Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Solatube sistemi za osvetljevanje z naravno svetlobo

Dnevna svetloba je izjemno pomembna za naše zdravje in v veliki meri vpliva tudi na naše vsakodnevno počutje in razpoloženje. Ker raziskave kažejo, da v povprečju kar 90 odstotkov časa preživimo v notranjih prostorih, je višja kakovost bivanja, ki jo zagotavlja tudi primerna osvetlitev, za vse nas izjemnega pomena. In ker pogosto v svojih domovih in tudi na delovnih mestih nimamo dovolj naravne svetlobe, čez dan nenehno prižigamo luči. 

Z inovativnimi sistemi Solatube, ki jih v individualne hiše vgradimo že v nekaj urah in brez večjih posegov v strešno konstrukcijo, si lahko zdaj z naravno svetlobo učinkovito razsvetlite prostore, kjer dnevno svetlobo najbolj pogrešate.

S Solatube sistemi boste zunanjo svetlobo prenesli v vse temne kotičke ali premalo osvetljene bivalne prostore, pa naj bo to kuhinja, kopalnica, dnevna soba, kabinet ali hodnik. Z njimi lahko osvetlite tudi pretemna stopnišča, garaže, kletne in druge prostore, kjer vgradnja klasičnih ali strešnih oken ni mogoča ali smiselna. 

V sistem vgrajene varčne sijalke, ki so na voljo kot dodatna oprema, omogočajo osvetlitev prostorov tudi v nočnem času. Inovativni optični sistemi bodo preprečevali tudi vdor UV in IR žarkov, ki povzročajo bledenje barv ali neželeno dodatno segrevanje prostora. 

Vgradnjo svetlobnikov, ki ponujajo brezplačno alternativo električni energiji, je mogoče načrtovati že v fazi projektiranja stanovanjske hiše, pogosto pa jih vgrajujemo tudi v starejše objekte, kjer imajo prostori naravno svetlobo bolj skopo odmerjeno. Strankam nudimo brezplačno strokovno svetovanje. 

Naš sistem vključuje različne strešne obrobe, tako da montažo lahko izvajamo na vseh vrstah strešnih kritin. Svetlobnike Solatube vgrajujemo tudi na osončene fasade, zelene strehe in na druge uporabne površine. Pogosto se srečujemo s problemom, kako premostiti več bivalnih etaž, zato investitorjem običajno ponudimo rešitev z montažo sistema preko kotnih delov prostorov. Za prehod preko etaž uporabljamo kronsko vrtanje in ob pravilni zaščiti lahko to izvajamo tudi v opremljenih prostorih. 

Cevi lahko s strehe v objekt podaljšujemo z ravnimi ali pregibnimi deli do dolžine 16 metrov, pri tem pa ne ogrozimo rezultatov svetilnosti. Sistem za bivalne objekte je na voljo v dveh dimenzijah s premeroma 25 in 35 centimetrov, ki učinkovito razsvetlita deset kvadratnih metrov oziroma 16 kvadratnih metrov prostora. Za razkošno osvetljevanje poslovnih, trgovskih in proizvodnih prostorov so na voljo tudi večji sistemi.

Energijsko varčni cevasti sistemi Solatube so zasnovani tako, da vso razpoložljivo zunanjo svetlobo s strehe učinkovito prenesejo v notranjost stavb. Koliko sistemov boste potrebovali za posamezen prostor, bo odvisno od njegove velikosti, lege in namembnosti. V prostorih, kjer se pogosto zadržujete, boste za branje, kuhanje ali ustvarjanje zagotovo potrebovali več svetlobe, kot na primer na stopnišču ali hodniku, kjer si obuvate copate in odlagate plašče. 

Več informacij: KERBER d. o. o., Medvode, Gorenjska cesta 50a, 1215 Medvode, 
T: 01/36-18-365, E: [email protected], spletna stran: www.solatube.si

Starejše novice