FOTO: Branka Keser
V Ljubljani je bil sinoči solidarnostni shod v znak podpore žrtvam spolnega nasilja.

Raziskovalna skupina Rezistenca je sinoči organizirala solidarnostni shod z naslovom Nisi sama, kjer lahko ljudje izrazijo svojo podporo žrtvam spolnega nasilja. Marš se je začel ob 19. uri na Metelkovi v Ljubljani.

»Zgodovina je polna ženske solidarnosti in podpore. Nujno je, da tudi tokrat zavzamemo ulice! Kot da groza spolnega nasilja ni sama po sebi dovolj in preveč, jo mediji uporabljajo za ustvarjanje politične nestabilnosti in pretresov,« so organizatorji zapisali v opis dogodka.

Shod žrtve opominja, da niso same in da nasilje, ki se jim je zgodilo, skupaj s travmo, s katero se spopadajo, nista spregledana. 

»Pomembne ste!«

Udeleženci shoda so tako žrtve podprli na poti do njihovega duševnega miru. Poudarjajo, da razumejo njihovo potrebo po anonimnosti in vzpostavljanju distance do ljudi, dogodkov in institucij.

»S solidarnim maršem želimo sporočiti, da nikakor ne nosite odgovornosti za nasilna dejana, ki so vam bila storjena, ter da prav tako ne nosite odgovornosti za vse, kar se je zgodilo (ali se bo zgodilo) po tem,« so izpostavili organizatorji.

S shodom žrtvam izkazujejo podporo tudi pri nabiranju novih moči in jim sporočajo: »Pomembne ste in zaslužite si srečno in mirno življenje!«

Vsaka na svoji poti do okrevanja

»Vsaka bo šla po svoji poti okrevanja, vsekakor pa imate podporo ne glede na to, ali se odločite dejanje prijaviti ali ne. O svojem telesu in svojem življenju odločate same!«

Shod se je pričel na Muzejski ploščadi pri Metelkovi, udeleženci so pot nadaljevali mimo Ministrstva za kulturo, prostorov Fotopuba, vse do Trga republike. 

Komentarji (13)

Bučkoe (ni preverjeno)

Pa na slikah so vendar vsi Smodejevi prijatelji.

anton77 (ni preverjeno)

Tudi meni je tou v očij spadnolo.... zaj protestejrajo že sami sebi??? Očitno nemajo drujgoga dela... Naj se Policija vrejd zeme pa tou lejvo-kulturno-socialaško bagro pozaprej. Ka tej očitno nevejo, ka bi radi.

In reply to by Bučkoe (ni preverjeno)

kaplanPolizali (ni preverjeno)

Bulmastifi so se prisli ponazat malo 😂😂 8.marec je nic drugo kak Kučanova undercover sekta

čarni vrag (ni preverjeno)

Dečki novi časi prihajajo. Pred sexom lepo k notari, pa podpisati, da se frajla strinja, ka boš lejko uživo mednožne radosti. Točno de moglo pisati vrsto kondoma, pa kak dugo lejko vseskup traja. Notari se že veselijo novih strank in prihodkov.

kaplanPolizali (ni preverjeno)

8. marec je politična sekta NIČ DRUGO

čarni vrag (ni preverjeno)

Nekaj ne razmin. Ali so bile vse te frajle na slikaj posiljene ali pa bi rade bile posiljene.

kaplanPolizali (ni preverjeno)

😂😂 piše ka vse dobiš v paketi pogledni transparent

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

anton77 (ni preverjeno)

No, malo bole si jih pogleni.... Tej nemajo šanse, ka bi ji što posijlo.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

ZDAJ SO DOLOCENA DRUSTVA VESELA KA SO DAUBILA 5 MINUT POZORNOSTI. Zdaj lejko opravicijo svojo dolgoletno bluzenje.

MEDIJSKI SHOW

Wt139 (ni preverjeno)

Spolno nasilne je se marsikaj drugoga kak posilstvo... Sicer pa (ne)primeren članek za sobotainfo... Zgleda ka se tu skoz ženska kriva ka bijla tak pa tak oblečena pa to spila pa ton bijla... Vzdržite se bednih komentarov. Van je mogoce vseeno, eni žrtvi pa takšsn shod dosta pomeni. Pa nej se delati ka toga prinas nega....

anton77 (ni preverjeno)

Maš praf, ampak tou se rišavle nači, po vrsti sorodniki, prijateli, pa Policija pa sodstvo na konci.... Pa ka, če že od samoga začetka pa do konca vsi zatajijo. Tej poklicne protestnice nedo rejšile nika. Kvečjemi malo trenejrajo, ka ne prijdejo z vaje, če de pa kakšo vlado trbelo menjati.

In reply to by Wt139 (ni preverjeno)

Jaranee (ni preverjeno)

Namesto kolesarjenja zdaj protestirajo. Nekaj pa že morajo počet.

kaplanPolizali (ni preverjeno)

prijte k meni na zupnisce vas resin greha

Starejše novice