Jožef Pavlinjek, direktor več družb Inoks iz Černelavcev, je bil pravnomočno obsojen na dve leti in pol zapora.

Direktor več družb Inoks iz Černelavcev Jožef Pavlinjek je bil z 24. decembrom 2021 spoznan za krivega kaznivega dejanja kršitve temeljnih pravic delavcev.

Pavlinjek ni ravnal po predpisih o plači in drugih prejemkih iz delovnega razmerja, plačilu predpisanih prispevkov in predpisih o prenehanju delovnega razmerja, ter je tako prikrajšal delavce za pravice, ki jim pripadajo, so za Sobotainfo sodbo obrazložili iz Okrajnega sodišča Murska Sobota.

Skupno oškodoval 80 delavcev

Kot izhaja iz sodbe, je Pavlinjek:

  • 40 delavcem, ki so bili zaposleni pri imenovani družbi, v celoti ali deloma ni izplačal plač, stroškov v zvezi z delom, regresov, odpravnin in odškodnin, s čimer jih je prikrajšal oziroma jim omejil pravico do izplačila plač, regresov, stroškov v zvezi z delom, odpravnin in odškodnin.
  • Delavcem, ki so bili zaposleni pri njem, ni plačal obveznih prispevkov za socialno varnost iz njihovih bruto plač v skupnem znesku 24.369,31 evrov, s čimer jih je prikrajšal za pravico, da bi se jim plača v navedenih obdobjih upoštevala v izračun pokojninske osnove.
  • 25 delavcem, ki so bili zaposleni pri imenovani družbi v celoti ali deloma ni izplačal plač, stroškov v zvezi z delom, regresov, odpravnin in odškodnin, s čimer jih je prikrajšal oziroma jim omejil pravico do izplačila plač, regresov, stroškov v zvezi z delom, odpravnin in odškodnin.
  • 20 delavcem, ki so bili zaposleni pri imenovani družbi, ni plačal obveznih prispevkov za socialno varnost iz njihovih bruto plač v skupnem znesku najmanj 92.542,40 evrov, s čimer jih je prikrajšal za pravico, da bi se plača v navedenih obdobjih upoštevala v izračun pokojninske dobe.
  • Med letoma 2014 in 2018, 19 delavcem ni plačal obveznih prispevkov za socialno varnost iz njihovih bruto plač v znesku najmanj 80.981,41 evrov.

Ob zaporni kazni tudi denarna kazen

Jožefu Pavlinjeku je bila izrečena kazen dve leti in šest mesecev zapora in denarna kazen 1960 evrov, ki jo je dolžan plačati v roku treh mesecev, ob tem pa je dolžan povrniti tudi stroške kazenskega postopka.

Odločitev sodišča je bila potrjena s sodbo in je od 27. oktobra 2022 pravnomočno končana.

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
cita (nepreverjen)

na koncno clanek.. haha

Gost. 77 (nepreverjen)

Oktobra, ste pa ažurni

Heheh (nepreverjen)

No “Realnoo” ka de pa zdaj dale tvoja obsesija? Si ze najso kaj, s ken bos krepil svoje mentalne obsesivne bolezni? Ale si si konco zdravila zrikto?

realnooo (nepreverjen)

ti si gnoj od cloveka. Ce se tebi ta novica zdi nepomembna je tau tvoja stvar. GLEDE NA DOGAJANJA V PREKMURJI JE TA NOVICA TOP!

In reply to by Heheh (nepreverjen)

Heeh (nepreverjen)

Tvoja obsedenost s stvarami se ti zdi normalna? Ka pod vsaki fucking clanek celi fucking den oz, vec dni zapored sitnaris? Pa kda nej o Pavlinjeki… Te sinfaris Sobotainfo… Kda nej SI na tapeti pa je corona pa tak dale. Normalen, mentalno zdrav clovek to NE dela! Ale ti pac zives za komentare na sobotainfo? Zadnji taksen obsedenec je bil cvapcic na raznje… pa vsi znamo kak je konco

In reply to by realnooo (nepreverjen)

Tihos (nepreverjen)

Ok, vse lepo in prav. Ampak nika od toga nebi mogo, ce nebi mel PODKUPLENIH inspektorov, delavk na davcni, na zzzsji itd. Ker dejstvo je, ka inspekcija nenapovedano “preverja” firme, na davcni VIDIJO, ce so placani vsi prispevki itd. Tudi na zavodi za zaposlovanje vidijo marsikaj…. Torej je tu zatajilo puno institucij… Ampak o ton se ne guci nej? Celo nej o davcni… Kera je drzavna :) pssss 🤫🤫🤫🤫

Zlovenija (nepreverjen)

v Sloveniji obstaja dve vrsti ljudi:
tisti ki trpijo na račun kršenja delavskih pravic in dostojanstva in
drugi ki se okoriščajo na račun njihovega trpljenja -fuj gamad!
glavno ka organizejrajo mednarodno balonarstvo bogatunov za plačo delavca pa nej.

In reply to by Tihos (nepreverjen)

Djedmraz (nepreverjen)

Pohlepizem je bolezen! Upam da bo v zaporu o tem kaj razmišljal in ozdravel in bo še mogoče, če mu uspe, kdaj normalno zazivel. V zaporu bo takoj ugotovil kaj so prioritete, milo,na kolena in vazelin.

