan in Meta Ivanuša, ki sta se na pot odpravila s kombijem.

Celotna zgodba se je začela z idejo enega človeka

Evforija kolesarjenja se je v Sloveniji začela s Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem, ki je pri štirih fantih iz Središča ob Dravi prebudila prav posebno idejo.

»Naš Matjaž, človek z najbolj 'norimi' idejami, kar ga poznam je takrat na površje 'privlekel' predpotopnega 'ponija' in s tem se je vse skupaj začelo.

Našel je tri prijatelje, ki 'delujejo' na isti valovni dolžini in začeli smo premagovati nekoliko daljše razdalje s temi starimi originali,« je v pogovoru za Sobotainfo razložil Domen Borko, eden izmed članov ekipe.

Zabavno jim je vse, kar ni normalno

Kako točno je prišlo do odločitve za pot do Splita, ni jasno: »Tega ne ve nihče izmed nas, ampak nam je pač zabavno vse, kar ni normalno

Večkrat so se udeležili dogodka Red Bull Gony Pony, kjer so pedala poganjali na vrh Vršiča, kolesarili do Portoroža in na koncu tudi do Splita.

Zakaj ravno do Splita: »Ideja zagotovo ni bila najbolj trezna. Verjetno je v ozadju kakšna zgodba, da nam je nekdo 'iz heca' omenil, da ne upamo kolesariti do Splita in potem smo šli… z 20-colskim kolesom brez prestav, in to vse do Splita

Letošnja pot je v fazi načrtovanja, ostajajo znotraj državnih mej

Lansko leto fantje niso vedeli kaj pričakovati, zato je bil občutek, ko so prikolesarili v Split še toliko boljši. Med samo potjo so doživeli lep odziv javnosti in medijev, kar je glavni razlog, da bodo nadaljevali tudi letos.

Zaenkrat ostajajo skrivnostni: »Letošnja pot je še v fazi načrtovanja, zato naj zaenkrat še ostane skrivnosti. Štartamo v drugi polovici meseca aprila. Izdamo samo to, da letos ostajamo znotraj državnih mej ter da bo pot daljša od lanskoletne.« 

Tokrat z dobrodelno noto

Na pot se tudi letos odpravljajo z 20-colskimi poniji brez prestav, ekipa pa ostaja ista.

»Lani smo dokazali, da se da, tudi 500 kilometrov s poniji. Letos smo se odločili, da bo projekt humanitarne narave zato nas proti cilju ne bo gnala želja po kakršnem koli dokazovanju, ampak samo želja, da pomagamo pomoči potrebnim,« so še razložili.

Starejše novice