Slika je simbolična.
Loterijske srečke kot darilo niso primerne za otroke.

Srečke so ena najbolj priljubljenih iger na srečo in tudi pogosta izbira za obdarovanje najbližjih. To pa nikakor ne sme biti izgovor za to, da s srečkami obdarujemo otroke.

Zato se je Loterija Slovenije pridružila pobudi Obdarujte odgovorno, s katero številne organizacije po vsem svetu ozaveščajo o tveganjih darovanja loterijskih srečk otrokom.

»Raziskave so pokazale, da bolj, kot je bil posameznik izpostavljen igram na srečo v mladih letih, večja je verjetnost nastanka težav z igrami kasneje. Velikokrat se otroci srečajo z igrami na srečo tako, da prejmejo loterijsko srečko od odrasle osebe, ki pa po vsej verjetnosti ni seznanjena z vsemi potencialnimi tveganji,« so v sporočilu za javnost zapisali na Loteriji Slovenije.

Loterija Slovenije je odgovoren prireditelj loterijskih iger, ki ne želi ustvarjati prometa iz naslova nagovarjanja ranljivih skupin prebivalstva.

Zato želi s sodelovanjem v pobudi doseči večjo ozaveščenost staršev in drugih odraslih oseb glede neprimernosti srečke kot darila za otroke, so navedli.

V program vključenih več kot 3000 otrok in mladine

Kampanji Obdarujte odgovorno se je pridružila z zavezo, da bo ozaveščala starše in druge odrasle osebe o tveganjih, ki jih prinaša igranje iger na srečo pri mladih, je ob začetku ozaveščanja v času prednovoletnih obdarovanj izjavila predsednica uprave Loterije Slovenije Romana Girandon.

Kampanjo sicer organizirata ameriški nacionalni svet za problematično igranje iger na srečo in Mednarodni center za težave z igrami na srečo in tvegano vedenje pri mladih.

Loterija Slovenije je zavezana k družbeno odgovornemu ravnanju, zato so načela odgovornega prirejanja iger in poslovanja vključena v vse ravni razmišljanja in delovanja družbe. Ena od ključnih aktivnosti je sodelovanje s Centrom za zdravljenje zasvojenosti iz Nove Gorice, ki je vodilna ustanova na področju nekemičnih odvisnosti v Sloveniji.

Loterija aktivno podpira izobraževalni program Mihe Kramlija, sicer vodje centra za zdravljenje zasvojenosti, ki z obiski osnovnih in srednjih šol otroke in mladino opozarja na pasti in nevarnosti nekemičnih zasvojenosti.

V tem šolskem letu bo v program vključenih več kot 3000 otrok in mladine, so še dodali.

Starejše novice