In reply to by Zlovenija (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Pravijo, da se lahko v zaporu še bolj izpopolniš v lopovščinah. Dvomim, da bo o svojih dejanjih preveč razmišljal. Že več let je bilo dovolj časa za to. Staro drevo se ne da upogibati.

In reply to by Djedmraz (nepreverjen)

FeketePeter (nepreverjen)

Ne sidi ampak odi pomagat kak javni delavec ali?

d.o.o. (nepreverjen)

Hm, moje podjetje samo zamudi s plačilom prispevkov nekaj dni po vložitvi REK-ov na FURS in že dobimo opomin. Verjetno, če nebi potem takoj plačali bi čez nekaj dni sledila izvržba ali prisilni pobot z DDV-jem iz strani FURS-a. Ne vem kako nekaterim podjetjem uspeva, da več mesecev in celo let ne plačajo prispevke zaposlenim in ob tem normalno poslujejo? In kako je možno, da FURS toliko let to nekaterim tolerira in ne ukrepa že tako po prvem mesecu, ko prispevki niso plačani?!

Zlovenija (nepreverjen)

hja- zlovenska obrtna zbornica ščiti petične bogatunske privatnike

In reply to by d.o.o. (nepreverjen)

Takjeto (nepreverjen)

Zato ka majo podkuplene delavce na DAVCNI! Samo o ton se ne guci! Neksna firma sama nemre narediti telko dolgov in pizdarij brez podkuplenih inspekcij in davcih delavcov. Pa zakoj mislis ka majo prekmurski inspektori vsi nove kuce pa redno drage avtoje? Iz povrecne place kere dobivlejo? 🤣🤣

In reply to by d.o.o. (nepreverjen)

Mun (nepreverjen)

Končno do ga ednauk zašili ,toga je v tej letaj bilau za miljane.A nišče ga nej vupo genoti,niti sodišča.Išpektori so seveda glejdali kraj in dobijvali nagrade. Ka se je dogajalo z firmami izven Slovenije in kako je noro državo znajo delavci povedati. Mijslin ka itak nede nigdar sedo,a njemi je malo greben spadno ka nede mislo ka je nedotakljivi. A kot se govori pošten nikoli ni bil,no ja bogastvo pa so si nakopali.

Gost1 (nepreverjen)

Zakaj imamo davčni urad, ki ima pristojnost izvajati kontrolo ali davki in prispevki plačani vsak mesec. Če bi pristojni izvajali svoje delo do tega ne bi prišlo.

Zlovenija (nepreverjen)

delavci se pri nas ne upajo upreti kršitvam ker računajo na poštenje delodajalca - Zlovenija izkoriščevalska dežela

In reply to by Gost1 (nepreverjen)

RealistA (nepreverjen)

Kje so pa bili in so v vseh podobnih primerih pristojni državni organi, ki so o tem vedeli in vse vedo,...te so pristojni za podajo kazenske ovadbe!!!

soul hunter (nepreverjen)

gnoj od gnoja svinja ena nehvalezna prase pavlinjekovo naj ti vse najslabse pride

realnooo (nepreverjen)

DEDI DE SAU V ZAPOR:) ZDAJ SI URADNO KRIMINALAC:)

Juhica (nepreverjen)

In kaj so dobili delavci? Figo. To je naše pravosodje. Pavlinjeka za 10 let na dob, vzeti vso premoženje in poplačati delavce.

ejni (nepreverjen)

Upam da so na obrtni zbornici ponosni na njega. In fursu hvalezni za donacije

Wtf123 (nepreverjen)

Torej oškodoval je delavce za 600000€ in bo dobil 1960€ kazni? Kdo bo pa delavcem vrnil zasluženi denar?!

Urška zabuhla (nepreverjen)

kaj pa je to tacega

Skorpion (nepreverjen)

Vse premoženje naj zarubijo če imajo organi JAJCA !!!

trok (nepreverjen)

Gda do pa velepoštenoga brata Pišteka vzeli pod drobnogled?

anton77 (nepreverjen)

Sužnjelastnijki majo v slovenistani imuniteto, ne vejš????

In reply to by trok (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Murini šefi bi dobili doživljenski zapor.

Opazovalka (nepreverjen)

Tak tak. Steri je naslednji na vrsti? 😝😝😝😝

Toga pavlinjeka so sce premalo financno drapnoli, pa taksi gospodarski kriminal ni plod enuga cloveka, je imel pomagace na vec frontah. A za to pa nede nihce nic odgovarjal???

miki22 (nepreverjen)

masno lasi je pa lobiral za mešo kazen

gru (nepreverjen)

Res, da je bi pokvarjeni delodajalec pravnomočno obsojen. Toda kaj imajo od tega "zlorabljeni" delavci? Nikoli ne bodo dobili tistega, za kar so bili okradeni. Kdo bo tisti, ki jim bo povrnil zasluženo in kdaj?

staripistolj (nepreverjen)

ne razmin, ka se ne najde nihče od teh oškodovancev, da bi njemi redno prešteli rebra.

. (nepreverjen)

To bi bilo še najbolj učinkovito. V vseh takih primerih bi moralo biti tako. Sliši se grdo, vendar je še grše zlorabljati že itak slabo, minimalno plačane delavce.

In reply to by staripistolj (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice